Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Skppi

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Skppi

  • Placering
    Fänrik
  1. Precis vad jag. var rädd för!
  2. Kanske den galnaste idén är att byta gamla dieseln mot en lika gammal 2-takts Vire, med en ny cylinder och kolvringar. Mot Vire talar givetvis bensindriften. Och jag har ingen aning om hur gamla tvåtaktaren skulle kunna passa på en VP s drive.
  3. Frågetecken är just rosten eftersom maskinen är sjövatten kyld. Å andra sida så har den länge gått i Mälarens söta vatten.
  4. Har faktiskt renoveringen som alternativ! Kanske det vettigaste.
  5. Eldrift har jag funderat som alternativ och den kan fortfarande bli aktuell utifall motorbytet med en ny diesel verkar bli svårt.
  6. Mycket intressant läsning, och lite skrämmande! Tack.
  7. Du verkar ha nästan gott om plats jämfört med Dominanten. Jag ska kolla hur ditt byte gick till.
  8. Kompisen har en encylindrig Yanmar, som verkar vara vettig ur åtkomlighets synpunkt. Vet inte om den är modifierad just för en segelbåt. Det är inte så långt till båtmässan. Bra tillfälle att kolla.
  9. Hur kollar man vilken utväxling som gäller?
  10. Just åtkomsten i Dominanten retar. Motorn är avsedd för öppna fiskebåtar från början, verkar som om. Och dessutom är "maskinrummet" i min båt otroligt snålt tilltaget. Finns det någon som bytt motor just på en Dominant 95
  11. Tack för tipset. Precis vad jag är ute efter!
  12. Skppi

    VP MD 5 motorbyte

    Motorn på min Dominant 95 börjar kanske bli trött och dessutom var jag väl generös med start pilot. Fick en tokig tanke att byta motorn mot en ny. Finns det små dieslar som skulle gå att montera på en S-drev 110S i Dominant? Utrymmet nätt och jämnt räcker för den nuvarande motorn.
  13. Har ett annat batteri som referens. Efter laddningen av det och långt efteråt visar multimetern 12.72 när man kollar. Så tror jag att multimetern visar rätt.
  14. Skppi

    Fritidsbatteri

    Hej! I våras köpte jag OKQ8 Fritidsbatteri, som har varit i lätt bruk som backup på båten. Har laddat upp det några gånger och dessutom har en liten 8 w solpanel varit påkopplad. Varje gång jag kollat spänningen har den legat på 12.44 V och kopplade man på en Ctek så tändes gröna lampan efter någon minut. Spänningen sjönk snabbt till 12.44 igen. På inköpsstället i Fagersta undrade jag på detta och fick rådet att ladda ur batteriet helt. Nu har jag gjort det och laddat på igen. När jag efter några dagar kollade spänningen låg det på 12.46 V. Spänningen på ett fulladdat batteri ska ju vara 12.72 V, läste jag någonstans. Och gränsen för uppladdning på ca 12.40? Min fråga är om batteriet är friskt eller halvskrot.
  15. Tack ska du ha, Bjorns_snipa. Det var en hel matnyttig att plugga in!
×
×
  • Skapa nytt...