Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Yamsing

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    43
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Yamsing

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Utseendet fällde tillslut det avgörande beslutet. Upplever 56an något föråldrad och R5 mer modern och sportig. Mer effekt skiljer dem åt, 126 hk bakom kåpan på Vmax.
  2. Blev en Finnmaster R5 idag med en 115 Yamaha Vmax 😎
  3. Det var som tusan. Då skiljer det sig mot dem svenska försäkringsbolagen.. Ska kolla runt lite och se om det finns något FB som kan tänka sig försäkra R5 med 115. Att den skulle klara det råder inga tvivel om. Yamaha har släppt Vmax från 115 o uppåt i Sverige så hade varit kul med en sån maskin.
  4. Härligt att höra! Var och kikade på båda modellerna idag och instämmer att Finnmastern upplevs modernare och nyare på något sätt. Däremot så upplevs detaljerna lite mer genomtänkta på Yamarinen. På det stora hela två jättefina båtar. Blir ett svårt val detta..
  5. Tack för respons! Tyvärr faller inte Yamarin Cross 54 mig i smaken. Fin båt du har, Husky R8 hade jag inte tackat nej till😀
  6. Tack för ditt svar! Förstått att Yamarin och Finnmaster är toppenbåtar. Yamarin har fördel med att den kan ha 115 hk och gör då ca 40 knop medans R5 har högst motorstyrka på 100 hk och toppar 36 knop.
  7. Hej Som rubriken lyder så ska jag köpa ny båt. Väljer mellan Yamarin 56 BR eller Finnmaster R5. Hittar knappt inga test gällande Finnmastern men på Yamarin 56 BR har jag gjort det och den har fått fina lovord. Har fått offert på samma pris gällande Finnmaster som Yamarin men kan inte bestämma vilken jag borde gå för. Om någon har egna erfarenheter av någondera båtarna är jag mycket intresserad. Feedback önskas.. 😅
  8. Kikar lite på bowrider båtar och går i tankarna på att byta från styrpulpet till just en bowrider. I och med att jag får en båtplats med Y-bommar så hade det varit trevligt med en lite större båt och med mer fart. Har kikat lite allt från nordiska till amerikanska båtar. Båten kommer gå i insjö så större båt än 5.3 meter behövs inte, vill ju klara av och hantera båten när man väl ska in i hamn Tar gärna emot tips och synpunkter kring denna typ utav båt, har ingen aning vad man ska satsa på och vad man bör undvika.
  9. Grattis till nya båten! Du har fått jättebra svar redan, vart du än ska ha båten sjösatt så tycker jag att du ska epoxi behandla båten, du slipper och hålla på och bottenmåla. Epoxi skyddar mot vattenintrång i skrov bland annat och då behöver du inte vara orolig för böldpest även om risken inte är så stor. Dock är det ju en hel del arbete med epoxi men det gör man bara en gång så det kan vara värt arbetet, eller om man ber någon marina att göra jobbet. Om du däremot ska ha i båten under kortare stunder eller på trailer så behöver du inte ha någon bottenfärg alls, räcker med att vaxa botten om man känner för det. Lycka till!
  10. Grattis till ett snyggt ekipage! Du kommer bli helnöjd, mycket båt för pengarna. Längtar ivrigt till att få sjösätta min 440 också. Som EsoxDalbo säger följ inkörningen de första 10 timmarna så kommer det gå galant. Vore roligt och höra hur många knop du får ut efter inkörningen Ha en riktigt härlig båtsommar!
  11. Ockelbo B16 har man ju hört mycket lovande om, de äldre modellerna från 70talet. Du får en sådan med 50-70 hk 2-takt med din budget. Annars kan jag rekommendera Ryds 435 GTS! Är den roligaste båten jag kört, dock är det ingen styrpulpet.
  12. Skulle fylla på olja i växelhuset på min Tohatsu och slant med mejseln.. blev ett litet jack på kavitationsplattan. Letat för fullt efter lackstift till utombordare men hittar ingenting bara till Mercury. Motorn är en 2004 års modell och är ljusgrå. Hur ska jag dölja märket på bästa sätt? /Mattias
  13. Borde inte vara några problem med en 40 hk, skulle satsat på en Yamaha 40 hk 2-takt deras 2-takt går otroligt bra.
×
×
  • Skapa nytt...