Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

wiri

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    137
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om wiri

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Hej. någon som använder detta ekolod? det jag gillar är möjligheten till flera skärmar om man är flera i båten, samt kunna använda paddas för stor skärm. men det jag inte kan hitta info på är om det fins nåogn live-vy som på tex lowrange 4X 5X mf som man använder för vertikaljigging, eller är det bara skräp å mer teknikpryl? Lutar åt ett 5X Chirp, men som sagt
  2. Har hittat oem nr på delen. Men denna firma skickar inte delar utanför USA Å har hittat på på ebay för 200:- vilket ä bra pris. Med den ena ska ha 430:- för frakten och den andra 270:- å båda har bara ett blad å jag vill byta båda. Då ett är trasigt å det andra är det ett blad som inte stänger helt å 700:- i frakt känns lite trist.
  3. Är motorn stark i övrigt? typ från tomgång å sen ge fullt, är den slö då oxo eller är det bara att den inte vill varva ur? gick den bra innan eller har du nyligen köpt den? för har den gått bättre beror det ju inte på fel propeller, det är inte så att någon plugg i båten släppt så du har massa vatten mellan skroven så båten bara är väldigt tung? Prova att sätta tillbaks dom gamla stiften om du har kvar dom. har du rätt elektrod avstånd på stiften? dålig jord till tändspolen. eller helt enkelt skit i förgasaren,
  4. Det här med styrkabel kan ju vara en djungel, har hört på några ställen att man ska mäta skalet och plussa 30cm eller va det ä, några ställen säger mät från ratten ut t kanten + bak till motor + från kant ut till motor men nu när jag tog bort min så står det 255cm kan jag då köpa en som är 255cm eller ska man ändå plussa 30cm?
  5. första tanken som slog mig du kan testa, ut å kör, å när den börjar gå illa. prova att pumpa på blåsan och se om den börjar gå bra igen, bara för att se om felet beror på tändning eller bränslet, sen bara för att försöka hitta problemet, ta bort en tändhatt i taget å provkör och se om den går värre, eller om det i inte blir någon skillnad, för att ev hitta den förgasaren som strular ä du säker att den går på alla cyl när den går på tomgång ? jag hade problem med en förgasare, det slutade att ge soppa på låga varv, motorn startade å gick bra på tomgång, å sen om man gav fullt så hörde man att den började gå på 3,e burken vid ca 2500 varv, vilket va lite jobbigt när man skulle dra vattenskidor, då det vart jätteslö t starten, felet avhjälptes genom att dutta till lite på choken, för då fick den soppa i början och funkade på alla, å jag rengjorde å synkade, men det hjälpte inte, t slut satte jag mig å justerade på munstyckena på den förgasaren jag viste strulade, och den skruven man ska skruva ut 1,25 varv fick jag endast öppna ca 0,8 varv. troligen va nått slitet eller dylikt, men så bra som den gick sen hade den inte gjort på 3 år, man kunde åka på tomgång å fälla på utan problem,
  6. Det ända ä nog å kasta i en hink i ett rep efter båten. 4-taktare mår inte bra av att gå på förlånga varv. Oavsett om dom är nya å har trolling funktion. Dom förbränner inte bra å sotar på ventiler mm och det sliter sedan på ventiltätningar mm. Vet att nått märke har någon lean funktion så dom ska gå väldigt magert på tomgång för att motverka detta. Men som sagt. Driv ankare eller trolling motorn om du är lite rädd om motorn. Ä det så att du har hög tomgång kan du ju justera ner den lite. Men lägg dig inte förlågt som sagt.
  7. Ok. Tack för snabbt svar. Misstänkte att man fick gå ner lite. Jo större spis ä ju ett alternativ Men fick tar i båt å motor så billigt. Så ska renovera upp ekipaget lire mest för skoj skull. Å det går att åka skidor efter även om man måste ha lite vana då starterna blir lite jobbiga Därav tänkte om man kunde utnyttja motorn bättre med en 4 blad. Men blir nog senare projekt. Just nu lackas hela motorn i delar. Båten grundspacklad å ska lackas utvändig.
  8. hej, jag har ska denna till min motor, (se lenk nedan) men tänkte om man kunde få tag på en 4bladig ist så den blir lite "starkare" ä inte ute efter någon toppfart vet hur det funkar med stigning mm, men inte hur man översätter det på en 4bladig prop, eller ska man ha samma dimentioner på propp oavsett 3 eller 4 bald? eller ska jag köpa på 3 blad å gå upp lite i diameter å välja 12P eller rent av 11P å nää, kom inte med ( vad varvar båten med nuvarade proppeler) tack utan ändast motsvarde propp fast 4bladig ska passa 25hk mercury -83 10 Tooth Spline & Thru Hub Exhaust http://www.ebay.co.uk/itm/SOLAS-Prop-Mercury-Mariner-10-1-13-Pitch-3-Blade-RH-1211-101-13-Amita-3-/180890522723?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item2a1dea5463
  9. Tack för svar. Hittade en lokal liten båt mek som hade allt ifrån marinspackel till topp färg. Så det ska nog lösa sig. Har grovspacklat ev vända idag
  10. Då båten har kanska mkt skador i gelkoten in till glasfibret så ska det lagas upp. Men jag skulle vilja spruta hela båten utvändigt sen. Vad ska man använda för färg och "spackel" ?Och vart kan man köpa den? Alltså inte bottenmålas. Det kommer sprutas och ska bli blankt och fint. Tror det blir vit. Måste ju troligen grunda oxo efter som den ska lagas upp under oxo.
  11. Inte så att du skadade nått tändstift eller tändkabel? Ett stift kan ge gnista obelastat. Men under kompressions tryck kan gnistan bli för svag. Och har du skadat nått av dom tar gnistan lättaste vägen vilket då kanske blir rakt ut i blocket ist. Värt att kolla upp iaf.
  12. Inte så att du skadade nått tändstift eller tändkabel? Ett stift kan ge gnista obelastat. Men under kompressions tryck kan gnistan bli för svag. Och har du skadat nått av dom tar gnistan lättaste vägen vilket då kanske blir rakt ut i blocket ist. Värt att kolla upp iaf.
  13. Ursäkta alla ordfel. Autokorekt på paddan. Ålder ska det givetvis va och inte order
  14. Hmm enligt tabellen är det 20hk motorn som har 93xxxxx mellan 80-83 men denna skylten sitter på mellan röret så det kan ju vara bytt. Ska leta efter flera skyltar. För känner förra ägaren å har vetat om båten sen jag va liten och det ska va en 25hk så vida inte han blev lurad från början. Men tror han köpte den ny.
×
×
  • Skapa nytt...