Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Setter

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av Setter


  1. Jag har för avsikt att i höst köpa en båt, typ aquador 23 ht, i Stockholmsområdet, för att sedan kuska runt ett par veckor nästa sommar. Har någon nåt tips på hur jag löser vinterförvaring på ett bra sätt i området? Vad kostar det på ett ungefär?


  2. Vi har för avsikt att skaffa oss en annan båt och just nu ligger fokus på Aquador 23HT eller 24HT. Jag hittar dock inget om vad man får för den extra längden, allt verkar ju lika. Någon som vet? Från vilket år kom den nya instrumenteringen på 23 HT?

     


  3. Ok. Kollar skruven först. Blir det inte bra så får jag överväga de andra förslagen. En annan fundering: jag upplever att jag inte kantrimma ner fören tillräckligt när jag kör i motsjö. Kavitationsplattan ligger i linje med båtbotten, men högre än kölen. Nu är den monterad så den inte vilar på akterspegeln, utan hänger ca 5 cm över den. Blir det bättre om jag sänker motorn något hack?

    • Gilla 1

  4. Jag har precis monterat på en ny Mercury 40 hk. Men den är så "lättstyrd", så om jag släpper ratten i farten så slår den genast till fullt rattutslag. Likaså när jag efter en tur tiltar upp den i högsta läget, så faller motorn åt sidan. Hur fixar jag detta? Motorn har powertrim/tilt och vajerstyrning.


  5. Hej

     

    Jag är spekulant på en Nordstar 24,  -06. Nu har det olyckliga inträffat att man hade fått in stora mängder vatten (höstregn) via sidodörrarna under hösten och det vattnet märkte inte båtupptagningsföretaget när man ställde undan båten för vintern. Det resulterade i att massor med vatten frös till is och var så från oktober till april. Naturligtvis som vatten en del av tiden. En del uppenbara skador ser man ju, exempelvis skadat trä, men vad kan man riskera för andra skador? Om allting återställs till ursprungsskick kan man ju ändå anta att värdet är lägre på denna båt än en utan "vattenskada", allt annat lika. Båten är av enkellaminat enligt uppgift, så det borde väl inte finnas "sandwich-problematik" med denna, eller...? Motorn är startad och går, vattnet nådde aldrig så högt.


  6. Emellanåt kommer det in lite vatten i motorutrymmet på min Uttern S64/Mercruiser 4,3 Mpi. Det verkar dock som om den elektriska länspumpen inte startar. Det känns ju som att man vill att den pumpen skall funka oklanderligt, även om jag har en manuell också. Den elektriska sitter ju otroligt oåtkomlig längst bak nere i kölsvinet och verkar inte åtkomlig med mindre än att man demonterar motorn. Vad kan man kolla/felsöka innan man börjar ta till storsläggan? Det finns en liten strömbrytare som det stå "bilge pump" på, den har jag förbikopplat, men pumpen startar ändå inte.


  7. Hej

    Funderar på att skaffa en Ryds 23 WA som verkar passa mina behov. Har dock aldrig suttit i en ännu, men jag tycker den ser trång ut vid förar/passagerar stolen. Ni som har/har haft en 23:a, hur upplever ni det? Är det svårt att komma från stolen utan att slå i den andra stolen? Är nedgången till ruffen svår p.g.a. passagerarstolen? Jag har läst att många tycker den är bra, men vad finns det för negativt om den? Dåliga stuvutrymmen verkar den dock ha.

     

    /Setter 

     


  8. Hej

     

    Jag avser att byta ut min gamla handhållna Garmin mot ny navigator. Jag är mest intresserad av Simrad NSS7 eller Raymarine e7, men får lite negativa vibbar av Navionics-korten. Navionics Silver är installerad men man kan tydligen köpa upp sig till Gold. Är det någon som kan ge kommentarer kring dessa kort, jämfört med BlueChart? Jag tänker främst på hur detaljerade dessa är, utseende på skärmbilden etc. Vilket liknar ett traditionellt papperssjökort mest? Är också lite tveksam till hur det är att sköta de olika plottrarna i hårt väder. Simrad verkar bättre då man har knapp-alternativet jmf bara sköta med touch-skärm.

    Synpunkter någon?


  9. Jag skall ut med goda vänner i skärgården. Traditionellt brukar vi ha lite frågesport endera kvällen och nu är det min tur att anordna detta. I stället för att uppfinna hjulet på nytt så ställer jag därför fråga till MG: 

    Vet ni var jag kan hitta frågor av olika slag som främst handlar om båtar, sjöregler eller annat som har med marint och/eller jakt & fiske att göra. Vad betyder 'salinitet' etc?


