Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Kerberos

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kerberos

  • Placering
    Kadett
  1. Tjena! Jag kollade runt lite där... men har inte skrivit nåt än. De har ju inte små ekor som jag de flesta heller... utan mer lyxkryssare med en jäkla massa lullull med... =) men jag undrar om de går att få den bilden du bifogade i större format? Var finns orginalet?
  2. Tjena! Lite svårt o beskriva i rubriken, men jag vill alltså ha samma data(eller mer) som jag kunde fått om jag köpt ett dyrare ekolod/plotter som är NMEA kompatibelt genom att köpa en NMEA-kabel mellan Yamaha-LAN hubben och min plotter. Men min tanke är att skaffa en mini-pc o en usb-gps för att kunna få en 10 plotter med möjlighet att surfa på internet, spela musik/film... ja allt en dator kan göra. Men jag hade även då velat ha den möjliga data som finns att tillgå på min mini-pc. Vet inte hur jag ska göra? Vilket program ska man installera på datorn? Ska man skaffa ett kontaktstycke som passar i Yamahas hub o en usb eller seriell port som jag löder några sladdar mellan? Datorn måste ju på nåt sätt kunna komma i kontakt o kommunicera med min båtmotor till att börja med. Jag hade varit tacksam för all hjälp jag kan få rörande detta. Motorn är förresten en Yamaha f50 från 2010 med yamaha´ s LAN-system med hubbar o allt va de är, Detta är förmodligen inte nåt nytt för de flesta av er men jag hade tyckt de var lite kul om detta hade funkat utan att kosta skjortan. Tack!
  3. Tjena! Lite svårt o beskriva i rubriken, men jag vill alltså ha samma data(eller mer) som jag kunde fått om jag köpt ett dyrare ekolod/plotter som är NMEA kompatibelt genom att köpa en NMEA-kabel mellan Yamaha-LAN hubben och min plotter. Men min tanke är att skaffa en mini-pc o en usb-gps för att kunna få en 10 plotter med möjlighet att surfa på internet, spela musik/film... ja allt en dator kan göra. Men jag hade även då velat ha den möjliga data som finns att tillgå på min mini-pc. Vet inte hur jag ska göra? Vilket program ska man installera på datorn? Ska man skaffa ett kontaktstycke som passar i Yamahas hub o en usb eller seriell port som jag löder några sladdar mellan? Datorn måste ju på nåt sätt kunna komma i kontakt o kommunicera med min båtmotor till att börja med. Jag hade varit tacksam för all hjälp jag kan få rörande detta. Motorn är förresten en Yamaha f50 från 2010 med yamaha´ s LAN-system med hubbar o allt va de är, Detta är förmodligen inte nåt nytt för de flesta av er men jag hade tyckt de var lite kul om detta hade funkat utan att kosta skjortan. Tack!
  4. Antar att du inte äter kött av nåt slag heller då? Om man nu utgår från att du värnar om djuren? Djurtransporter hit och dit och elstavar, ligger i sin egen skit m.m.. Vet inte riktigt vad du försökte uppnå med ditt inlägg här (förutom att du över en natt verkar ha fått ett samvete utöver det vanliga och vill att vi ska få dig att börja fiska igen?) Testa ett annat forum kanske...
  5. Jag kan bara instämma... jag har själv en sån båt med 50hk...kör på 60 så blir du nog mer nöjd. Jag överväger att chippa min i vinter så att även jag får 60..
