Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

guzztav

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

guzztav senast vann den dag 20 April 2022

guzztav hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om guzztav

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. guzztav

    Löjtnant

    Bytt Tändkablar på Albin O21 men tänder inte nu. Kanske ej fått kablarna rätt i tändapparaten. Har skalat ändarna 2 mm. Enligt instruktionsboken kan man bara kapa dem tvärs utan skalning. Hur vet man om de är rätt inplacerade i tändapparatens botten? Svårt att känna om de om de ” bottnar” när man trätt på gummiklämmorna ovanför och sedan skyddshuvarna ovanpå. Ska jag öka eller minska avståndet till bottenläget? Har aldrig haft tändningsproblem tidigare efter vintersäsong , typ med kondens på brytarspetsar etc. Vad säger gamla Albinveteraner— ? Båt- el är knepigt och en amatör bör väl hålla fingrarna borta— PS tacksam över tips på båtelektriker i Vaxholmstrakten som gör ” hembesök”. Guzztav
  2. Ps glömde berätta hur det gick sen. Fick hjälp av en fin gammal båtelektriker. Macken och IngemarE hade rätt, det var laddningslampan som var för klen plus en kabel som var för tunn. Vi bytte dessa och sen fungerade det exemplarisk! Stort tack till alla igen nu 2022 ! Guzztav
  3. Tack ska göra kastrullexprimentet på spritköket när jag fått loss termostaten. Pumpen har jag kört i en hink tidigare och den verkar ok. I samband med det körde jag runt vatten med maskindiskmedel för att få bort ev smörjfett men motorn överhettade ändå senare. Albinkillarna i Kristinehamn gissade på termostaten vid mobilkontakt.
  4. Tack för beskrivningen jag ska använda den när jag byter termostaten.
  5. Intressant, får kolla det efter sjösättningen.
  6. Ja så är det men tack iaf. Det som lite bekymrar mig som är rätt dålig på att skruva på gamla ärevördiga saker är dock; är det knepiga grejor som ska skruvas bort och bytas bakom detta termostathus eller bara en enkel grej med två rör som jag såg på ett antikt foto. Har svårt att hitta tydliga ritningar vad som ska bytas på denna manick, blir oskärpa när man vill förstora från nätet. Till saken hör att det är svårt att komma åt grejer i vår gamla segelbåts motorbrunn från 1966 och först måste generator och generatorfäste o remmar bort. Bör man anlita en dyr fackman innan man skruvar bort sig? ps skam till sägandes vet jag inte exakt hur en termostat fungerar trots att jag seglat och kört båten varje sommar i 23 år. Nyrenoverad motor 2010.
  7. Tack för svar. Jag har ej kunnat hitta några luftläckor tyvärr. Pumpen fungerar. Ska skruva bort termostathuset och byta vad det nu blir. Enligt Albin brukar termostaten behöva bytas efter tio år, den här har hängt med i tolv…
  8. Hej har fått rådet att byta termostaten på Albin 021 och undrar om termostathuset även är själva termostaten? Eller vad finns bakom? Motorn är sen några år sjövattenkyld och har funkat bra tidigare men överhettar nu om jag kör över 3 knop. Har inte monterat bort termostathuset tidigare.Det har artikelnummer 48834-01 i reservdelskatalogen hos Albin motor i Kristinehamn. Någon som vet mera kanske ?
  9. Ja.. joo..har minst 10 dynor otvättade sen typ 20 år...men tack för din positiva attityd Peter.
  10. Har kört en— oklart resultat. Ska väl torka i en vecka— saknar värmeskåp—hmm
  11. Hej, har en massa medfarna sittbrunnsdynor, kapoker och undrar om nån kan tipsa om bra inrättningar som kan tvätta dem till bra och rimligt pris. Jag har båtplats i Waxholmstrakten och det vore fint om det fanns i krokarna norr om stan ? Hälsning Guzztav senior sailor.
  12. Stort tack för alla svar! Jag ska begrunda dem noggrant och fixa generatorn! Hälsningar Guzztav
  13. Vad tror ni om påfrestningarna på Albinmotorn under detta varvtals rusande 12 sek ? Varje start. Nyrenoverad 2010. Är det riskabelt att bara fortsätta köra på--generatorn funkar dock enormt bra när den väl kommer igång---?
  14. PS koppla ur till FRILÄGE menade jag
×
×
  • Skapa nytt...