Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Frezon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Frezon

  1. Hej! Bytte cdi-box sen funkade den igen! Hade samma fenomen som du att man kunde rycka av en av tändhattarna utan att det märktes, kommer dock inte ihåg vilken cylinder.
  2. Hej! Jag håller på felsöker på min Yamaha 50hk -90 2t och försöker komma på vad som kan vara galet. 1ans cylinder går inte, bra komp på alla cylindrar (se diagram) i ordningen 1,2,3,1,2,3 uppifrån. Bra gnista på alla stift, rengjort och tömt förgasarna, tankat ny soppa oljeblandad till 2%, skiftat plats på tändspolar och tändstift. känslan är att cylinder 1 inte tänder vid rätt tillfälle. Jag kopplade ur alla "triggers" på svänghjulet och ohmmätte dessa med samma resultat, kommer inte ihåg värdet med det diffade väl max 2ohm. (Vet inte om man är hjälpt av dessa värden dock) kan det vara cdi boxen som sagt upp sig eller en trigger som skickar signal till denna kanske? Går det att testa mäta upp cdi boxen på något vettigt vis eller skifta kanal (in och ut) på cdi boxen för att kolla om felet flyttar sig vidare till nästa cylinder? I vilken ände ska man börja byta delar? Cdi boxen är dyyyr så man köper ju gärna inte en cdi om det nu inte är denna det är fel på Bifogar bild på aktuell cdi Box och diagram på kompressionsprov. Hoppas någon har något bra tips att komma med, börjar bli tråkigt att ha båten stående i garaget Tack på förhand!
  3. Hej! Jag undrar om någon har erfarenhet av denna båt eller motor? Bra/dåliga erfarenheter samt info är av stort intresse, är det en 100% plastbåt eller e den uppbyggd på plywood eller dylikt? För/nackdelar med en amerikansk modell? Vad kan man tänkas ge för ett sådant ekipage med riktig kärra, trasigt kapell, solblekt lack men som går fint och är hel? Jättetacksam för svar och info om både båt, motor och ett ca pris? Mvh/Frezon Senast ändrad av Frezon | 24 juli 2011 | 16:28
×
×
  • Skapa nytt...