Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Bjorns_snipa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    638
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av Bjorns_snipa

  1. Jag kommer ihåg första gången jag besökte båtmässan i Älvsjö på 1970-talet. Morbror Ivar, som hade IW-varvet på Henån ställde ut sina båtar.
  2. Det enklaste skulle vara att gradera om bränslemätaren så att, när den visar tom tank, finns det energi kvar för en kortare sträcka.
  3. God jul och Gott nytt år från Florida
  4. jag har för mig att micro.bit har en massa roliga moduler att leka med + att den har ett annorlunda gränssnitt att programmera med, direkt från en padda
  5. rullföringsområdeskontorslokalsöverstäderskebefälsbefattningsinnehavarinna
  6. På min Coromado fanns det en extra akterspegel längst fram i stuvfacket. Bakom detta var det öppning så att motorns rigg stack ut. En lucka gjorde motorn lätt åtkomlig. Jag kallade den ”Inomhusmotor”.
  7. Skrapprov från fyra ställen av botten skickade till analys. Svaret kommer väl om någon vecka.
  8. ... och varför inte förse den med eldrift. Lång och slank gör att man klarar sig med ganska liten effekt, kanske 5 kW. Och motorn får nog plats under durken!
  9. Förarintyg och vhf-cert sedan 80-talet. Det har aldrig blivit av att fylla i blå boken eller uppdatera kunskaperna.
  10. Vi måste skrapa av ett färgprov och skicka på analys för 525 kr. Om det då finns TBT är vi skyldiga att sanera våra båtar. Hur mycker kan det kosta?
  11. Jag köpte batterierna begagnade, de har stått i en lagerhylla sedan 2013, så nog klarar de ett långt uppehåll utan att ta skada. Det viktiga med LiFePO4-batterier är att inte förvara dem helt uppladdade. När jag ställer upp båten för vintern kommer de att ligga på 40-50%.
  12. Bloggen uppdaterd: https://el-artella.blogspot.com
  13. Ny uppdatering idag: https://el-artella.blogspot.com
  14. Motor med stativ och axelkoppling 29’ Controller 12’ Batterier med BMS (begagnat) 10’ Laddare 4’
  15. Jag har min monterad så här. Kablarna går genom en pvc-slang från mittpunkten på panelen till en genomföring i hörnet av taket. Då riskerar inte kabeln att fastna när man öppnar/stänger.
  16. Jag köpte en hydraulstyrning när det var extrapris och kopplade kolven till roderaxeln så här.
  17. Svaret är att Nasa bara övervakar förbrukningsbatt och att startbatt är kopplat ”för sig”. Det är bara strömmen till/från förbrukningsbatt som passerar shunten och som Nasa mäter.
  18. Gå till ”medlemmar” i menyn och sök på ditt namn så kommer du till din sjöbod.
  19. Jag berättade om mitt projekt och efterlyste komponenter på alla möjliga ställen och fick erbjudanden om motor, controller, batteri osv. Här är några: elektronikforumet.com elbil.forum24.se elbilsforumet.se solcellforum.18852.x6.nabble.com electricseas.org/forum boatlife.se cybermarine.se facebook
  20. Vridmoment/kraft är fullt jämförbara med dieseln. Ljudmässigt är elmotorn nästan ljudlös jämfört med dieseln. Den ger dessutom inga vibrationer som får allt löst i båten att skramla. En stor fördel är att den går att köra sakta, bra när jag ska backa in till bryggan eller smyga in till stranden. Jag har dessutom reglaget löstagbart och med en lång sladd så att jag kan använda det från sittbrunnen och fram till fördäck. När jag kommer ner till båten sätter jag i kontakten och laddar medan jag förbereder åkturen. När jag kommer hem laddar jag sedan medan jag plockar undan efter åkturen, det brukar räcka. Jag har solcell för 12V-systemet som försörjer de ”vanliga” förbrukarna. Ett kommande projekt blr sol-laddning av LiFePO4-banken också.
  21. Ja, slangen innehåller vatten. Det behövs ingen tätning eftersom anslutningen till loggen är ovanför vattenytan.
  22. Jag har firat midsommar på Stensund, mmed tält, med husbil och med båt.
  23. Solcellstak är ett kommande projekt. Just nu städar jag båten, det finns fortfarande en hel del dieselkomponenter kvar.
  24. Jag brukar fetta in impellern med vaselin när jag monterar den på våren. Då blir det bättre sug de första sekunderna efter start.
×
×
  • Skapa nytt...