Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Livgardist

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    66
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Livgardist

  1. Jag fick idag svar från Askeladden att de inte har manualer till 585. Jag fick däremot en pdf med layout (bilagd). Är det någon som vill skicka en pdf på sin manual så skulle jag uppskatta det stort! ASK585E_ Appendix A.pdf
  2. Urgammal tråd, men blev det någon båge på din båt?
  3. Jag letar också efter någon som kan klä om min gamla galonsoffa. Alla tips mottages tacksamt!
  4. För två somrar sedan upplevde jag något liknande. Båten var slö och vid gaspådrag dog motorn, larmade och stängde av ett tag. Det tog ett tag att lista ut men efter bland annat frågor på detta forum (tur att jag hade iPaden som plotter) kom vi till slut fram till vad det var. Felet var mycket enkelt, det satt skräp i metallgallret på bränsleslagen nere i tanken.
  5. Nu har jag låtit provtrycka både värmeväxlare, knän och limpor. Alla är hela. Nya packningar klara att monteras. Således återstår väl bara sjövattenpump och cirkulationspump. Funkar det ändå inte måste jag nog lämna in båten till Regal Marin efter säsongen. Hoppas han har tid.
  6. Det smakade glykol i sjövattenutslangarna. Så det borde kunna vara en sprucken värmeväxlare (Monitor). Jag hat inte sett en sprängskiss på den, men kollar man på slangarna så borde det ju vara sötvatten i toppen och sjövatten i botten.
  7. Gammal tråd, men eftersom jag spanat på denna och vi fixade min motor igår så skriver jag kuite nedan för framtida läsare. Min Yamaha 30hp 1999 hade stått på land i tre år och kolvarna satt fast som berget. Marinverkstaden rekommenderade skrotning. Efter att försökt rubba svänghjulet i flera veckor och sprutat litervis med WD40 i cylindrarna utan resultat så lossade vi på topplocket och blottade kolvarna igår kväll. De satt stenhårt. Efter en timmes bultande med träkloss och gummiklubba, kombinerat med juckande på svänghjulet så började de plötsligt att rubbas, millimeter för millimeter. De var ordetligt ärgade. Efter lite slipande med smärgelduk och än mer smörj så gick de tillslut runt fint. Nu återstår nya packningar så får vi se. Trägen vinner!
  8. Jag har inte noterat någon mer skrovgenomföring i botten. Många skulle nog vilja klassa Bayliner som stolliga hemmameckare, så det är ju inte omöjligt Problemet har varit att motorn larmat för överhetting efter 15 minuters gång och kylarvätskan i det slutna systemet försvunnit. Systemet innehåller 19 liter och inget har runnit ut i motorutrymmet. Det kan omöjligt ha kokat bort så slutsatsen har varit att det runnit ut med avgaserna i väldig fart. Efter ett larm har 5 liter behövts återfyllas. Systemet har luftats, packningar bytts, limpa och knä provtryckts. Drevkylningen verkar fungera. Jag har inte kunnat fastställa om sjövattenkylningsdelen fungerar.
  9. Jag är rädd för att jag toppat ovanstående dumhet denna sommar. Eftersom min plan var att sälja båten så tänkte jag att det var onödigt att använda toaletten om båten skulle visas för spekulanter, så jag stängde kranen till WC. Under hela sommaren har jag drabbats av att Mercruiser 5,7 motorn överhettar och har lagt timmar av arbete på att felsöka både det slutna kylsystemet och drevsidan. Härom natten vaknade jag tvärt med tanken att kanske den tar in kylvattnet till sjövattensidan från samma ventil under båten som WC. Så är det nog. Suck, århundradets bästa sommar spenderades utan båt helt i onödan...
  10. Min kylvätska går ut i sjön via knän/limpor. Byter packning i dagarna men det känns inte riktigt som om en gålig packning kan göra att 19 liter sugs ut med avgaserna på bara 10 minuters gång. Vid tomgång händer inget, bara när det är fart på impeller/avgaser.
  11. Urgammal tråd, men jag har exakt samma problem! Kylarvätskan försvinner spårlöst. Efter en kvarts körning larmar motorn för att det är slut. Motorn blir inte för varm innan dess dock. Är det någon som har en idé?
  12. Jag är lite nyfiken på Aqualine/Texas 545. Har googlat efter tester och uppfattningar om Aqualine helt utan resultat. Är det någon här som tycker något om dessa båtar?
