Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Kenka

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    51
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Kenka

  1. Det där kitet på streetperformance var ju praktiskt, med olika medföljande gängor.
  2. Funderar på att montera ett oljefilterförflyttarkit för att slippa spill vid oljebyte då det är rätt trångt i motorrummet på en Orrskär 850. Har försökt hitta vilken gänga det är på filtret på en AQAD40 utan framgång, är det någon här som råkar veta det? Eller var man kan hitta ett komplett kit till den motorn?
  3. Håller på att fixa till vår Orrskär 850 och hittade ett hål i baljan under motorkassetten som inte bör vara där för att förhindra att båten sjunker om det kommer in vatten pga läckage i/runt gummiduken. Det lilla runda hålet i mitten av baljan. Har forumet några tips på hur jag bäst täpper igen det på ett framtidssäkert sätt? Vill ju inte behöva lyfta ur motor och kassett igen pga det.
  4. Går i båtbytartankar och har kikat på både Fairline 36 Sedan Flybridge och Princess 415. Någon som har tankar kring för- och nackdelar med respektive flytetyg? Vi har idag en Orrskär 27 som vi tycker är lite för liten för vår familj, två vuxna och en dotter på 13 år. Så en separat hytt för henne är ett krav och då har vi bland intressanta modeller hittat ovanstående.
  5. Ska kolla om verkstaden i hamnen har något sådant...
  6. Under mitt googlande så hittade jag bland annat denna förenklade tabell. Motorn varvar för mycket = gå upp i stigning eller diameter. Motorn orkar inte upp i varv = gå ner i stigning eller diameter. Du vill ha bättre acceleration = gå upp i diameter och ner i stigning. Du vill ha bättre toppfart = gå upp i stigning och ner i diameter. Eftersom jag nu kommer upp i 14 knop, vilket jag glömde skriva i första inlägget, så stämmer sista raden. Och då den inte kommer upp i rätt varvtal så stämmer andra raden och då ska jag ner i stigning eller diameter. Så kombinationen av de två borde bli eventuellt bli ner i diameter och upp i stigning. Men då jag inte är sugen på att köpa en massa propellrar för att prova mig fram så hoppas jag på någon annans erfarenhet. 😉 Alternativt om jag hittar någon i närheten som har en sådan propeller att låna ut för testkörning.
  7. Min Orrskärr varvar max 3100 rpm med propellern som satt på när vi köpte båten, 16x15 3-bladig. Enligt instruktionsboken så ska maxvarv vara 3600 och vad jag lyckats googla mig till så är rekommenderad propeller 15x17. Är det någon här som har samma motorpaket och 15x17 som kan verifiera att den varvar rätt och når dryga 20 knop som jag förstått är toppfart?
  8. Tack för input, När jag använde mitt användarnamn så fungerade det som det ska. @admin Ni har en bugg i systemet beträffande användarnamn enligt ovan.
  9. Hej, Varje gång jag försöker logga in så får jag en röd banner om att jag har glömt lösenord, även fast jag sedan problemet dök upp har antecknat vad jag bytt till för att eliminera den felkällan helt. Är det bara för mig det händer eller någon fler som känner igen problemet?
  10. Det hål som syns på den här bilden jag hittade på nätet kommer jag ihåg att det fanns på min båt också. Har tyvärr inget minne av något hål längre fram, men kan säkert ha funnits ett. Där jag har markerat med pil var det upptaget ett hål för länspump, hade två 20-liters trycktankar som passade precis så slangen gick upp mellan dem.
  11. Hej, Hade en 570 för en massa år sen, på den hade tidigare ägare tagit upp ett hål i golvet vid utrymmet för bränsletankarna närmast akterspegeln och där stoppat ner en pump.
  12. Hej, Är det någon som har en Orrskär 27 med den inredning som bilden visar som skulle kunna fotografera och ta mått på ryggstödet markerat på bilden? Saknar det i vår båt och tänkte tillverka ett själv då det knappast går att få tag på ett. Undrar också om någon vet var man kan få tag på aluminiumprofilen som det fästs med, kan ta en bild på den delen som sitter fast i båten och lägga in här när jag är till båten nästa gång.
