Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Bildspel

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    244
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Bildspel

  1. Det ska vara drevolja och du fyller på upp till nivåskruven.
  2. Sitter nödstoppen i som den ska? Hände mig, stendöd båt.
  3. Pressokaffe och Zoegas pressokaffe. För övrigt vår andra Bodumpress då den första inte flöt...
  4. Finns ett antal trådstarter av en mängd duktiga och elkunniga båtmänniskor som handlar om strömförbrukning-batterier-kylboxar. Det är bara att läsa på och själv göra bedömningen vilket som blir bäst d v s hur kylboxen ska användas och var man vill lägga pengarna, på batteribank de luxe eller på en strömsnål kylbox.
  5. Köpte en TB31 i somras och visst är priset rentav hutlöst och kanske inte helt prisvärt men...det är förvånansvärt gott om plats, den drar ju fan och ingenting och den är enkel att få till på rätt temp. Varmaste sommaren på århundraden och med ett 90ah förbrukningbatteri med kompletterande 50W solcell i hamn var det perfekt, kylen var på och iskall dygnet runt. Möjligen en nackdel att den är tung att flytta till och från båten men det är nog gemensamt för samtliga portabla kylar i klassen och handtagen är rejäla. Köp, och glöm vad du betalade. 😁
  6. Det går att ”frikoppla” luckan genom att ta bort sprinten på armen som lyfter/sänker. På förra båten, Sea Ray, fanns det ett lock under aktersoffan för att komma åt sprinten ifall batterierna laddats ur. Men varför ta ur batterierna? Låt dom vara kvar fulladdade och underhållsladda istället.
  7. Och även om jag hållit på med konservering en massa år och tycker att jag kan det så känns ändå ditt inlägg lugnande. 😊
  8. 1. 50/50. Blir det kallare än minus 37 eller ens minus 30 förtjänar något att frysa sönder. 2. 8L 3. Varmkör till drygt arbetstemp och tömmer ur via dräneringsskruvarna. Dubbla soppåsar är lätthanterligt och funkar för mig sen glykolkonservering. 4. Glykol i dunk på badbryggan och slang från dunken till spolmuffen på drevet. Kör motorn tills det kommer ut och lite till. 5. Blå etylenglykol från båtbutiken. 7. Nej. Tömmer ur tanken via duschen på badbryggan. Kör torrt, låter munstycket vara öppet och suger ur sista skvätten med vaccumpumpen jag även har till oljebyte.
  9. ”Torrtvättar” motorn med disktrasor och avfettning som får verka i själva motorutrymmet. Tiltar kärran och låter det rinna ut genom dyvikan. Står i en lastbilstvätt med avrinningsränna och hela baletten. Torkar rent och torrt med vatten, tvättsvamp och trasor. Vågar faktiskt inte tvätta motorn med avfettningssprutan/högtryck...
  10. Ram Mount. Lim känns så...definitivt. Jag har en mobilmodell med sugkopp och det funkar hur bra som helst.
  11. Hade samma fel på en Mc 4,3L. Varning i tid och otid. Byt givaren som sitter på sidan om/bakom termostathuset, har för mig att det var givaren på babords sida men det kan ju googlas.
  12. För mig låter det tyvärr som att kompressionen på nån cylinder inte är som den ska. Det låter som att motorn liksom puffar till...som du skriver "förgasarsmällar". Kompressionsprov är ganska kvickt gjort.
  13. Gör ett kompressionsprov. Efter det har du sannolikt tre alternativ: 1. Byta motor. 2. Renovera motor. 3. Pusta ut, svär lite och fortsätt leta efter felet. Jag valde alternativ ett. Svor rätt bra då också om jag minns rätt. Edit: Valde och valde...
  14. Bra synpunkter! Vi har upptäckt att en Ryds 20 funkar rent utrymmesmässigt för våra behov, även för en badutflykt med alla. Bellan upplevs liten och ganska trång och Flipper 625 känns större ombord men jag hade högre förhoppningar på kvaliteten som var förvånansvärt dålig. Synd! Just nu har vi styrt om en aning och tittar på amerikanska dc 21-23 fot men har med oss Ryds 20 dc.
