Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Bjorn86

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    52
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bjorn86

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nej 28 fot är mest en ungefärlig gräns för vad jag söker. Rent praktiskt skulle jag få in en större båt på båtplatsen. Men jag tror att det är under 30 fot jag vill hålla mig för att ha en lätthanterlig båt. NF tipsade någon om tidigare och det är en båtmodell jag sneglat på tidigare. Banner 28 har jag också koll på. Är nog lite för extrem och racingbetonad för min smak. Då gillar jag dominanten bättre. Express, Dominant 78, NF, och 806 ligger bäst till just nu. Jag vet att det är lite olika typer av båtar men man velar ju fram och tillbaka
  2. Jag har funderat lite på Expressen. Det hade varit lite roligt att optimera en express för lite cruising och solosegling. Fock på rulle, roderlås, autopilot. Kanske fixa en aningens längre rorkult så man når den från hela sittbrunnen. Styrning av motor med reglage från sittbrunnen. Skulle dock vilja kika på en dominant 78 också, för självslående fock hade ju underlättat. Men har inte sett nån sån i närheten. (Blekinge)
  3. Man tipsar väl helt enkelt om de båtar man själv har erfarenhet av rätt ofta. Fick ju tips om en "Fingal" t.ex. som kanske inte är direkt vad som efterfrågades 😊. Men jag är tacksam för all input och alla tips, även om det spretar lite ibland.
  4. Den där dominanten ser ju klockren ut. Självslående fock och genua eller code på rulle. Hur upplevde du att den fungerade i vågor? Stampade den mycket ?
  5. Tack för alla tips. Jättebra info om Expressen Sidde. Tack för det. Inferno 29 verkar ju spännande men lite för stor och dyr och kanske vek då eventuellt. Men kul förslag. NF är absolut en kanonbåt, men lite för stor just nu för mig. Jättebra förslag dock. J80 har jag inte råd med, och den är kanske lite för kappseglings orienterad för min del. Hade gärna testseglat en dock för den modellen är ju legendarisk. Jag tror just nu ligger 806 bäst till, även om jag helst hade haft en lite "normalare" inredning som typ expressen har. Dominant 78 eventuellt också, men är lite orolig att den kommer vara "stampig" i skärgårdsvågor.
  6. Bra tips. Har tittat en del på dom, och de verkar ju ha bra seglingsegenskaper med mycket segel och rejäl költyngd.
  7. Det hade varit kul. Ska fundera på det. Går ju inte med båtplatsen jag har nu, men det går kanske att hitta någon som det funkar på. Eller svajj. Lite skralt på marknaden bara på flerskrovare.
  8. Det är mest skärgårdsmiljö och öppet hav på ostkusten. Lite fundersam på om det är dumt med en båt med flat underkropp som dominant och banner. Kanske blir lite för stampigt i skärgårdens krabba sjö. Ja det är väldigt svårt att välja båt, men det är kul att diskutera och spekulara 🤗
  9. Vad säger ni om dominant 78 då? Verkar vara en trevlig båt. Kanske lite stampig i motsjö?
  10. Tack det var ju perfekt att höra fån någon som haft båda. H-båt tycker jag är så förbaskat vackra, men det ser inte så smidigt ut med utombordaren så långt från sittbrunnen.
  11. Någon som seglat Maxi magic? den verkar ju rätt kvick och rolig.
  12. Visst kan man kanske montera ett par vinchar på sargen, eller flytta de från rufftaket dit om man vill. Och sen skaffa längre tampar så de räcker. Eller också får man träna upp sin rörlighet. Det verkar ju smidigt att många expresser har förhöjda vinchar så man kan led skotlinorna till lovarts vinsch på rufftaket.
  13. Komforten behöver inte vara lika bra som på albin78an. Jag räknar med att minska boutrymme och vikt för att öka fart och spänning. Har kollat lite på shark24 genom åren. Tilltalande med den extremt grundgående kölen. Är den inte vek?
  14. Jag menar såklart att förseglets vinschar sitter på rufftaket och inte längs med sittbrunnen som på många båtar. Långt att hinna dit och vincha i varje slag. Kanske var lite otydlig. 🤗 Tack för svar
  15. Det jag menar är att jag kan tänka mig en livligare båt, men som ändå är hanterbar för ensamsegling. Albin 78an seglar ju fint, men är lite för tung och husvagnsaktig om du förstår vad jag menar. Jag skulle vilja prova något lite snabbare och livligare men ändå hanterbart ensam.
×
×
  • Skapa nytt...