Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

lulalven

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om lulalven

  • Placering
    Landkrabba
  1. Har äntligen hittat ett 2k lim i Sverige som limmar pvc-gummi-pontoner till glasfiber-skrov, det är Z7096= Zodiak7096 orginal 2k lim. Säljs av http://www.ekensnaval.com/ ca: 700 ml för ca 500:- frakt och PF Så det blir till att plasta ett skrov till vintern, granribbor eller plywood glasfiberväv på båda sidor.
  2. Köpte en SeaKing från ÖB för 3995:- 2,6 hk, har kört hela sommaren säkert 10 timmar, har bara gott att säga om motorn, men kolla snäckväxeln före den ska vara förfylld min var det inte, tur jag kollade allt före start. Annars tyst och bra, går aningen för för fort på tomgång när man trollar, men jag har ju en lätt gummibåt, 1 liter bensin verkar räcka i en evighet. SeaKing och Parsun är exakt samma motor, har ringt och kollat med generalagenten.
  3. Tydligen ska Bostik 2402 2komp lim vara det bästa, pga att det är ohälsosamt för oss svenskar, säljs detta lim ej i Sverige (har mailat Bostik) men tydligen så har Engelsmänen bättre hälsa, och tål detta lim, vet ej om man kan skicka efter från England pga flygsäkerhet mm. Ingen annan som har några ideer?
  4. Hmm går ochså i samma tankegångar, har en gammal gummibåt, 3,50 lång med dålig botten. Har funderat på att plasta ett rib-skrov, epoxi är dyrt men det går inte åt mycket när man vacum_suger, och sen ska det va så lite epoxi som möjligt, man drar ut med ett gammalt kreditkort eller liknande, det är väven som gör det starkt. Är den där sammanfogningen till pontonerna som verkar vara problemet, och lim som funkar finns bara i england och dom skickar ej. Men kanske Tec7 lim funkar och nitar???? /lul
×
×
  • Skapa nytt...