Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Wingeflycht

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Wingeflycht

  • Placering
    Fänrik
  1. Ingen konkret fråga??? Läs raderna 14, 15, 16,................Ja, ibland känns det svårt att höra sanningen. Vi kan väl vara eniga om att det finns de som tycker det är dåligt att ett sjökort saknar vissa detaljer. Om man läser de olika inläggen kan man också konstatera att det finns de som tycker att man får acceptera att öar saknas. Texten i mitt förra inlägg handlade bland annat om att jag tyckte att det vore bra om man kunde hålla sig inom de frågor som frågorna handlade om. Det är min åsikt och jag är helt övertygad om att forumet skulle vara lättare att hitta i om man renodlade diskussionen. Det kommer ibland upp frågor och svar av allmänt intresse i de olika trådarna, som inte har med frågeställningen i trådens början att göra. Det går ju att söka på ord, men det kanske finns något hundratal inlägg som man måste läsa igenom för att hitta det man söker. Du får gärna tycka att det är gnäll. Historien har väl klart visat att utveckling ofta beror på att någon inte är helt nöjd. Jag kunde inte låta bli att svara. Kanske skulle man öppna en ny tråd ang det jag just skrivit, eftersom detta svar inte handlar om mina 3 första frågor.
  2. Nu är problemet löst. Mitt kort var felaktigt och jag har fått EN BRA KONTAKT MED SPORTMANSHIP efter semesterledigheter. Tror att semestertiden ställt till det........ Sportmanship har lovat att fixa till mitt problem...och jag är nöjd. En reflektion under denna resa är att om man svarar på det som efterfrågas blir det oftast bra till slut. När man går in på Maringuidens forum så ser man ofta att man får svar på andra saker än det som först efterfrågades. Jag uppfattar de olika trådarna som något slags diskussionsplats för allt möjligt.........tror att alla skulle bli nöjdare om man håll sig till trådens första frågor. Detta skulle innebära att alla andra frågor kunde diskuteras i en annan tråd....som i sin tur skulle vara lättare att hitta när man sökte efter något speciellt. Märker nu att de sista raderna kanske skulle haft en egen tråd (föll på eget grepp)..... Tack och adjö!
  3. Ja, jag vet att ön finns med på Navionicskort. Problemet är att ön inte finns med på det kort jag har och att det varit väldigt svårt att få kontakt med dem som distribuerar kort ut till butikerna.
  4. Skönt för dig att just Ditt kort fungerar. Det är ju bra att veta. Har själv skrivit att jag vet att ön finns med på andra kort. Nu är det iallafall konstaterat att det är fel på mitt kort....såtillvida att ön inte finns med. Jag har varit ute på Öppet varv på Orust. Huges i Henån och Comstedt i en monter i Ellös konstaterade att ön inte finns med på mitt kort. Mitt kort testades i flera olika plottrar, och ön visade sig inte på någon. Har även haft kontakt med Sportmanship. De säger att det inte är fel på de kort som de har. De säger att de kollat ett likadant kort med samma nummer. De säger också att ön är med på det kort de har. Troligtvis är det inte fel på min gps. Återstår då tesen, att det är fel mitt kort. Skulle få hjälp med mitt felaktiga kort kommande vecka. Ps. som någon skrev den 10 augusti kl 20:16 .. Rätt ska vara rätt....och att Navionics blivit oskyldigt beskylda. (ser fram mot ett svar) DET ÄR FEL PÅ DET NAVIONICSKORT JAG HAR och JA det är ett fritt land och andra får skriva vad de vill. Det är faschinerande att en del människor så ofta tycker helt olika om de frågor som tas upp på olika forum. Att någon har en felfri vara av något slag...är det samma sak som att... om någon annan har en liknande vara, så kan den första inte vara felaktig
  5. Det är på gång. Tyvärr köpte jag mina grejer ca 18 mil från stället där jag har båten. Sonen har sen semster och vill använda båt och plotter. Jag åker till handlaren om några veckor. /W
  6. Hade du en överfylld tank kan det få detta resultat. Om man fyller i fler liter i tanken än vad det står att den rymmer, är ju expansionutrymmet redan fyllt. I värmen expanderar ju bensinen/gas och någonstans måste den ta vägen. Har du tvåtaktsolja i bensintanken kan det bli lite kletigt i båten. Bensinen avdunstar men oljan blir kvar på golvet. Du är inte ensam om denna upptäckt....välkommen i klubben. Var försiktig med bensingas som rinner nedåt. Ju kallare det är ute desto mer pressas gasen ned mot golvet. Vädra ordentligt om det händer igen. Det är ju inte säkert att denna förklaring stämmer in med hur du gjort. Du får säkert tips av någon annan.
