Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Tohatsu

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tohatsu

  • Placering
    Kadett
  1. Pdf eller annat.. Någon som vet var man kan hitta det? Jag har hittat på engelska på deras hemsida men en på svenska hade varit fantastiskt. Alltså inte nån reparationsmanual utan bara instruktionsbok.
  2. Hejsan allihopa.. idag var jag ner och kollade in brytpinnen och mycket riktigt.. den var av.. 2 extra satt fast under kåpan så jag tog en sån och allt var ju mycket enkelt.. enda grejen var att det gick inte att fixa från båten, det nådde jag inte.. men jag stakade mej till land och inga problem.. tack så mycket för eran hjälp!! nu är det bara tomgången jag måste få bukt med.. nya tändstift och att skruva i förgasarn hjälper inte.. men den startar ju och går framåt så det är inte lika viktigt just nu.. tack igen och ha en trevlig båtsommar skepp ohoj
  3. ok tack så mycket.. meddelar om ni hade rätt så ni vet =)
  4. nu när du säger det har jag för mej att jag sett nå extragrejer sitta där inne.. ska det se ut som en hårnål eller är det en metall/mässing pinne?
  5. sant så sant.. men istället för att börja med hårnålar och annat hemgjort så ska jag nog leta reda på riktiga brytpinnar. borde väl finnas nån butik här i luleå som har det. frågan är var.. Granec? på nätet hitta jag ett par för 58kr, inte så mycket att snacka om.. vad jag förstått är det 2 st som sitter på...? storlek läste jag nånstans att det kan va 5x35mm men det vet dom väl på affären.
  6. fruktansvärt mycket tack.. får hoppas att det stämmer att det är så.. var rädd att man skulle bli båtlös i dessa dystra pengatider.. jag ska återkomma så fort jag kollat in propellern.. tacktack
  7. ok.. ska kolla det oxå.. ni tror alltså att det ska räcka med att jag lossar propeller så ser jag vad som är felet.. gummit eller hårnålen? det är något som jag kan göra med motorn på plats på båten alltså?
  8. aha. det kan nog vara så som du säger.. såg att den snurrade liiiitegrann men bara lite.. men den gav ju inget eftersom jag hade motströms och motvind hemåt.. jag kommer att ha värk i armarna imorrn det kan jag säga.. så en ny propeller är alltså svaret? låter ju smidigare än att börja gå in å gräva bland drev och grejer.. jag firar inte ens ett år som båtmotorägare så man är ju lite nervös för sånt.. även om man mekat mopeder och bilar förr.. men jag ska kolla upp det där.. tack så mycket
  9. Tog en premiärtur ikväll och det var visst lite lågt vatten. motorn tog i lerbotten och plötsligt slutade propellern snurra men motorn gick som vanligt. det är en tohatsu 9.8 som jag gissar är från 80talet. Med fram/neutral/backväxel. backen fungerar ju då inte heller. tror ni det kan vara ett dyrt fel eller något man fixar själv? tacksam för svar.
×
×
  • Skapa nytt...