Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Bjorn86

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    52
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Bjorn86

  1. Nej 28 fot är mest en ungefärlig gräns för vad jag söker. Rent praktiskt skulle jag få in en större båt på båtplatsen. Men jag tror att det är under 30 fot jag vill hålla mig för att ha en lätthanterlig båt. NF tipsade någon om tidigare och det är en båtmodell jag sneglat på tidigare. Banner 28 har jag också koll på. Är nog lite för extrem och racingbetonad för min smak. Då gillar jag dominanten bättre. Express, Dominant 78, NF, och 806 ligger bäst till just nu. Jag vet att det är lite olika typer av båtar men man velar ju fram och tillbaka
  2. Jag har funderat lite på Expressen. Det hade varit lite roligt att optimera en express för lite cruising och solosegling. Fock på rulle, roderlås, autopilot. Kanske fixa en aningens längre rorkult så man når den från hela sittbrunnen. Styrning av motor med reglage från sittbrunnen. Skulle dock vilja kika på en dominant 78 också, för självslående fock hade ju underlättat. Men har inte sett nån sån i närheten. (Blekinge)
  3. Man tipsar väl helt enkelt om de båtar man själv har erfarenhet av rätt ofta. Fick ju tips om en "Fingal" t.ex. som kanske inte är direkt vad som efterfrågades 😊. Men jag är tacksam för all input och alla tips, även om det spretar lite ibland.
  4. Den där dominanten ser ju klockren ut. Självslående fock och genua eller code på rulle. Hur upplevde du att den fungerade i vågor? Stampade den mycket ?
  5. Tack för alla tips. Jättebra info om Expressen Sidde. Tack för det. Inferno 29 verkar ju spännande men lite för stor och dyr och kanske vek då eventuellt. Men kul förslag. NF är absolut en kanonbåt, men lite för stor just nu för mig. Jättebra förslag dock. J80 har jag inte råd med, och den är kanske lite för kappseglings orienterad för min del. Hade gärna testseglat en dock för den modellen är ju legendarisk. Jag tror just nu ligger 806 bäst till, även om jag helst hade haft en lite "normalare" inredning som typ expressen har. Dominant 78 eventuellt också, men är lite orolig att den kommer vara "stampig" i skärgårdsvågor.
  6. Bra tips. Har tittat en del på dom, och de verkar ju ha bra seglingsegenskaper med mycket segel och rejäl költyngd.
  7. Det hade varit kul. Ska fundera på det. Går ju inte med båtplatsen jag har nu, men det går kanske att hitta någon som det funkar på. Eller svajj. Lite skralt på marknaden bara på flerskrovare.
  8. Det är mest skärgårdsmiljö och öppet hav på ostkusten. Lite fundersam på om det är dumt med en båt med flat underkropp som dominant och banner. Kanske blir lite för stampigt i skärgårdens krabba sjö. Ja det är väldigt svårt att välja båt, men det är kul att diskutera och spekulara 🤗
  9. Vad säger ni om dominant 78 då? Verkar vara en trevlig båt. Kanske lite stampig i motsjö?
  10. Tack det var ju perfekt att höra fån någon som haft båda. H-båt tycker jag är så förbaskat vackra, men det ser inte så smidigt ut med utombordaren så långt från sittbrunnen.
  11. Någon som seglat Maxi magic? den verkar ju rätt kvick och rolig.
  12. Visst kan man kanske montera ett par vinchar på sargen, eller flytta de från rufftaket dit om man vill. Och sen skaffa längre tampar så de räcker. Eller också får man träna upp sin rörlighet. Det verkar ju smidigt att många expresser har förhöjda vinchar så man kan led skotlinorna till lovarts vinsch på rufftaket.
  13. Komforten behöver inte vara lika bra som på albin78an. Jag räknar med att minska boutrymme och vikt för att öka fart och spänning. Har kollat lite på shark24 genom åren. Tilltalande med den extremt grundgående kölen. Är den inte vek?