  15. Eller "Vilken båt ska vi ha?" Vi letar alltså efter en mindre daycruiser och efter ett herrejösses letande och jämförande har vi kommit fram till att det till sist handlar om båtarna i rubriken: Flipper 625 DC BELLA 640 DC Ryds 20 DC...eller brasklappen 18 DC. (Ryds 23 DC är borträknad) Men nu kommer vi inte längre! Så frågan är vilken är bäst? Eller mest prisvärd? Eller har bäst känsla? Vi kommer att åka på dagsturer, sola och bada och åka ring med 2-4 barn (över 12 år), vi kommer att övernatta enstaka till ett par nätter på egen hand och möjligen 12-åringen i familjen (då vi har mobilförbud i båten kommer de äldre att tacka nej till övernattning då dom missar "dagar på Snapchat"). Pris upp till 300' och gamla AD31or och utombordare går tyvärr bort, D3 eller MPI/GXI känns mer problemfritt och ger mer badbrygga. Finns det andra förslag så visst...bring it on! Eller är det så enkelt att svaret är "Vilken som, dom är lika bra!" Men ändå och till sist...vilken båt ska vi ha?
  16. Kollat så du inte har nån märklig böj på bränsleslangen som stryper soppan? Rätt dimension på slangen efter byte? Jag har själv lyckats bocka bränsleslangen när jag monterade in en GFS10...båten vägrade gå upp i plan. Böjen var dold under andra slangar och syntes inte direkt.
  17. Har också en sån slang....funkar hur bra som helst med kall olja. Finns ju ändå annat att pyssla med under tiden man väntar på att det ska rinna ur rakt ner i en tom dunk. Inget spill och inget kladd.
  18. Åk och titta på bägge modellerna och jämför möbleringen i båda samt mellan olika årsmodeller. Kan inte säga nåt statistiskt rätt om Bayliner men deras tänk kring olika nivåer på sofforna i sittbrunnen är förkastligt...likaså Sea Ray 245 med bara två säten längst bak! Nu åker jag Sea Ray (igen) och tycker väl generellt bättre om Sea Ray, Monterey m fl än om Bayliner men det är nog bara tycke och smak när det kommer till nyare årmodeller. Jag tycker att nyare Bayliner känns höga och tvålkoppiga (Bayliner 255...svinhög och kort). Ut och provsitt/ligg/kör. Det gjorde vi.
  19. Borde vara instansat i aktern på styrbords sida, under relingslisten.
  20. Jag har tänkt i liknande banor då jag har valt att bara ha ett batteri i båten då det finns några få förbrukare(två lampor och ett kylskåp), men är olyckan framme och man drar ur sitt enda batteri så blir man ju liggande... Visst, det är en lika snål som möjligen enkel lösning men det är inte alltid det finns plats och pengar för start och förbrukarbank med frånskiljare m m när man redan sponsrar båttillbehörsbranschen och oljeproducenterna med halva lönen vare månad! Hur skulle en dylik tingest kopplas in på batteriet vid en "jumpstart"? Finns ju större varianter på Biltema och JULA: http://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/biltillbehor/bilbatterier-och-tillbehor/hjalpstart/hjalpstart-608205/ http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/El/Batteriverktyg-och-tillbehor/Starthjalp-12-V-400-A-2000035160/ Problemet blir väl jord/minus eller? Och ja absolut...alternativet är att inte nyttja kylskåp och lampor eller att köpa på sig en 500Ah-bank men det är ju inte det som är frågan utan istället om det skulle vara rentav praktiskt.
  21. Om det är "panik" att ta hem den finns det såna där påhängslampor inkl kabel och släpvagnskoppling (med svensk standard) på Biltema m fl. Då tar du dig hem utan att behöva köra den på trailer osm låter som ett dyrare alternativ. Sen är det bara att sälja på Blocket... :-)
  22. Jaså det var du som fick den! Den var ju jag ute efter! Lycka till och hoppas det blir bra.
  23. WA köpt nov 2013. Tog det hyfsat lugnt första säsongen men i vår blir det mer: * Nytt kapelltyg * Plottern ska monteras (rev ur den ur gamla båten utan att märka upp kablaget så jag räknar med många svordomar av varierande sort) * Funderar på om jag ska klä rostfria delar på pulpeten i kolfiber... * Flexiteek på fördäck och badbrygga Det får räcka...man ska ju hinna åka båt också :-)
  24. Är det en L med förgasare står det väl uppe på locket. På min stod det inte ett skvatt dock fanns det i köpekontraktet.
×
×
  • Skapa nytt...