Jump to content
Thursday 25 July 2024

Kenka

Medlemmar
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Kenka

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det där kitet på streetperformance var ju praktiskt, med olika medföljande gängor.
 2. Funderar på att montera ett oljefilterförflyttarkit för att slippa spill vid oljebyte då det är rätt trångt i motorrummet på en Orrskär 850. Har försökt hitta vilken gänga det är på filtret på en AQAD40 utan framgång, är det någon här som råkar veta det? Eller var man kan hitta ett komplett kit till den motorn?
 3. Håller på att fixa till vår Orrskär 850 och hittade ett hål i baljan under motorkassetten som inte bör vara där för att förhindra att båten sjunker om det kommer in vatten pga läckage i/runt gummiduken. Det lilla runda hålet i mitten av baljan. Har forumet några tips på hur jag bäst täpper igen det på ett framtidssäkert sätt? Vill ju inte behöva lyfta ur motor och kassett igen pga det.
 4. Går i båtbytartankar och har kikat på både Fairline 36 Sedan Flybridge och Princess 415. Någon som har tankar kring för- och nackdelar med respektive flytetyg? Vi har idag en Orrskär 27 som vi tycker är lite för liten för vår familj, två vuxna och en dotter på 13 år. Så en separat hytt för henne är ett krav och då har vi bland intressanta modeller hittat ovanstående.
 5. Ska kolla om verkstaden i hamnen har något sådant...
 6. Under mitt googlande så hittade jag bland annat denna förenklade tabell. Motorn varvar för mycket = gå upp i stigning eller diameter. Motorn orkar inte upp i varv = gå ner i stigning eller diameter. Du vill ha bättre acceleration = gå upp i diameter och ner i stigning. Du vill ha bättre toppfart = gå upp i stigning och ner i diameter. Eftersom jag nu kommer upp i 14 knop, vilket jag glömde skriva i första inlägget, så stämmer sista raden. Och då den inte kommer upp i rätt varvtal så stämmer andra raden och då ska jag ner i stigning eller diameter. Så kombinationen av de två borde bli eventuellt bli ner i diameter och upp i stigning. Men då jag inte är sugen på att köpa en massa propellrar för att prova mig fram så hoppas jag på någon annans erfarenhet. 😉 Alternativt om jag hittar någon i närheten som har en sådan propeller att låna ut för testkörning.
 7. Min Orrskärr varvar max 3100 rpm med propellern som satt på när vi köpte båten, 16x15 3-bladig. Enligt instruktionsboken så ska maxvarv vara 3600 och vad jag lyckats googla mig till så är rekommenderad propeller 15x17. Är det någon här som har samma motorpaket och 15x17 som kan verifiera att den varvar rätt och når dryga 20 knop som jag förstått är toppfart?
 8. Tack för input, När jag använde mitt användarnamn så fungerade det som det ska. @admin Ni har en bugg i systemet beträffande användarnamn enligt ovan.
 9. Hej, Varje gång jag försöker logga in så får jag en röd banner om att jag har glömt lösenord, även fast jag sedan problemet dök upp har antecknat vad jag bytt till för att eliminera den felkällan helt. Är det bara för mig det händer eller någon fler som känner igen problemet?
 10. Det hål som syns på den här bilden jag hittade på nätet kommer jag ihåg att det fanns på min båt också. Har tyvärr inget minne av något hål längre fram, men kan säkert ha funnits ett. Där jag har markerat med pil var det upptaget ett hål för länspump, hade två 20-liters trycktankar som passade precis så slangen gick upp mellan dem.
 11. Hej, Hade en 570 för en massa år sen, på den hade tidigare ägare tagit upp ett hål i golvet vid utrymmet för bränsletankarna närmast akterspegeln och där stoppat ner en pump.
 12. Hej, Är det någon som har en Orrskär 27 med den inredning som bilden visar som skulle kunna fotografera och ta mått på ryggstödet markerat på bilden? Saknar det i vår båt och tänkte tillverka ett själv då det knappast går att få tag på ett. Undrar också om någon vet var man kan få tag på aluminiumprofilen som det fästs med, kan ta en bild på den delen som sitter fast i båten och lägga in här när jag är till båten nästa gång.
 13. Jag har monterat en sån här genom locket till tanken och gjorde ett hål för avluftninganslutningen vid sidan om öppningen till tanken. https://www.seasea.se/inredning/toalett/toaletter/tömningsrör-för-septitank
 14. Snackade med grabbarna på båtfirman här i huset, de tyckte att vi har så pass grund skärgård här i Luleå att det motiverar drev för att komma in till alla småöarna.
×
×
 • Create New...