Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

uvek

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    880
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av uvek

  1. Töm/ byt vattenavskiljande filtret och tanka 98 oktan låter som dålig soppa
  2. peta med en ståltråd i hålen brukar vara lite skit som kan täppa igen.
  3. Mercruiser 3.0 har alpha drev och i alpha drev sitter impellern i drevet. Så först kopplar du spolmuff med vattenslang och kör motorn så du spolar ur den. sen letar du dräneringspluggarna borde sitta i mitten av blocket rätt långt ner vet inte om även 4an har på bägge sidor plus på kyllimpan. Kyllimpan brukar ha en plast skruv röd eller blå. När du tömt motorn på allt vatten så ställer du en dunk med glykolblandningen på badbryggan med slang ner till spolmuffen kör motorn tills det sprutar ut - klart. Byt olja och filter.
  4. Sen är det som många andra har skrivit i andra trådar. 200k mer i inköpspris märks inte lika mycket som att stå vid soppamacken o tanka fullt betydligt oftare än med disel. Så teoretiskt räknar man lätt hem bensinarna men i verkligheten krymper de tänkta 600distansen o de spontana turerna en hel del.
  5. ungefär som att svara på hur långt är ett snöre. Beror på var motorn har körts, hur mycket och hur man har skött konserveringen.
  6. Större båt för uthyrning bör ha en anställd skeppare. Mycket som körs sönder på hyrbåtar dyrt att lyfta så stor båt för att fixa skrovskdor o skeva propelleraxlar.
  7. Kolla när bälgarna byttes, ska göras vart 5-6år. Sen såärjust denna inte så smidig när det gäller att gå iland från fören.
  8. När det gäller farten med den typen av båt så ligger du ändå inte o kör fortare än +20 knop så om den gör 26 eller 30knop är egentligen rätt ointresankt. Viktigare att den lätt går upp i plan och har bra ork.
  9. Nimo22 såldes även som halvfabrikat den här ser väldigt välvårdad ut och verkar ha ett bra kapell, kapell är dyrt om du inte kan sy själv. Känns den rätt efter provkörning så är det inte mycket att diskutera. Mkt båt för den pengen.
  10. Drevlåset hjälper helt klart för utan lås tar det max 2min att haka av drevet, men underhuset är också stöldbegärligt så jag brukar kompletera med en kätting runt underhuset.
  11. TS skrev att han har 2 barn ska man ligga i naturhamn så är varken windyn eller Nimbusen bra då man måste balansera på scarndäcket för att komma i o ur. Så välj en båt med öppningsbar framruta eller bra stor taklucka och en bra öppen pulpit.
  12. Med tanke på eran budget så är det innombordare, finns många fina äldre båtar med renoverade motorer. En gammal utombordare strular annars lika mycket som en gammal innombordare. Hade du haft dubbla budgeten skulle jag säga tex.en yammarin med utombordare
  13. Sällan som det är fel på switchen är nästan alltid som det är fel på växelwiren, går den trögt så tvärdör motorn. Det kan du enkelt testa om du lossar den uppe vid förgasaren o försöker röra den. En nödlösning om man inte vill ta upp båten är att lossa wiren o fästa den högt sedan fylla den med olja typ 5-56 efter ett dygn så börjar den att funka och håller resten av säsongen men sen är det bara att byta. Går att byta utan att riva bälgarna men det är trångt så in i bänken och var noga med den lilla bälgen för växelwiren den måste sitta perfekt annars får du in vatten.
  14. Regnar in i många båtar, motorumsventilationen, kapellskarvar o dragkedjor rinner utefterkanten dåliga rutlister skruvarna som håller relingslisten, pulpitskruvarna ner mot däck listan kan göras lång. Enda chansen är att vara i båten när det regnar rejält o krypa runt o leta läckage.
  15. Ett annat alternativ är att skaffa en peke med rejäla handtag på, finns från bla båtsystem
  16. Original till Searay 220 är helt stängt pulpit och helt oanvändbart om man tänker använda naturhamn. Många ägare av amerikanska båtar har bygt om sin pulpit här i svedala jag med. Köpte 2st. hajfenor på båttillbehörsbutiken som en smed bockade till o svetsade ihop med den befintliga pulpiten så att man har ett bra grepp när man ska i land eller ombord i fören.
  17. Av egen erfarenhet, plasten är inte så tjock även med sika så lossnar det om man inte har minst en genomgående med mutter på baksidan.
  18. Jag skaffade ett fäste på seasea och fick borra ett hål på ena sidan baktill. Fästet är ganska långt sitter sen med 3 skruv o sikaflex. Valde ena sidan för att flaggan inte skulle störa när man ligger förtöjd o badar o så och där var det bäst plats.
  19. Håller med Rikard, leta en midkabin DC med en bra kapellösning vilket i stort sett även innebär att den har en targabåge för smidig infästning av kapellet. Få delar på kapell, regnar in om det är för många skarvar o omständligt att montera om det är många delar. Ska vara lätt att ta sig från från för till akter.
  20. Centralt Stockholm, Norrmälarstrand 26, Flaggfabriken mkt till båtar
  21. Prova med en 4 bladig propp går säkert att låna från nån propellerfirma. Du kommer snabbare o lättare upp i plan men tappar 2-3knop på topp
  22. kungssängen på Hornsgatan har tidigare gjort dynor efter specialmått eller efter gamla dynor. Gäller själva skumplastdynan om de fortfarande gör detta vet jag inte. Sen får man ta dessa till lämplig sömmerska.
  23. även att ha dubbla pressar hjälper kondens o fukt hamnar mellanpressarna och det blir torrare i båten
×
×
  • Skapa nytt...