  10. Hur brant kan en sjösättningsramp max vara för att min bil, V70 AWD (4-hjulsdriven) 185 hk diesel manuell vx, skall kunna få upp en 1300 kilos båt med sjösättningsvagn? Underlaget är slät asfalt. Den ramp jag har för avsikt att använda lutar ca 15% skulle jag tro. Orkar bilen? Spinner den bara? Brinner kopplingen upp? Rör den sig inte ur fläcken? Eller skall jag låna en hjullastare?


  11. Kan ni några namn på bra besiktningsmän för motorbåtar i Göteborgsområdet? Hur ser prisbilden ut för en besiktning av en båt typ Ryds 23WA ? Jag är i köpartagen och har 2-3 objekt som jag är intresserad av, men det känns som om man borde ta med sig en kunnig person när det trots allt rör sig om 200k.



    Senast ändrad av Setter | 05 januari 2010 | 12:00

  12. Ni som har erfarenhet av teakdurk i en styrpulpetare; vad är det för för- och nackdelar med det? Är det känsligt? Måste man rengöra, olja och sköta om det? Om jag tappar en gädda på durken så kanske det luktar fisk i båten resten av sommaren? Plast är väl halkigare förståss, men är det enda nackdelen?


  13. Hur får jag reda på antalet gång-timmar på en modernare motor? Inbordare resp. utombordare. Måste det finnas en monterad drifttidsmätare som standard eller går det att med något separat instrument koppla in sig och avläsa tiden på motorn? Går dessa timtidsmätare att lita på?


  14. Det är självklart man tar den som har mer utrustning om båtarna i övrigt är lika och har samma pris. Men om de INTE har samma pris? Hur mycket mer värd är en 2003:a än en årsmodell 2000 om de har samma utrustning och samma skick? Hur mycket mindre skulle du betala för en beg. båt från västkusten jmf en från ostkusten?


  15. Hej

    Jag avser att köpa båt nu eller till våren och har funderingar på hur mycket andrahandsvärdet påverkas av olika faktorer. Den båt som skulle intressera mig är drygt 6 meter med inbordare, typ större styrpulpet. Men det är svårt att jämföra priser då alla båtar är olika, med olika utrustning, årsmodeller etc. Är exempelvis en båt från Västkusten mindre värd än en från Östersjön, allt annat lika, med tanke på korrosion etc? Hur värdesätter man att en båt är några årsmodeller nyare, om den inte har ändrats i utformning? Är en båt med dieselmotor mer värd? Annat jag undrar över är: Akterkapell, Trimplan, GPS/Ekolod, dynor? Tacksam för synpunkter för att underlätta mitt val.

     


  16. Nu tror jag inte att sittkomforten är så jätte-avgörande. Jag har en öppen båt (crescent 550)idag där man få ha lösa kuddar under vid lite längre turer, så alla förslag här lär vara bättre än det. Det jag mest tvekat över med Ryds 580:an är huruvida skrovet är bra, då det sannolikt är från mitten av 80-talet. Annars är ju motorn i den väldigt omtyckt. Det känns onekligen så att priserna har kommit ner en bra bit sedan i augusti, och det har nog inte bottnat ännu. Troligtvis finns det prutmån på åtskilliga båtar just nu.


  17. Och varför i så fall?

    http://www.blocket.se/vi/18174998.htm?ca=1_9_s

    http://www.blocket.se/vi/17992279.htm?ca=1_9_s

    http://www.blocket.se/vi/18834165.htm?ca=1_9_s

    http://www.blocket.se/vi/18103939.htm?ca=1_9_s

    Jag skall använda den till lite dagsturer ut till öar i skärgården, lite nät- och spöfiske, lite wakeboard och vattenskidor o.s.v. Högt prioriterat är ett skrov som går bra i lite grövre sjö, ca 10 sekundmeter eller mer. Vanligtvis är vi 4-5 pers i båten men ibland är jag ensam.


  18. Precis. Men jag har alltid varit lite avogt inställd till trollingbåtar och motorer. Varför vet jag väl inte riktigt. Troligtvis har väl någon nångång fällt en negativ kommentar kring just det ämnet. Mitt tilltänkta objekt finns på Blocket, Ryds 580. Kolla gärna och kommentera, men ni behöver ju inte rusa iväg och köpa...

×
×
  • Skapa nytt...