Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

ciproxin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ciproxin

  • Placering
    Landkrabba
  1. Renoveringen utförd av en av de mer erkända firmorna i Sverige så det borde inte ha varit ett hafsverk, Att installera en oljekylare blir förmodligen en form av konstgjord andning så det lutar väl åt att rida igenom sommaren och köra en utbytesmotor i vinter om ingen har en "bulls Eye" på problemet.
  2. sjövattenkyld, Gissar nog också på att motorn börjar svikta men hoppas på att det ska vara ett "standard fel" som går att åtgärda. Motorn har ca 500 timmar sedan renovering (har kvitton från tidigare ägare nya lager, honade cyl, nya kolvar mm..)
  3. Hej, Kämpar med felsökning av oljetryck på en Mercruiser 5,7 1999, Förgasarmotor med mekanisk bränslepump. Oljetrycket är spot on under gång och start med kall motor. Problemet är att jag tappar oljetrycket till 0 och ljudvarningen kommer om jag drar av för snabbt efter att ha kört en stund med belastning/planing. Drar jag av på gasen och småkör på ca 1000 varv i tre - fyra minuter så följer oljetrycket med när jag går ner på tomgång. Motorn går otroligt bra för övrigt.. har levt med problemet i två tre säsonger men vill få ordning på det så testar att fråga panelen innan jag börja lyfta motor för felsökning/byte i höst Har testat följande: -Bytt oljetrycksgivare -Kopplat in extern oljetrycksgivare som bekräftar att båtens givare visar rätt -Testat med olika kvalitéer (viskos på olja) -Bytt och sågat upp oljefilter för att kolla spån och inte hittat något -Oljemängd påfylld enligt manual -Oljan ser bar ut inget vatten i den och inga tecken på bensinblandning (har bytt pump pga trasigt membran men problemet kvarstår) -Bra komp på alla cylindrar Teorier om fel -Lager som är på gång att ge sig? -Reduceringsventilen i Oljepumpen kärvar och går trögt tillbaka till stängt läge efter att ha varit öppen på hög belastning? mvh C
×
×
  • Skapa nytt...