  13. Här kommer ett tips guld värt. Varvsställ inte er båt så att den sluttar aningen framåt. Jag gjorde misstaget att låta varvspersonalen vinterparkera min båt i en knappt märkbar sluttning med aktern aningen högre än fören, precis som alla andra båtarna på den sidan i vinterkvarteret. Problemet är bara att avrinningen av vattnet nu inte skedde bakåt genom därför avsedda genomföringar utan istället via kölsvinet och in på heltäckningsmattan på botten av kabingolvet. Länspumparna sitter midskepps och akterut så nivåvakterna noterar inget vatten ombord, batteriet var ändå urtaget så det skulle i alla fall inte hjälpt till. Jag pumpade manuellt ur 100 liter vatten från kabinen. Nu ligger där ett gäng torrbollinsatser för att torka ur samt vagnen är uppallad med lecablock. Har man inte jobb så skaffar man sig...
  14. Förra sommaren på väg från Uppsala mot Strängnäs i vår Bayliner 2655:a, med en Mercruiser 5,7:a från 1994 den med, började motoreffekten att avta. Till slut kunde vi bara marscha i max 8 knop innan det började sega för att sluta med motorstopp. Bara att starta om, men samma problem vid gaspådrag. Vi gjorde en ordentlig genomgång av förgasare och andra tänkbara problem men lyckades inte lösa problematiken. Eftersom vi ändå samåkte med en Albin 25:a så spelade ju bristen på fast oss ingen roll, så vi tuffade vidare mot målet. Väl i hamn skruvade jag bort kopplingen till bensintanken och där i botten av sugröret satt ett litet metallnät som var igensatt av skräp. När skräpet avlägsnades var allt bra igen. Vi får väl hoppas att du lider av något liknande enkelt.
  15. Det tror jag med. Ska det vara Bajjor så är det nog 90-tal som gäller, eller riktigt seriöst renoverade 80-talare..
  16. Jag har en Bayliner 2655 CS från 1994som jag är väldigt nöjd med. Gott om plats, bra motorresurser med 5,7:a och väldisponerad samt mycket överkomliga i pris. 94-orna och framåt med nyare skrovet är dessutom bättre i kvalitet och rätt snygga. Det ligger mycket i den gamla dängan mycket båt för pengarna. Jag kommer dock att sälja min då jag just nu behöver en mindre trailingsbar båt för att kunna ha både i Mälaren och ute i Grisslehamn. Dålig tajming att sälja precis när båtpriserna rasat, men det jämnar väl ut sig i långa loppet.
  17. En gyllene medelväg på 0,5 torde väl vara det optimala. Det tillåter ett visst överhäng från dagen innan och även socialt välmående med ett par glas vin eller öl några timmar innan hemfärd och ändå kan ingen vara full med den mängden innanför flytvästen.
  18. Impellern låter väl logiskt att kolla först. Dessvärre måste ju båten upp. Om du inte är mekarkunnig så får du nog ta till en marinverkstad. Kostar ett par tusenlappar med arbete. http://www.drevman.se/html/impellerbyte.html
  19. Kan du inte sy ihop två billiga seglarvästar till en? Torde ju vara ganska enkelt att bara bredda med ett flytelement i ryggen.
  20. Det kanske lönar sig för dig att helt enkelt köpa ett kontantkort från 3. Damark räknas nämligen som lokal svensk trafik deras mobilnät.
  21. Jaja, hemma ja. På böljan är ju de flesta med skutor under 40 fot lite mer primitiva. Varmdusch & rakning varje morgon förekommer knappast heller
  22. Ja, för attans, ta den! Jag höll på att stryka med av TBE för 26 år sedan. Man visste knappt vad det var då. Jag låg inne på isoleringen i tre veckor med hjärninflammation och flera dagar av feber över 41*. Jag tappade halva vikten och yrade så att jag inte visste vad som var dröm och verklighet. Det var sommaren mellan nian och gymnasiet. Efterdyningar var huvudvärk, påverkan på nervsystemet och koncentrationssvårigheter. Gick från toppbetyg till att ha extremt svårt att hänga med första året. Koncentrationssvårigheterna tog flera år att komma över. Jag vet faktiskt inte än idag om jag är helt återställd. I högstadiet kunde jag läsa faktaböcker en hel dag i sträck och komma ihåg det mesta. Numera har jag svårt att hålla koncentrationen mer än ett par sidor. Jag hoppas på att det beror på att jag har mer i huvudet numera Vaccinera er! Allt annat är dumheter!
  23. Denna tråd förtjänar att väckas. Jag tänkte också försöka med en båtaktig gummimatta på någon form av platta att lägga ovanpå heltäckningsluddet. Någon som har tips?
×
×
  • Skapa nytt...