Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

syrenen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om syrenen

  • Placering
    Kadett
  1. Ok, då har vi hittat två alternativa drömbåtar för familjen, det står mellan: - Aquador 22 ht -97 - Finnmaster 6100 Royal OC -07 Båda har rätt lika planlösning, och den praktiska instegsluckan i fören, den första har toa i garderob men det är inte avgörande. Aquadoren har även praktisk lucka bak till badbryggan. Finns några av varje ute till salu just nu i samma prisklass som eg är lite för högt pris än vad vi hade tänkt oss men kanske är förhandlingsbart ju mer av sommaren som går och dom verkar ju inte gå åt som smör i solsken heller direkt. Sen skiljer det ju 10 år på båtarna. Vad är mest prisvärt? Vilket alt är en bättre affär på några års sikt? Är det alltid bättre att välja en nyare båt med nyare motor? Aquadoren verkar ju def ha ett högre andrahandsvärde. Kanske stor kvalitetsskillnad också? Vad är det för- resp nackdelar med inom-/utombordare?
  2. Maxi 680 DC har vi också tittat lite på men de är ju lite äldre. Men jag inbillar mig att det ryms fler passagerare att sitta i en u-soffa t ex som på Maxin eller Finnmastern än vad det gör i en rak soffa som på Nimbus 22 DC.
  3. http://www.blocket.se/stockholm/Nidelv_23_DC_Targa_27919191.htm?ca=1_9&w=3 Får inte länkning att funka, men en Nidelv 23 DC Targa, nån som har nån åsikt om den? Lite gammal kanske men annars...
  4. Nimbus 22 DC har inte nån u-soffa baktill har jag för mig? Vilket kanske inte går att få 2 extra bäddar där bak. Vilket är ett krav för oss. Behöver kunna sova 4 pers i den 2 vuxna 2 barn.
  5. Tackar för fler förslag. AMT 200 DC såg trevlig ut och påminner ju mkt om Yamarin men tror dock att jag gillar lösningen med HT och öppen ruff framtill (typ Flipper o Finnmaster) mera än en traditionell DC. Tyvärr är både de AMT 200 DC och Finnmaster 6100 lite för nya = blir för dyra för vår budget. Så vi avvaktar och kollar varje dag vad som dyker upp. I värsta fall får det väl bli senare i sommar eller t o m nästa sommar... :-( Och som sagt var. De flesta som tänker sälja sin båt denna säsong har nog redan lagt ut den till försäljning och är den sen svårsåld så är nog kanske utannonserat pris lite för högt...
  6. Ok om vi lämnar diskussionen ang spis/kyl i båten eller ej och koncentrerar oss mer på u-soffa bak, insteg framifrån samt öppen ruff vilka fler modeller finns det att välja på? AMT såg rätt trevlig ut, påminner rätt mkt om Finnmaster 6100. Men utan den praktiska instegsluckan framtill? Bayliner gillar jag inte alls inte min/vår typ av båt alls tyvärr även om man säkert får hyffsat mkt båt för pengarna, inte heller modeller med back-to-back stolar. Kan vi ha missat nån modell? Tycker vi har gått igenom alla men säkert inte...
  7. Förresten, han som var intresserad var i det här fallet en hon. Varför tar alla för givet att det bara är karlar som är båtspekulanter? ;-)
  8. Åh vad kul att så många svarat redan, tackar för tipsen! Örnvik Mercruisern gillar jag inte att u-soffan är på fel ledd, tyvärr den har vi sållat bort p g a det. Bella 620 och Askeladden har jag inte upptäckt ännu, ska kolla efter dem också. Tilltalas nog mest av en HT båt med lucka i taket som har nån form av öppning fram att kliva in genom och lasta in pryttlar. Ja Malarnaras fina Finnmaster har jag redan kollat in (och ringt på t o m) men den är som sagt var för dyr, absolut max 280.000 men gärna lägre än så. ;-) Sen har jag läst att det verkar vara lite si o så med kvaliteten på smågrejjer i Finnmastern vilket kan störa mig enormt o ge ett epigt allmän intryck, sånt går också bort. Men vad som verkar trevligt Finnmastern är dock att nåt barn verkar kunna kan sitta hyffsat där fram och samtidigt se ut under gång ifall det är lite mera väder. Vilket ju man inte kan göra med en DC båt ofta då är ruffen väldigt instängd. Vi är inte alls låsta med att den måste ha pentry/spis/kyl egentligen men gärna dock. Grill o sånt har vi ju med oss i alla fall. Men en massa lösa kylbagar o såna prylar tar ju plats i båten också. Jag letar vidare lite, men kom gärna med fler synpunkter. Det är vår första egna båt.
  9. Hej, är ny här... Familjen letar efter en lämplig HT eller DC weekendbåt att åka på dagsturer med men det ska även gå att övernatta i den alltså. Gärna m en ruff fram och en u-soffa bak. För dagsturer utan övernattning är det gärna trevligt om det går att sitta 4 vuxna o 4 barn i den. DC alternativet gillar inte mamma i familjen som inte lika gärna som grabbarna i familjen kör nedcabbat. Men gärna nån form av hardtop som har en istegslucka eller fönster framtill. Det är vår första egna båt men vi har dessa krav: - Minst 6 meter gärna 6,50. - Bäddbar/sovbar för 4pers 2 vuxna 2 barn 10 årsåldern - Gärna spritkök/spisplatta o liten diskho - Bäddbar u-soffa bak. Vår prisnivå ligger på 180.000 till 280.000 kr ca men beror ju på vad det är för båt, ska inte vara ett repobjekt utan fräsch o fin. Följande båtmodeller har vi kollat på mest utombordare men inombordare kan också vara aktuellt: - Uttern 6200 cc -98/99 för ca 200' trevligt med u-soffan en rejäl ruff o mkt trä i inredningen. - Yamarin 6100 dc trevlig o finns rätt många fräscha till försäljning men kanske lite trång - Finnmaster 6100 Royal OC 2005 Vi har även tittat på nån Flipper men vill inte ha nån äldre. Lutar mest åt den sista Finnmastern om vi hittar nån typ 2003 som ligger bättre till i pris. MEN nu till frågan... Har vi kanske helt missat några modeller som skulle passa vara krav? Kom gärna med förslag på båtmodeller! Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...