Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

shoei

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    168
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om shoei

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ska man fetta in hålrummet bakom brickan (thrust washer) som sitter innanför propellern? Dvs hålrummet mot packboxen som sitter mot växelhuset? Räcker det lägga lite fett på kanterna och propelleraxeln (som på bilden jag bifogat) eller ska hålrummet innanför brickan fyllas upp? (Mellan brickan och packboxen)
  2. Tack så mycket! Och tack för tipset ang. oljan. Ska se till att köra 2% på min andra motor - och så får jag se om 9,9 går att laga... Hade varit toppen om man kunde hitta en fin 9,9-15hk annars (och isf skrota min motor).
  3. Det är gissning. Vad kan det annars vara för lager? Köpt motorn och inte använt den än. Säljaren körde med 1% olja (borde väl kört på 2% i o m att den är så gammal)
  4. Jag har en Yamaha 9,9 från 1984 med dåliga vevaxellager. Vad kan det kosta att åtgärda på en verkstad? Funderar ev på att kassera motorn om det är för dyrt.. men jag gillar Yamaha från 80/90-talet. Om någon har en fin 9,9-15 hk så är jag intresserad ifall min inte går att laga😊
  5. Ska den här slangen fästas någonstans? (Se bild)
  6. Jag har plastat en ny akterspegel med ca 10 lager 300g väv och epoxi på en 10mm träskiva. Akterspegeln är ojämn, särskilt mot kanterna. Kan jag spackla direkt på glasfibern? Med vad? Epoxi och mikroballonger? International föreslog att jag ska måla ett lager Gelshield 200 och spackla på färgen, men jag trycker att det låter konstigt. Tacksam för tips!
  7. Ok tack. Om man lägger 10 lager kommer ju kölen bli bredare, kan det påverka fart mm?
  8. Kölen på min Uttern 370 har blivit rejält skadad på två ställen. Behövde ta bort dåligt material med vinkelslipen och nu är det två stora hål. Hur reparerar jag hålen på bästa sätt? Jag har köpt epoxy och glasfiberväv, men räcker det? Kölen är förstärkt med något plastliknande föremål som är ca 1x1cm och som löper längs hela kölen. Behöver jag något liknande eller räcker det med några lager glasfiberväv? Tacksam tips!
  9. Ska man använda aluminiumroller när man plastar med glasfiberväv och epoxy? (endast aluminiumroller till polyester och glasfibermatta?) Penslar man bara ut epoxyn över väven? Sökt men hittar ingen info.
  10. Tack för svar! Är det verkligen bra att lägga plast över båten? Det hindrar väl fukten att dunsta? Under båten låter som en bra idé.
  11. Hej! Jag har en Uttern 370 som ska väga ca 115 kg, men det känns som att den väger 200 kg. Den har flera skador på botten, där glasfiber syns. Jag antar att glasfibern sugit åt sig ganska många liter vatten, eller vad tror ni? Hur ska jag få båten/glasfibern torr? Nu ligger båten upp och ned på några åror, men jag tänkte palla upp den med några lastpallar under också så att det blir luftigare.Tänkte ha den liggandes utomhus tills i höst och därefter ställa den i ett kallgarage över vintern. Jag tänkte även slipa bort bottenfärgen nu i vår - och frågan är om jag ska slipa bort gelcoaten under bottenfärgen för att vattnet lättare ska kunna dunsta bort. Vad tror ni om det? Jag har även hört att det kan vara effektivt att hälla aceton på glasfibern? (driver ut fukt) Kommer den vara tillräckligt torr tills i april-maj 2021 när jag planerat att måla den? Jag ska då laga skadorna och därefter måla med International gelshield 200 som grund (gelshield plus på bar glasfiber) och därefter International Perfection.
×
×
  • Skapa nytt...