Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

luugen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    47
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om luugen

  • Placering
    Fänrik
  1. Se länk nedan alt. Googla på evinrude etec g2. http://www.chooseyouretec.com/en-us/
  2. Hej. Enligt länken nedan skall motorn nå ca 5000-5200rpm på max. Eftersom de andra har samma motor & båt bör du kolla att motorn sitter monterad på samma höjd. http://www.etecownersgroup.com/post/ALL-ETEC-OPTIMUM-RPM-CHARTS-from-2007-thru-2012-5396435?trail=
  3. Ytterligare en orsak är att båt ofta kräver bil. I Stockholm ligger de flesta båtklubbarna & hamnarna en bra bit utanför stockholm vilket kräver bil och det är väldigt få ungdomar idag som har bil.
  4. Jag tror inte att ungomarna undviker båtlivet pga. att folk beter sig illa utan jag tror det är priset som avskräcker. Folk jag pratat med tycker helt enkelt att det är för dyrt. Folk väljer att åka till asien & alperna på vintern samt medelhavet på sommaren istället. Då får man exakt det man vill ha och behöver inte chansa på en bra sommar.
  5. Hej, Har har du ett test från 2009. http://www.klikk.no/motor/baat/article432642.ece Yamaha har även länkat till några som någon båttidning gjort. http://www.batvaruhuset.se/Pages/Page.aspx?pageId=123
  6. Undrar om Thure klarat sig bättre om hans fru endast lagt i friläge när polisen satte på blåljusen och därefter låtet polisen lägga till vid dem. Man är väll inte på något sätt skyldig att köra till polisen, de måste väll köra fram till den de vill göra blåsprov på?
  7. Jag stör mig inte på själva gränsen 0,2 promille utan den helt ologiska gränsen 10m & 15 knop. Finns inget logiskt bakom tiometersgränsen. En 9.9m lång båt är lika farlig som en 10m lång båt om föraren har 0.9 promille. Att man inte ens tar hänsyn till båtens vikt är också en gåta. Skall de nu ha en logisk gräns bör den va 5m & 5knop eller liknande.
  8. Jag skulle satsat på utombordare för att de verkar hålla bättre. Tittar du på blocket så har var & varannan båt med innombordare renoverade drev & motorer (framförallt nya limpor & knän) trots att inte ens är 10 år gamla.
  9. Tja! Man har flera motorer för att det är säkert. Att kunna ta sig hem i 6 knop är bättre än att inte kunna ta sig hem alls!! Det är mycket vanligt att man har två moterer när man rör sig offshore medans folk nöjer sig med en motor på mindre sjöar. Bränslekostnaden är nog inget större problem i thailand. De har nog ingen straffskatt på bensin eller diesel, de kanske tom subventionerar bensinen? Subventioner förekommer i många länder världen över. En stor motor skulle garanterat vara effektivare då den troligtvis skulle vara lättare, ha mindre intern friktion samt att ett stort drev troligtvis gör mindre motstånd i vattnet än en massa små. Det finns utombordare upp till 350hk men de kanske inte säljs i thailand. Nya motorer är faktiskt bränslesnåla jämfört med äldre motorer. Hade de haft 15år gamla motorer hade du fått lägga på 30-40% till på förbrukningen. Att de valt utombordare beror troligtvis på att de lägger till vid sandstränder. När jag var där backade de in vilket de inte kunna göra med en inombordare. Att en motor kostar 220 000kr i sverige betyder inte att de kostar lika mycket i andra länder. Alla länder skattar inte ihjäl sina medborgare. En honda 225hp kostar tex. ca 17500 dollar i USA dvs. 120 000kr!!!! (googla mycket snabbt efter priset)
  10. Glöm inte att kolla upp närliggande service verkstäder!! Alla motorer behöver servas eller repareras förr eller senare & om något händer på semestern vill man inte ha hela semestern förstörd.
  11. http://ryds.se/1/sv/batmodeller/f528-sport.php
  12. Helt sanslöst att man definerar en snabb båt som planande & går snabbare än 15 knop. Det fångar ju mer eller mindre alla båtar med mer än 10hk. Tex en Linder 400 med 15hk är inte snabbgående. Motsvarar en moped. 25kop (45km/h=gränsen för mopeder) hade varit en vettigare gräns för definitionen av snabbgående båt. Istället för att införa ytterligare en ny lag så borde försäkringbolagen kunna styra detta med försäkringspremien. Dvs. har man förarintyg så får lägre premie men försäkringbolagen borde redan infört de sett ett samband mellan outbildade båtägare & olyckor!? Tyvärr tror jag det kommer komma en lag innom några år. då svenska folket älskar lagar & regler.
  13. Det finns massa att välja emellan. Med Usoffa bak i båten: Yamarin 65DC Yamarin 68DC Bella 620/621 DC Ej usoffa bak: Nordkapp 655DC Ryds 620DC Flipper 630DC Finnmaster 68DC
  14. http://features.boats.com/boat-content/2011/09/new-mercury-150-fourstroke-outboard-debuts/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed: BoatscomFeatures (Features Senast ändrad av luugen | 23 oktober 2011 | 11:50
×
×
  • Skapa nytt...