  13. Jag har monterat en sån här genom locket till tanken och gjorde ett hål för avluftninganslutningen vid sidan om öppningen till tanken. https://www.seasea.se/inredning/toalett/toaletter/tömningsrör-för-septitank
  14. Snackade med grabbarna på båtfirman här i huset, de tyckte att vi har så pass grund skärgård här i Luleå att det motiverar drev för att komma in till alla småöarna.
  15. Drevservice är inga problem att fixa, förmodligen inte service på hydrauliskt backslag heller då jag skruvat i diverse maskiner och motorer i snart 40 år. Verkar hur som helst finnas ett större utbud av modeller om vi skippar tankarna på enbart drev-båtar.
  16. Har bara haft båtar med drev eller utombordare, så har ingen erfarenhet av axel. Ska se om jag känner någon som har en sådan båt så jag kan testa lite grann i alla fall. Är ett par månader kvar till sjösättning här uppe i norr... 😞
  17. Förutom manövrering och att kunna trimma upp så fick jag höra att hydrauliska backslag kan bli en dyr historia vid reparation/byte. En fördel med axel som jag dock hört är bättre kursstabilitet.
  18. Nä, de andra har jag bara hittat med dubbelmontage. Däremot har jag gillat layout etc. så om någon har förslag på liknande båtar med enkelmontage mottages de tipsen tacksamt.
  19. Vi har börjat fundera på att byta upp oss lite grann i storlek på båt inom ett par säsonger. I dagsläget har vi en Orrskär 27 -74, men skulle vilja upp till runt 36 fot då den kommer fungera som sommarstuga då vi sålt huset. Listar lite av det vi söker efter nedan så får ni gärna komma med lämpliga förslag utifrån det. Har kikat på Storebro 36, Sea Line 360, Forbina 9-10000. Enkelmonterad dieselmotor, helst med drev. Flybridge Två separat hytter, två bäddar i vardera. Behöver inte vara någon snabbgående, men marschfart runt 16-20 knop. Pris upp till 1 000 000
  20. Sent om sider har jag nu plockat isär hydraulcylindern för att byta packningar/o-ringar. Försökt hitta tips på hur jag ska få dit avstrykarringen på första bilden i den nedre skåran på andra bilden utan framgång. Någon som har nåt specialtrick att dela med sig av?
  21. När jag gjorde alternativ 1 enligt tidigare inlägg så fick jag fylla på 2.4 dl hydraulvätska, så någonstans har det ju läckt. Är första sommaren med båten i vattnet i vår ägo så jag vet inte under hur lång tid en volymen har försvunnit. Någon som vet om det är ett stort jobb att renovera rattpumpen och styrcylindern, bortsett från kladdet med att tömma vätskan?
  22. Ok, alternativ 1 har jag redan gjort. Så då blir det att lufta cylindern med assistans.
  23. Har en Sleipner hydraulstyrning monterad i min Orrskär 27. När jag ligger still med båten har jag ungefär 5 varv mellan fulla utslag styrbord/babord. Det går dock att vrida lite till, ungefär som att ett kugghjul skulle hoppa över på en vajerstyrning. Behövs inte mycket kraft på ratten för att det skall göra så. När jag nu i helgen var ut med båten för första gången så kändes det som att om jag vred sakta på ratten vid ungefär 8-10 knop så hände inte så mycket med styrningen, men om jag gjorde en mer bestämd rörelse på ratten så styrde båten dit jag ville. Är det luftning nere vid cylindern som gäller eller är det dags att byta packningarna i den? Vid rattpumpen så ser jag inget läckage i alla fall, gör jag i och för sig inte vid cylindern heller. Det är dock lite svårt att se ena sidan av den på grund av att motorn är i vägen.
×
×
  • Skapa nytt...