Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Trocke

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Trocke

  • Placering
    Kadett
  1. Hej igen, Jag har pratat med min servicefirma och de säger att det blir för dyrt och reparera clutch och framdrev. Har därför beslutat att försöka göra det själv. Jag höll som ung på att riva och reparera bilmotorer (riskprojekt - har ingen erfarenhet av utombordare) och det vore kul att göra ett försök. Vad jag förstår så sitter delarna som ska åtgärdas i växelhuset. Kan någon visa mg var de sitter p sprängskissen http://www.crowleymarine.com/johnson-evinrude/parts/48376.cfm Ange gärna referensnummer som finns på skissen. Tack alla bidragsgivare till mitt problem Hej igen, Pratade just med Marinshopen och de berättade var delarna på sprängskissen sitter. Tydligen dyra grejer vid nyköp och bökigt att få loss delarna. Finns det någon som kan dela med sig sina erfarenheter av att sätta in nytt/gbegagnat clutch och framdrev? Var köper man begagnade delar (nytt kit skulle totalt kosta 7500 kr)? Kanske man är för gammal och ringrostig för ett sådant projekt - dags att pensionera sig. Senast ändrad av Trocke | 04 juli 2012 | 09:49
  2. Tack för det snabba tipset - åker ut till landet i slutet av veckan. Jag återkommer och meddelar hur det gick.
  3. Har en Johnson utombordare 20 hk -92 där växelläget framåt plötsligt börjat hoppa ur under färd. Motorn kommer i neutralläge och varvar upp. När jag sedan försiktigt återigen lägger in växeln framåt så går det bra i mycket låg krypande fart med risk att växeln åter hoppar ur. Har någon tips om vad felet kan bero på och hur jag kan felsöka/åtgärda problemet?
  4. Tack för svaren. Då vet jag var jag ska börja leta när jag åker ut till landet på torsdag. Jag återkommer med info hur det går.
  5. Jag är medelmåttigt kunnig vad gäller utombordare och har ett problem med min Johnson 20 hk elstart av 1991 års modell. När jag skall starta klickar det till i startreläet men startmotorn drar aldrig igång, Kontakt med reläet finns tydligen, men inte kraft nog för att dra igång startmotorn. Men om jag istället tjuvkopplar över reläets poler så går det bra. Har någon något förslag till lösning? Sitter problemet i startrelät eller möjligtvis vid startnyckeln?
×
×
  • Skapa nytt...