  14. Jag menar såklart att förseglets vinschar sitter på rufftaket och inte längs med sittbrunnen som på många båtar. Långt att hinna dit och vincha i varje slag. Kanske var lite otydlig. 🤗 Tack för svar
  15. Det jag menar är att jag kan tänka mig en livligare båt, men som ändå är hanterbar för ensamsegling. Albin 78an seglar ju fint, men är lite för tung och husvagnsaktig om du förstår vad jag menar. Jag skulle vilja prova något lite snabbare och livligare men ändå hanterbart ensam.
  16. Båten jag har nu (Albin 78) är ingen dålig seglare iofs. Har inombordare och autopilot. Roderlåset har jag bara för att hålla båten på rätt kurs om jag lämnar rodret några sekunder som vid kryss när jag slår över förseglet. Jag är ute efter något lite sportigare/snabbare än Albin 78an. Birdie 24 är en kanonbåt, men inte precis det jag söker. Samma med Maxi 77. Då är ju båten jag har nu vassare. Dixie kikade jag på innan jag köpte Albin 78an. De känns ganska lika. Dixien kanske är något kvickare. Fler tips mottages gärna, och gärna lite erfarenheter av ensamsegling med express eller 806, h-båt och liknande om någon har.
  17. Jag har funderingar på att byta segelbåt till något som är lite roligare att segla än min albin 78 jag har nu. har funderat på Express, Monark 806 eller liknande. Problemet är att jag seglar mycket ensam. Och jag har förstått att Expressen är lite för livlig, och skotas på rufftaket vilket inte är optimalt för ensamsegling. Är 806 bättre i det det avseendet? Kan expressen funka med lite roderlås och autopilot och sånt? Ge mig era tankar.
  18. Hej. Jag funderade på det här med självlänsar och minusgrader. Jag läste nånstans att om man stoppar ner nån remsa liggunderlag så tar det upp kraften som blir när det bildas en ispropp i röret/slangen? Jag hade en fundering om man hade haft en bit slang som var tät i nederkant, och stoppade i den, så den är helt fylld med luft. Så kan den eventuella isen trycka ihop slangen / liggunderlaget istället för att trycka sönder plasten. Nån som tror på den här idén? Annars vet jag att det går att använda glykol, men det vore skönt att slippa.
  19. Okej. Tack för infon. Kanske är lättast att behålla båten man har
  20. Ni tror inte att checkstag och ett hårt ansatt akterstag räcker för att få förstaget spänt nog? Även om den bara seglas med fock? Kanske inte för kappsegling men för cruising?
  21. Ja det stämmer som du säger. Det är lite slarvigt ritat. Förstaget sitter på 7/8 del och röd grön jäms med mastfoten. Det lättaste är kanske att byta till svepta spridare ändå. Backstag och sånt känns som de är i vägen.
  22. Min Albin 78 hade också diamantstag när jag köpte den. Om jag förstod det rätt så är de till för att masten ska hålla formen bättre, men de anses gansks överflödiga då masten är ganska grovt dimensionerad på A78an. Så jag plockade bort dem.
  23. De sitter nog bredvid mastfoten. Det är bara jag som ritat lite slarvigt för att man tydligt ska se de olika vajrarna. Men som du säger så kanske det hade behövts backstag. Alternativt bygga om för svepta spridare då.
  24. Såhär ser det ut. Raka spridare med ett undervant som sitter i samma fästpunkt i skrovet som toppvanten. Sen ett till undervant som sitter lite mer akterut. Kanske så du menar Peka67? Detta är alltså bara vanten på EN sida. Röd är Top-vant, Grön det främre undervantet, och blå det bakre undervantet.
  25. Tack för svaren. Om toppvant och främre undervant sitter i samma fäste och sen är det ett par undervant som sitter lite mer akterut och motverkar "bananböjen" som orsakas av förstagets infästning i 7/8 dels riggen. Ersätter de bakre undrvanten backstag då eller? Och räcker det inte med dom och ett väl ansatt akterstag för att få tillräckligt spänn i förstaget? Eller blir det dumt att masten dras bakåt i toppen, och framåt en bit ner av förstaget, och sen bakåt igen på mitten?
×
×
  • Skapa nytt...