Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

peterkinna

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om peterkinna

  • Placering
    Kadett
  1. Var hittar jag skrovnummret på min Ryds 510 GTS? Har letat efter en bricka på aktern, men hittar ingen. Är den gömd i en lucka? Har bara hittat brickan med modell, tillverkare och max motorstyrka.
  2. peterkinna

    summer?

    Har en mariner 75Hk -03:a, och den är ny servad och precis ilagd. Men, idag när vi var ute och drog på lite så började summern att låta. Drog jag ner på farten slutade det. När jag sen åkte med vågorna var det inte lika frekvent som när jag åkte mot dem. Kan det vara någon form av varning för att det kränger för mycket? Eller är det oljan? Hur jag än försökte kunde jag inte köra i hörge än 3500 varv, för då tjöt det som attan. Vad kan det vara?
  3. Nu är det så att min första båt var en ribbåt, med en vanlig utombordare utan något fjärreglage. Men nu har jag köpt en vanlig motorbåt som är större och mer komplex. Det var kanske fel av mig att kalla den för första båten men i mina ögon är det en stor skillnad på de olika båttyperna, och sättet att framföra, sköta och allt annat det innebär.
  4. Har precis köpt min första båt, en ryds 510 med en mariner 75. Allt ser bra ut, men jag är orolig för starten. När jag ska starta motorn sa försäljaren att av skall choka (trycka in startnycklen) samt ge handhas. För att ge handlas skulle jag trycka in en knapp på gasreglaget och dra framåt. Men nu till min undring, kan jag vara säker på att ingen växel är i när jag startar motorn då? Och för att lägga i växel, drar jag bara tillbaka reglaget till mitten, och sen framåt igen utn att trycka in knappen? Ursäkta denna dumma fråga, men kan man inte så måste man fråga...
  5. Har precis köpt min första båt, en Plastimo RIB 310 med en Honda 15Hk 4-takt. Nu när den skall göras klart inför vintern undrar jag om man skall fixa kölen på båten nu eller på våren? Vad jag menar med fixa är att jämna till alla repor m.m. Det leder till nästa fråga. Hur gör man det enklast och vad använder man för produkter? Vad jag sett så är botten av ett plastmatrial som påminner lite om porslin, det kan lossa flisor av det. Under det lagret är det något mörkt matrial. Hur gör jag för att ta bort alla repor m.m.? Förklara gärna så grundligt som möjligt, som sagt, är en total nybörjare. Har varit ute med båten 2 ggr.
×
×
  • Skapa nytt...