Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

sniparn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    46
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av sniparn

  1. "Enda problemet jag kan se är att kombinationen av båtens längd och motoreffekt är över gränsen för skepparkortskrav, vilket jag inte har..." Du behöver inte vara skeppare för att äga en båt, bara för att köra den.
  2. Hade båten varit min skulle det bli: rejäl avfettning (aceton), sedan spackla upp med polyesterbaserat glasfiberspackel nu på hösten, till våren måla över med epoxygrund.
  3. Oljan rinner inte ut ifall motorn är avstängd. En liten skvätt kommer förstås rinna ur filtret, men det gör det även om motorn töms på oljan innan.
  4. Luktar det fotogen i tanken till en dieselvärmare?
  5. Ekolodsignalen går inte genom distansmaterial
  6. Statistiskt sett orsakas 5% av alla trafikolyckor av berusade bilförare. Således orsakas 95% av olyckorna av nyktra förare. Borde vi då inte enligt statistiken förbjuda nyktra förare?
  7. Väntar nyfiket på rapport huruvida den uppfyller dina förväntningar
  8. Tappade en kikare i durken en gång, dubbelbild. Minns inte riktigt men har för mig att det vid prismorna, under några gummiflärpar, satt ett par små skruvar med vilka man kunde justera prismornas vinklar. Efter lite finskruvande där försvann dubbelseendet.
  9. Gör ett nytt försök att länka. Ber om överseende med min okunnighet i länkandets fantastiska konst. Jag är mycket bättre på att mecka båt. https://1drv.ms/u/s!AtQYt5AESQZvj0jMdTWDoyTPAzfP?e=cFZALg
  10. Prövar så här då: https://onedrive.live.com/?id=6F06490490B718D4!1992&cid=6F06490490B718D4 berätta gärna hur det funkar
  11. Har laddat upp dem till onedrive, men sen då, hur delar jag ut dem därifrån hit?
  12. Har 8 filer på sammanlagt 26,3 mb. Här kan man bara lägga upp 1,95. Hur gör man dårå?
  13. Sjösatte förra veckan, nu får hon ligga i några år.
  14. Jag tycker ditt stift ser dyngsurt ut. Utan stift i , full gas några sekunder på startmotorn sedan i med stiften, fortsatt fullgas, prova starta.
  15. På min förra båt hade jag ett intag av vatten. Detta delades mellan spolpump, pentrypump och motor. Gick lite trögt att pumpa med fotpumpen i pentryt då motorn gick. Så länge man bara använder en av pumparna i taget blir det troligen inget problem.
  16. Hade en gång en TWC, fantastisk apparat, men förutsätter rätt inkoppling. Då jag installerade den ökade laddstatus på batterierna, samtidigt som vattenåtgången minskade.
  17. Det finns rostfritt som är magnetiskt. Det finns också givare som känner andra saker förutom magneter, induktiva, kapacitiva..... Har dessvärre ingen aning om givartyp på ankarspel, nån annan här får berätta.
  18. Hellikopetern står ju inte där då man kör. Då är den i luften och vägleder skepparen mellan grynnorna.
  19. På mina paneler sitter en diod parallellt med dess utgång, således får strömmen en bättre väg genom dioderna istället för genom en skuggad panel.
  20. Hade en gång samma problem med motor som måste varvas för att laddning skulle komma igång. Löste det med ett lagom stort motstånd parallellet med laddningslampan så att generatorn fick mera magnetiseringström och därmed inte behövde lika högt varvtal för att komma igång. Hade också en generator som skrek, helt och absolut säker att remmen inte slirade. Fixade bättre kylning på generatorn och då slutade den skrika. Förstår inte sambandet men så var det.
  21. Dragande propeller, var inte det en poppisinovation häromåret?
  22. Har en exakt likadan motor. Ingen bränslepump, men en oerhört känslig maskin vad gäller soppan. Provade att köra på alkylatbensin, det var inte lätt. Trots att det då var sommar och varmt ville den inte riktigt. Jag tror att alkylatbensinen innehåller lite mindre energi, vi har en större fyrtaktare på klubbens båt och där fick vi öka på bränsleblandningen litegrann för att få den att gå bra.
  23. Gelcoat är även det polyester....
  24. Epoxi kräver glasfiberVÄV, mattan består av en massa fibrer huller om buller vilka hålles ihop av ett bindemedel. I polyestern finns ett lösningsmedel (styren?) som löser upp mattans bindemedel, detta saknas i epoxyn vilket får till följd att mattan inte mättas av epoxyn. Väv innehåller inte detta bindemedel vilket å andra sidan gör små klippta bitar av väv till väldigt svårhanterliga bitar. Näe, kör du med polyester, hela båten är ju byggd av det och det har väl funkat hittills?
×
×
  • Skapa nytt...