Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Frelin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Frelin

  • Placering
    Kadett
  1. Det finns en viss skillnad. Förhoppningsvis så har caffisen körkort (utbildad) för bil och har således ansvaret för framförandet av fordonet. En bättre liknelse är om man övningskör med sin son/dotter, alltså sitter bredvid. I det fallet blir du dömd för rattfylleri även om du inte framför fordonet rent fysiskt.
  2. Det är samma skeppare som tidigare framförde fartyget Saga Lejon på samma sträcka. För något år sedan körde han över en segelbåt i Hammarbyleden. Om jag inte missminner mig så körde han även över en brygga vid Liljeholmsbron för några år sedan. Det finns fler incidenter än så.....
  3. Jag tror att det är meningen att man ska ligga där. Dom höll på att dra ut vatten och el på bryggorna. Pratade me en av båtgrannarna som hade blivit tillsagd att stävförtöja med ankare. Problemet är bara att det är ca 10 meter djupt och sprängsten på botten. Därav alla långsidesförtöjningar. Nu var det ju seglingsevenemang när vi var där och stora delar av gamla gästhamnen var abbonerad. En normal sommarvecka får nog alla som vill plats vid dom gamla bryggorna.
  4. Jag har provat att ligga vid den nya bryggan i sommar och det är inget jag rekomenderar. Skvalpigt är bara förnamnet. Den duger som vågbrytare åt de andra bryggorna men inget annat. Jag tycker att Nynäs är en bra gästhamn i övrigt och har legat där många gånger förr.
  5. Sjöbergs marin och motor är i särklass bäst när det gäller Yanmar. Lång erfarenhet och stort kunnande om yanmarmotorer.
  6. Sänkningen gäller bara båtar under 9 meter. Båtar över 9 meter betalar fortfarande 320 kr. Dom allra flesta båtar som besöker gästhamn är ju över 9 meter.........
  7. För båtar upp till 9 meter.... Dom allra flesta båtar som besöker gästhamnarna är över 9 meter.....
  8. Jag har seglat dom senaste 22 åren ca 1200-1500 nm/år och har aldrig tidigare upplevt en aktör som Promarina. När dom tar över en hamn så höjer dom priset kraftigt utan att genoföra några förbättringar. Näst på tur är Oskarshamn som har haft en väldigt bra service och prissättning. Gå kärna in på SXK klubbtidning på kryss och följ debatten på deras forum. När även utländska seglare börjar reagera så har det gått långt......
  9. Jag vill bara uppmana alla båtfarare att bojkotta Promarinas hamnar i sommar. Promarina har en prisbild som är hutlös. Enda sättet för oss båtfarare att protestera är att undvika deras hamnar i sommar. Det pågår en livlig diskusion om detta på fler forum än Maringuiden. Hur många blir vi i sommar?
×
×
  • Skapa nytt...