Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

flashheart

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om flashheart

  • Placering
    Kadett
  1. Hej I sommar tänkte vi segla till Gotland och även runt Gotland. På vägen ditt eller hem tänkte vi även besöka Gotska Sandön. Vi har hemmahamn i Stockholms skärgård. Vi är ett par runt fyrtio och vi har en son på 10 år som behöver "underhållas". Vilka hamnar/naturhamnar är värda att besöka och vilka ska vi undvika? Är det något som är bra att tänka på vid överseglingen och vid ankring vid Gotska sandön ?
  2. Vi tröttnade på alla seglarkläder som skulle tåla regn men höll inte tätt. Sen tog det evigheter att få dem torra. Vi började kolla på Grundens och slog till i våras. De är verkligen kanon både vind och vattentätta till en mycket rimlig kostnad jämfört med alla Hi-Tech seglarkläder. Obs Vi är under 40 . Jo man blir blött på insidan om man rör på sig men när det regnar brukar man ofta sitta stilla och sura. När solen kommer fram torkar de snabbt. Vi provade på Naturkompaniet, de hade inte den modellen(Sandhamn) som vi vill ha men vi fick hum hur stora de var i storlekarna. Jag mailade Grundens och fick en lista med återförsäljare i Stockholm(bifogad som bild).
  3. Tack för instruktionen den fungerade klockrent. Dåligt att detta inte finns på nätet eller i manualen.
  4. Hej igen Nu har vi precis köpt en Linjett 33. Tack för alla svar. Jag kommer med spänning att följa båtmarknaden.
  5. Vi tillverkade vår egna dynor. Skumplasten köpte vi från http://www.special-plast.se/. Det var kunnig och gjorde ett bra jobb. Lycka till !
  6. Hej Vi går i tankar att köpa ny båt. Efter varit på antal båtmässor har vi bestämt oss för att inte köpa nytt utan en svensk begagnad båt av märket Linjett eller Arcona. Finns det någon vettigt statistik på vad sådana båtar kostar begagnade ? Den enda statistiken som jag funnit är Sailguide. Efter surfat runt får jag intrycket att vi är i en brytningstid(se ex. http://www.dagensbatliv.se/begagnade-batar-ar-overvarderade-sank-priserna), tidigare så var andrahandspriset releativt konstant. Enkelt kan man säga att det som man köpte båten för kunde man sen sälja den om man skötte om den. Idag är svensk båtproducenter nästan utkonkurreade av de europeiska varven och dagens och framtida båtägare verkar inte värdera svenska båtar på samma sätt som 40- och 50-talister. För mina föräldrar var Linjett deras drömbåt men dagens nya båtägare verkar hellre välja europeiskt. Hur kommer det att påverka andrahandspriset på Arcona och Linjett ? Ta exempelvis denna Linjett 35 http://www.blocket.se/stockholm/Linjett_35_36732585.htm? Om vi köper den för 950 tkr vad kommer den vara värde om fem år ? 600 – 700 tkr om utvecklingen fortsätter som den verka göra nu ? Jo jag vet det är otroligt svårt men jag skulle vara tacksam att höra synpunkter från någon som har varit med längre eller är mer insatt än vad jag är Senast ändrad av flashheart | 27 november 2011 | 22:17
  7. Hej Jag ska köpa en ny gumijolle till semestern. Vi ska dra jollen efter vår båt. Idag är det en Birdie 24 men vi tittar efter en ny båt omkring 32 – 33 fot. När vi har kommit fram till en naturhamn ska vi kunna ro runt och undersöka omgivningar med vår jolle. Vår son som är 6 år ska också kunna ro jollen. Vilka märken har hög kvalité? Vilken typ av durk är bäst, uppblåsbar eller plywood ? Är en v-formad köl bättre en platt köl ? När spelar det roll ? Vi är två vuxna och ett barn, vad är lämplig storlek ?
×
×
  • Skapa nytt...