Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

MightyMats

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MightyMats

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har jobbat hårt både med min båt och min hemsida, Båten blir en motorbåt med sikte på 50-talet, trots att motorn är från -76. Det blir en testsjösättning inom en tvåveckorsperiod. Hemsidan följer detta projekt och några andra, titta in och tyck till! Jag har gjort om lite på sidan så att det blir en mer bloggmässig sida och har dessutom lagt in videoklipp, ett än så länge. Det kommer flera senare. www.byggabat.se
  2. Hej Du undrade vilken båt jag ritat efter: https://www.boatdesigns.com/15-Ski-King-mid-engine-ski-boat/products/258/ Jag har använt denna som förebild då jag ritat. Du kan också titta på mina ritningar på: http://www.byggabat.se/sidor/vanster/ritningar/anna1.htm Tack för dina svar. Mvh Mats http://www.byggabat.se/
  3. Hej Är det verkligen ingen som har svar på någon av mina frågor? mvh Mats www.byggabat.se
  4. Hej, jag skall börja bygga en motorbåt i plywood på ca 4,5 meter. Det kommer att bli med rattstyrning. Eftersom jag bara hållt på med segelbåtar har jag lite nybörjarfrågor om utombordare. 1. Hur stor motor är att rekomendera? Jag tänker mig nånstans mellan 25 och 40 hk. 2. Jag tror att fråga 1. beror väl på vilken fart jag vill ha, men hur stor skillnad är det mellan varje steg i hk? 3. Är det elstart på alla större utombordare, eller hur vet man? 4. Kan man montera rattstyrning på alla utombordare, eller? 5. Kan man hitta bra begagnade motorer på nätet någonstans förutom blocket? Är det billigt att köpa utomlands? Tacksam för svar för mina frågor. Hoppas ni inte hånar mig för min okunskap, men frågar jag inte får jag inget veta.
  5. Äntligen, det skall bli härligt. Mitt mål med mässan är som alltid att gå runt och njuta av allt. Det känns som ett ljus i vintermörkret. Alltid hittar jag något att köpa. Jag har nog aldrig gått tomhänt hem ifrån mässan någon gång. Det är som julafton, man vet inte vilka roliga och nya överraskningar som skramlar i påsen på vägen hem. Kanske en korv, en såg, en bastu, fiskeutrustning eller bara en keps. (dock har jag nog svårt att få ner en bastu i en påse, inser jag nu när jag skrivit det.) Vi ses där. Hoppas ni njuter lika mycket som jag.
  6. Jag byggde förra sommaren en båt ritad av RadosBaw Werszko den är en 4 meters segelbåt men det går enkelt att bygga den utan centerbord och mastfot. Aktern är förstärkt och det går att sätta en liten snurra på den. Mycket trevlig, och så går den snabbt att bygga.
  7. Gunnar, jag reagerar bara på vad jag läser i tråden. Visst det kanske är fel att döma dig med en gång, men du måste medge att det verkar märkligt med dessa klagomål kring ditt arbete. Jag har inte hela historien och kanske har reagerat på känsla istället för förnuft. Visst är det ändå så att någonstans är det en hund begraven och granskning borde nog göras i det fall som Johan_S beskriver. Det är viktigt att det inte blir en prestigegrej av det hela utan att det går att erkänna ifall några fel blivit gjorda.
  8. Tack för alla råden, det blir lite ringande och mailskrivande framöver. Kul!
  9. Men Herrejesus, det här var det värsta jag sett. Hur kan en sån här skojare få fortsätta. Dags att tipsa Janne Josefsson eller kanal5 så de kan göra en dokuserie om Båtbesiktigarna. Det som är mest skrämmande är att det verkar vara fullt av dylika skojare, om man läser i tråden. Vad är det egentligen för utbildning som behövs för att bli båtbesiktningsman? Det är tråkigt för det finns säkert många duktiga besiktningsmän, och kvinnor, som blir lidande av att Gunnar sänker förtroendet för hela yrkeskåren.
  10. Hej Väldigt fina bilder. Kul att se ditt bygge. Har du kommit längre eller är det vintervila? Mvh Mats www.byggabat.se
  11. Roligt att min tanke om att starta båtskrot än så länge är väl mottagen. Jag bor i Höganäs men kollar platser både i Helsingborg och Ängelholm. Jag har sett en del båtar i trädgårdar och på uppfarter i Höganäs som står och samlar mögel. Det finns säkert liknande runt om i hela NV-skåne. Tror ni att Höganäs blir ett bra ställe för verksamheten eller bör jag koncentrera mig på Ängelholm eller Helsingborg? Gott nytt år förresten!
  12. Hej Är inspirerad av tjejerna i Stockholm som startat en båtskrot och därigenom fått ett reservdelslager som heter duga. Jag tycker att de gör miljön en stor tjänst genom att återvinna gamla båtar istället för att de ska ligga och skrota hemma hos folk, eller ännu värre, att de sänker dem till havs. Jag tänker nu att det vore en idé med en liknande verksamhet i Nordvästskåne. Dock är jag ny på området. Jag har skickat mail till kommun, länsstyrelsen och tjejerna men fått sval respons. Jag ska ligga på dem lite till dock. Tänkte höra mig för här vad ni har för tankar om denna idé. Det är ju här de riktiga experterna finns. Tack för alla tankar, både positiva och negativa.
  13. Hej Tack, jag försöker hitta dessa tidningar på nätet men det är svårt. Har ni någon länk att lägga in skulle jag bli både glad och tacksam. Gott nytt år alla!
  14. Jag skulle använda epoxy då den fäster mycket bättre än polyester. Har aldrig jämfört olika epoxyfabrikat men brukar använda BT:s och den fungerar förträfligt. Dock är det viktigt med blandningen när du jobbar med epoxy.
  15. Hej Jag läste en gång en artikel om en kille som satt in en bilmotor i en båt. Är intresserad av att hitta artikeln igen då den försvunnit i en flytt. Är det någon som har tips på var jag kan hitta den, eller liknande artiklar, beskrivningar på hur man går tillväga om man vill sätta i en bilmotor i en båt? Tack för hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...