Jump to content
Friday 14 June 2024

bladh

Medlemmar
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About bladh

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bladh

  Få av ratten..

  Tack för tipset, fick av rackaren mha en hammare 🙂
 2. Hej, behöver montera av ratten för att kunna byta packning på hydrualpumpen. Har monterat bort muttern men sen kommer jag inte längre. Ratten sitter fast och jag är osäker på om det är dags att införskaffa ett såntdär verktyg med klor för att dra av den, men jag tycker det ser ut som det sitter en låsbricka av ngt slag där nu, med de där taggarna som går mot gängorna. Någon som vet? Eller brukar det se ut sådär och det ska bara forceras av med våld?
 3. bladh

  Bella 620 HT

  Det har du nog rätt i, det kanske inte är någon skillnad direkt. Men vore kul med lite intryck från de som har en.
 4. bladh

  Bella 620 HT

  Hej, går lite i tankarna att byta båt till en Yamarin 59 HT (som de flesta verkar supernöjda med) eller en Bella 620 HT (den som kom 2015). Hittar inte så mkt info om Bellan förutom ett test från en båttidning. Är det någon som har en Bella som kan dela lite erfarenhet från den? Bellan är ju lite större och tyngre, men hur mycket påverkar det förbrukningen? Någon som sitter inne med förbrukningssiffror på någon/bägge av båtarna? Stort tack!
 5. bladh

  Yamarin 575

  Vet tyvärr inte vad skillnaderna är på årsmodell, trodde alla hade de flashiga turkosa sidorna 😀 Bordet funkar fint både där bak och fram iaf. Vi är nöjda med vår, går fint i sjön pch gått om plats trots att den inte är så stor (jag kan ligga raklång i kojen där fram och är ändå 194cm).
 6. bladh

  Yamarin 575

  Hej! Båtsäsongen har varit bra tack :-) Tyvärr ingen övernattning ännu dock. Ja, vattnet som kom in kom via kapellet. Hade inte spänt ner det tillräckligt akterut så regnet kunde komma in, rinna bakom soffan o ner i förvaringsutrymmet.. Nu är jag noggrann o det är torrt o fint :-) har tyvärr inte mätt förbrukningen i sommar, är lite dålig på o slå på gpsen så jag glömmer hur långt jag åkt mellan tankningarna.. Har du bra koll? hälsn martin
 7. bladh

  Yamarin 575

  Hej, jag har ibland fått in lite i förvaringsutrymmet styrbord bak som jag beskrev tidigare. Men det har jag tömt under säsongen. Misstänker det kommit in genom en halvtrasig inspektionslucka.Den precis framför motorn. Men, jag har inte varit med om att det kommit litervis vatten när jag öppnat dyvekan. När jag tog upp den för såsongen i år var det inte något vatten som rann ut. Hur kommer du åt att pumpa från kölsvinet?
 8. bladh

  Yamarin 575

  Hej, Ok! Har du ngn flödesmötare eller du uppskattar när du tankar? Nja, jag menar under soffan bak fast på babordsidan. Alltså samma utrymme som batteri/olja fast andra sidan. Kommer in några liter där ibland. Störigt då det är stort o bra för att stuva undan lite prylar. Martin och
 9. bladh

  Yamarin 575

  Sorry, skrev fel. Jag har lackat också. Faneren på mitt trä var rätt sliten så jag vill inte få för hårt fram med slippapper. Men tycker lackning blev rött schysst Annars sväng förbi en båtaffär och se vad de säger angående att olja istället. Ett par frågor till dig. -har du ngn uppfattning om bensinförbrukning? -Får du någonsin in vatten i lastutrymmet under soffan? Det på babord sida där bak. jag har fått det ngn gäng men inte förstått varför.. Hälsn Martin
 10. bladh

  Yamarin 575

  Råka skriva en dubblett.
 11. bladh

  Yamarin 575

  Hej, Jag tror de flesta stolar passar på befintligt solsken/platta. Men det är nog bäst att mäta och kolla. Jag köpte från en stol som heter Porto Free. Den passade finfint och känns lagom stor för båten. Hälsn Martin
 12. bladh

  Yamarin 575

  Här kommer en bild inifrån min. Har lagt isiteek, bytt stolar/klätt om inredningen och oljat upp träet lite i våras. Trädetaljer i min är ngn teakfaner.
 13. bladh

  Yamarin 575

  Hej, vi brukar ligga 23-26 något sånt i normalgång så det stämmer nog rätt bra. Vet faktiskt inte hur snabb den är, enligt gammal körfakta ska man ju få upp den i 40 men motorn har kanske tappat någon häst med åren.. Angående tanken. Nä, jag har inget lås på den. Med reservdunk kan man säkerligen fylla på bensin, men det krävs ju några dunkar om du ska fylla den helt Hur gick jungfrufärden då? Skötte den sig bra?
 14. bladh

  Yamarin 575

  Ja det är inte så dumt, borde funka bra för små knattar. Vi har en treåring och då har det funkat bra att sova alla tre där fram. Min båt och motor är från 96. Samma Yamaha V4 som du har. De ska bara gå och gå sägs det.. Lite törstiga dock. Posta gärna några bilder från jungruturen Jag kan lägga upp några på min, har precis fixat en del invändigt i den - bytt stolar, lagt isiteek och så.
 15. bladh

  Yamarin 575

  Hej, grattis till en fin båt!! Japp, soffan går att fälla. Själva sittdelen skjuts framåt mot stolarna och ryggstödet fälls då ner så det blir en solsäng. Fack till kapellet har jag inte på min och har inte hört att det ska finnas heller. Har du det får du säga till! Jag har en kapellstrumpa. Vad har du för årsmodell och motor på din?
×
×
 • Create New...