Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

sneaker

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    61
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sneaker

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det kommer funka finfint, båten är ju hur stor och läcker som helst! Vi åkte hela Göta kanal i sommras med en Yamarin 59 ht. Två vuxna och tre barn, var ute tio nätter. Vi ser det som 'fostrande' Ett glatt humör och lite hänsyn, samt schyssta restauranger underlättade, allt blev ett härligt och minnesvärt äventyr. Grattis till nya båtköpet!
  2. Intressant frågeställning om styrmotstånd, upplever min båt relativt tungstyrd faktiskt. Annars verkar det som att reliance 19tum gäller och hiss ett hål. Har aldrig lyckats få proppen att släppa med bs:en. Mycket intressanta synpunkter annars.
  3. Tack för era synpunkter! Fyrbladigt borde ge en våldsam acceleration.Tänkte typ beställa från USA och är mest intresserad av yamahas reliance, har hört mycket positivt om den.Måste därför va säker på storlek och stigning.Har sett din senaste Yamarin-film Stewe, mycket trevligt så här i mörkaste vintertid.Härlig båt vi har! Åkte för övrigt hela Göta kanal i sommras,riktigt nice..fortfarande gift!
  4. Halloj! Funderar på att byta min svarta rostfria black steel prop mot en yamaha reliance. Någon typ 'Jarb' som vet om man kan köra på samma storlek och stigning som black steelen? Motorn är från 2010 och båten en Yamarin 59 ht. Har funderingar på att ev hissa motorn nåt steg.Varvtal med nuvarande propeller är för övrigt bra.Synpunkter mottages tacksamt! Vänligen Sneaker.
  5. Det är alltid mycket pengar när man köper nyare båt så vi tänkte köra fullt ut och köpte största motorn för att ha kul, och så är vi ofta ganska många som åker så då behövs kraften. Toppfarten på loggen med två vuxna och tre barn har legat på 44 knop med ren botten. Gps knop vet jag ej. Enligt instrumenten drar motorn ca 17-18 liter i timmen vid 23 knop. Bäst planar dock båten ut i ca 30 knop. För våra behov finns ingen bättre motsvarande båt på marknaden. Alltid riktigt kul och spännande och ut och köra båt när det händer lite i acceleration och fart också skönt med lågt motorljud och varvtal i marschfart. Dock verkar många alldeles nöjda med inte fullt så stor motor oxå!
  6. Halloj och grattis till finfin båt,har själv en 59a ht med Yamaha 150. Fråga om du undrar något så här mitt i vintern!
  7. halloj ! har en yamarin 59 ht, trailar jämt och tycker som du, att friheten är grymt stor särskilt när man som jag inte bor vid kusten. Natuligtsvis finns nackdelar men fördelarna är klart övervägande. Bålstasläpets vagga är grymt bra så man slipper sjösätta hela trailen
  8. Halloj! Tänkte hänga på tråden och kolla om någon vill dela med sig om utfyktstips i Helgasjön typ; tillgänliga öar och vikar som är värda besök. Har hört om klippöar och annat trevligt! Tackar på förhand...
  9. Halloj! att betänka, gillar man friheten med att traila är det gött om inte båten är för stor och tung min 59 ht är kanon smidig tycker jag. Som sagt båtar över 6 meter=stor trailer ofta be kort med personbil.
  10. Halloj! Jag har haft en likadan båt med 115 hk,den gick alldeles utmärkt med den motorn,dock en sak att betänka. Om båten är rekomenderad för max 90 kan tio hästar ställa till det vid försäkring, många försäkringsbolag försäkrar inte överhuvudtaget. I övrigt skulle jag lätt välja största möjliga! Upp till 135hk lätt.....
  11. Halloj ! det jag menar är att det finns flera sidor av myntet som sällan kommer fram när man lyssnar på omdömmen om båtar, missnöje med en eller två saker på en båt gör att vissa skriver ner en båtmodell utan dess like, utan att ens bemöda sig om att nämna en enda fördel med båten. Generella onyanserade överdrifter känns grymt vanligt, vissa som skriver omdömmen verkar inte ens känna till skillnaden mellan v-skrov och flatbottnade båtars för respektive nackdelar och då kan omdömmet bli hur tokigt som helst oavsett om man ägt båten eller inte. Självklart skulle man vilja provåka båten innan man köper den ny ! Detta verkar praktiskt taget omöjligt i verkligheten, jag känner inte till ett enda båtföretag som sjösätter nya båtar för att man skall kunna provåka, kanske till och med med olika motorer. Ni får gärna tipsa om sådana handlare med planande nya båtar mellan 5-7 meter som ligger i sjön för testkörning.
  12. Finns det någon planande båt mellan 5-7meter som är behaglig att åka i krabb sjö och hård vind till havs ? Jag tror inte sanningen är så enkel att båttidningar är köpta, det testas ju fullt med båtar där företaget aldrig synts med reklam i tidningen. Ett större bekymmer kan vara att kleti och pleti på diverse forum skriver ner båtmodeller onyanserat utan att man vet ett dugg om deras sakkunskap i ämnet.
  13. tror dc:en är byggd på samma skrov, testad i Vi båtägare för ett par år sedan
  14. Halloj, när det gäller maskin på denna båt kan jag rekomendera utombordare av flera skäl: stuvutrymme på en sådan liten båt är viktig och hela detta under akterbänken försvinner vid inombordare, ofta sitter det en gammaldags 135 hästars förgasar pjäs att likställa med volvo amazon teknologi på. Utombordare är lättare rappare,och snabbare samt lättare att byta.Trailerbarheten ökar också på en liten båt som är lättare.Nackdelar med utombordare är att den är lättare att skäla, vilket betyder att försäkringspremien kan vara högre samt att möjligen ljudnivån blir högre vid utombordare? Detta är kortfattat en del av mina åsikter av denna fråga.
×
×
  • Skapa nytt...