Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

joysam

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    190
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om joysam

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Det är totala antalet fiskedagar, precis som någon redan kommenterat. Men inte antalet dagar x antalet tinor, dvs inte 140 dagar om du har tio tinor och fiskar i två veckor. Fiskar man en vecka eller två är det ju rimligt att antalet humrar blir ett annat än om man hade fiskat 4 månader. Fast per fiskedag kanske det inte ger mer att hålla ut länge med fisket.
  2. Jag hoppas ju kunna komma ut på havet för att hjälpa vänner att dra men det blir inga egna tinor. Så jag slipper betala bränsle, slipper bli av med tinor, slipper trassla med angn, men får ändå del av det viktigaste. Och vad gäller hummern.... Det är ju ändå såsen som är godast. Testa att följa länken i min signatur, den borde ta er till ett rapporteringsark för 2015. Dessutom finns historiken sparad genom att ni ser flikarna från tidigare år.
  3. Vi är nog flera som väntar på att Joysam skall göra oss sällskap här på forumet, det är han som är hjärnan bakom fångstrapporterna. Här är jag!!! För egen del blir det inget hummerfiske i år, jag har lite trassel med båten och jobbbet kommer ta för mycket tid. Men ett rapporteringsark kommer, var så säkra!
  4. Jo, jag tyckte nog att jag kände igen den. Jag har en Ryds 535 utan sådan där lyx som lindragare... I år var det inte någon tina som jag med säkerhet kunde säga var uppskure,/tjuvvittjad. Förra året var det ett gäng tjuvvittjade och en uppskuren. Riktigt trist. Jag har under flera år funderat på att lägga kring Lorten men det brukar vara så gott om båtar där så jag har stått över det.
  5. Dma86 Nej, jag håller till lite (med betoning på lite), längre västerut. Lorten, är det den lilla bergknallen rakt väster om Älgö gavel? Jag är ju alldeles i de trakterna men mot Risön, Hättan och inåt mot Dyrön/Tjörn.
  6. Att det ens kunde gå så långt som det gjorde var ju rent korkat.
  7. Självklart jagar jag inte rådjur med bur. Jag tror inte fällfångt är tillåtet överhuvudtaget när det gäller rådjur. Och självklart skulle jag aldrig komma på något så enfaldigt som att skära av bakbenen på dem för att lämna resten av självdö. Så visst var det ett skämt även om jag vill påstå att det finns ett allvar i undertonen, jag tycker inte att det är rätt att hantera krabbor på det vis du beskriver. Jag väljer att hantera dem på annat sätt. Antingen släpps hela tillbaka eller så tas hela upp, det är mitt sätt att se på det.
  8. Tackar! Tycker som du, det är kul att kunna jämför hur det går från år till år.
  9. När jag kikar i "Hummerstatistikdokumentet" så ser årets säsong ut att ha varit ungefär som tidigare års fisken. 2012 når det inte upp till men jag undrar om statistiken för 2012 verkligen är helt sann. Tar man bort den mesta extremen där (en fiskare som på sina 28 tinnor fick totalt 475 humrar på 13 drag) så skiljer det inte särskilt mycket mellan åren som den här enkla statistiken bygger på.
  10. Det har varit mycket rådjur i mina trakter det senaste. För lite varg antar jag. Bland det godaste jag vet är rökt rådjurslår så det senaste när jag jagat har jag fångat rådjuren i fälla, (äpple är finfint bete). Sedan har jag bara kapat av baklåren på dem och låtit rådjuren springa (springa och springa, det där vara nog mer bildligt än bokstavligt talat) iväg. De som inte klarar sig blir mat åt korpen som trist nog haft en tillbakagång på grund av för få vargdödade kadaver i naturen. Win-win tänker jag.
  11. Antalet romhonor tror jag är slumpmässigt och inte något vi kan förändra genom att fiska mer eller mindre selektivt efter hanar. Det skulle ju möjligtvis vara om man genom forskning kan se att romhonor föredrar makrill och hanar föredrar laxhuvuden. Men det tror jag blir svårt att visa på. Jag hade ju en hög andel romhonor i år, 66%, och det skulle det gärna få vara varje år. Men i så fall skulle jag gärna se att jag fick ett 20-tal romhonor per år... ;-)
  12. Jag menade ju att det är pirål som rensar tinan. Inte prål..
  13. Det kan vara prål som rensar tinan på agnet.
  14. Biltemas fälgrengöring fungerar kanonbra. Låt bli att andas in medlet bara.
  15. Brandberg, Flinkenxxx, fisk med flera. Följ gärna länken i min signatur och uppdatera googledokumentet som ligger där. Det kan bli interessant att se om även vår begränsade statistik visar på bättre eller sämre hummerfiske.
×
×
  • Skapa nytt...