  6. Tjena Jag köpte knopmätare och varvräknare i farias sortiment http://www.watski.se/Butiken/Produkter/?EnovaId=121782, jag hade en yamaha 30hk -92. Funkade klockrent. Kolla innan om du har en slang som går precis bredvid växelväljaraxeln i framkant av riggen i höjd med kavitationsplattan ungefär, eller lys med en ficklampa ner i hålet som växelväljaren går ner i om du ser en pluggad slang. Om du har det så pröva att göra den slangen fri i änden o kör med tryckluft i ett litet hål längre ner i framkant på riggen mellan kavitationsplatta o propeller ungefär. Om allt är ok så kommer det att blåsa ur slangen. Annars får du göra som jag fick göra på min gamla, den slangen hade aldrig nyttjats så jag tog ner underdelen och kollade vart slangen tog vägen, skruvade bort den skruven som slangen satt på o borrade mig ner i vad som såg ut som krita... förmodligen gammalt salt o ärgat aluminium men hålet blev rent och den funkade klockrent sen. Lycka till
  7. Tjena Jag har en 2010 Yamaha 50hk o har kollat lite med lundins marin i eskilstuna. Kostar 2500kr för att skicka iväg boxen o få den chippad o sen får man väl själv ta bort strypningen i insuget. Jag frågade vad som skulle hända om man bara tog bort strypningen nu utan att ändra tändning eller nåt annat, men han menade att de var några, många från Finland(?) som hade bränt sina motorer pga att de är en annan bränslemapp till 60hk med. Visst, hade han sagt att de gick lika bra men att man kanske inte får mer än 58hk så hade han ju inte haft nån verksamhet...så visst.. Jag har ju fortfarande 2.5års garanti kvar på den ungefär, o är därför lite osäker o fundersam på hur man ska göra. Han säger ju såklart att de är samma programvara som i 60hk, dvs yamaha org o de får man ju tro. Men är de nån som gjort detta ingrepp på sina nyare motorer? Vilka erfarenheter har ni o dela med er? Hur mycket bättre drag? Vart i varvregistret märktes de mest? osv... Alla erfarenheter ang detta mottages tacksamt.
  8. Inget nytt om din polare o hans motor?
  9. Hur har det gått? Har han lämnat in den? Vad säger de?
  10. Om jag kommer ihåg rätt så ligger de nån naturcamping här med en jäkligt fin strand som är långgrund med sand. Kanske nån härifrån som kan rätta mig om jag har fel? http://maps.google.se/maps?f=q&source=s_q&hl=sv&q=56.994668, 14.820026&vps=1&jsv=244e&sll=56.994601,14.82016&sspn=0.001955,0.004801&ie=UTF8&geocode=FWyrZQMduiLiAA&split=0
  11. En kollega nämnde nåt liknande som hade drabbat en kompis till honom, var just en Yamaha de med. Där tror jag att de var nåt knaster till ventilerna som hade lossnat/gått sönder. Följ gärna upp detta då jag själv har en likadan fast 2010 års modell med liknande gångtimmar, ca 20h.
  12. Tjena! Nä visst vattentemp o lufttemp i all ära... nån sa även att de skiljer ca 12% på båtar som körs i saltvatten resp sötvatten till båten i saltvattnetns fördel? Nåt med densiteten eller nåt? Är det nån som har nån erfarnehet om hur stor skillnad det skulle kunna göra att gå ner i diameter till 11 1/8 istället för 11 3/8. Ingen som har kvar sina Yamariner och kan dela med sig av sina erfarenheter gällande propp o hastighet/varv?
  13. FÖRLÅT! Jag ser att jag har skrivit fel på en siffra! Det ska stå 5400rpm inte 4600rpm!! Men det är fortfarande märkligt att jag inte kan få upp den i mer varv. Min har gått ca 7-8 timmar nu, och enligt boken så kan man köra fullgas efter 4 eller 5 om jag inte missminner mig men inte längre än 5 min åt gången. Att det sitter nån varvtalsspärr tror jag inte då den gick upp i 6000rpm när jag girade o den sög luft efter jag hade höjt motorn 1 hål till. Jag vet inte varför den inte orkar dra ur mer bara.
  14. När jag fick båten så var motorn höjd 1 hål, dvs den satt i 2:a hålet. Jag testade o höja den 1 till men ingen skillnad på topp, tappade fäste dock i svängarna mycket enklare. Jag trimmar upp den så högt jag kan utan att den studsar på ytan. ca 2.5-3 på trimskalan. Jag har som sagt den proppen yamaha säger sig ha fått upp den i 29.5 knop med. Vad skulle kunna vara fel på motorn? Låter ganska osannolikt med en helt ny motor. Ni skrev iofs inte hur era båtar gick o vilken propeller?
×
×
  • Skapa nytt...