  7. Skrev före helgen att jag skulle försöka skifta kort och plotter med någon båtgranne. Det gick dåligt pga att ingen av dem hade Navionicskort. Får försöka igen kommande dagarna... Text på kortet. SWEDEN WEST GOLD/S2 SD DWL SD/5G48382 DWL-B V01.22 Inte samma text som Lasse-L. Kanske kan någon av Er läsare som har likadant kort och även äldre upplagor kolla om ön finns med. (Jag vet ju att ön finns med på andra kort sålda i juni) Var återigen nere vid ön som inte finns med på kortet (genomresa). Passade på att ta ut kortet, skifta zoom in - ut. Stänga av och på igen. Ingen skillnad.
  8. Hej, Gaidin! Gick in på hitta.se eftersom min gps finns ute i båten. Slå på stocken, orust. Detta är ett ungefärligt läge ( Ön finns med på kartan på Hitta.se) X 6455858 Y 1241420 WGS84 Lat N 58 9´ 2 Lon E 11 24´ 43 Decimal 58.1506, 11.4120 Jag vet att man inte ska lita till 100% på sjökort, men lite intresse från de som tjänar grova pengar på att sälja korten tycker jag att man kan begära. Ha en trevlig helg
  9. Hej, Jonke! Du verkar optimistisk och det är ju bra. Du ville ha tips. Jag har åkt Gbg-Stockholm. Finns inte en chans att du fixar det på 3 dagar om du bara kan köra 8 knop på öppet vatten. Tag rådet från de som svarat tidigare. Dela upp sträckan. Det går ju t o m att åka från Gbg upp till Trollhättan/Vänersborg =enkelt att åka ToR med tåg eller buss samt att det kan ta mer tid i praktiken än i teoerin. Tågbron i gbg och slussarnai Lilla Edet,Thn, Vbg kan ta tid. En sammanlagd väntan på cirka 3-6 timmar är inget ovanligt. yrkestrafiken går före. Vad gäller själva resan så trodde jag före vi åkte hela sträckan att det skulle bli långtråkigt. Det var hur trevligt som helst. Blir det tillfälle så kommer vi absolut att åka en gång till. Hör gärna av dig efteråt. Kan vara bra att få tid på delsträckor. Det borde vara möjligt att få det här i denna tråd. Givetvis är det väldigt varierande tider pga all denna väntan. Vi låg t ex fast vid en bro och väntade från kl 16 till nästa morgon pga att ett åsknedslag hade förstört något och reservdelar fanns inte. Bergs slussar cirka 4 timmars väntan. Nu åkte vi mitt i sommaren så det kanske går fortare i september. Tidigare har ju slussarna varit stängda på natten. Det är nog så i september också?
  10. Tack, Gaidin! Jag försöker att ta mitt ansvar. Tyckte också ett tag att det kunde vara av intresse för andra som har problem med sina gps-plottrar. Jag har förhoppningsvis den senaste versionen .....har inte kortet tillgängligt förrän till helgen. Har för mig att det stod 01.22. Under vårvintern har det varit många olika bud från båttillbehörsfirmor om när det nya kortet skulle komma ut. Eftersom jag märkte att jag fick olika bud kontaktade jag sportmanship (som för Navionics) i början på juni 2010. Fick besked att det kort jag tänkt köpa var det som var det senaste. Inget nytt kort på gång förrän i höst. Skall försöka få tag i någon båtgranne som har en eagle 642 så vi kan pröva mitt kort i hans gps....och hans kort i min. Det finns säkert möjlighet att pröva med annan gps också. Min första fråga gällde ju om det var acceptabelt att det saknades öar. Helt klart råder det olika meningar om vilket ansvar tillverkaren har. Vad kan man begära av försäljaren?
  11. Har ingen erfarenhet av mer än en kapellmakare, men de (han chefen/ägaren?) var trevliga och jag är nöjd med resultatet. De har gjort två kapell inkl kapellbågar. De kan säkert göra kapellbågar till dig. Västkustkapell i Uddevalla 0522 120 90
  12. Den 5 augusti skrev du att jag skulle kontakta Navionics. Nu är det helt plötsligt inget fel på kortet. Synd att du inte visste det för 5 dagar sedan så hade vi sluppit att bli irriterade på varandra. Jag får väl låna en gpsplotter och kolla om felet kvarstår...alternativt låna ett annat kort.
  13. Har du sålt båten? Har själv en 530 gt men tycker att motorn är för svag. Ryds typgodkände 530 gt för 60 hk vilket gjorde att jag inte fick ha större motor för försäkringsbolaget. Ryds kundtjänst säger själva att man bör ha 115 hk...i nödfall 90 hk. Har troligtvis köpare på min båt. kan du tilta upp motorn ur vattnet?
  14. Glömde papperskortet. Ja, ön finns med på alla kort jag har. 4 årgångar med början på 80-talet och den sista från förra året.
  15. Hej, Undrande! Jag har zoomat upp och ned. Stängt av plottern och startat igen. Ön finns inte med. Vet inte hur det är för killen som saknade en hundra meter stor ö. Har fått svar från sportmanship idag efter cirka en veckas försök. De svarade inte heller på mina frågor utan hänvisade till Navionics hemsida. Där kunde jag påtala felet på engelskspråkig sida.
×
×
  • Skapa nytt...