Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

kreta

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av kreta

  1. Hej igen, jag har provat ovanstående men inget larm hörs. Kan det vara larmdonet som är fel på? I så fall hur kan jag kolla det?
  2. kreta

    Bränslenivå

    Har Smartcraft varvräknare som visar lite för lite bränsle i tanken än vad det verkligen är. Är det någon som vet hur jag kan justera visaren? Jag blir inte klok på beskrivningen från Mercruiser.
  3. Skruven som håller remspännaren på plats sitter benhårt. Motor är en Mercruiser. Cummins QSD och jag vill byta remspännaren Tips på hur jag kan få loss skruven. ? Tack på f.hand
  4. kreta

    Yamaha 4hk

    Har en Yamaha 4 hk som är svår att starta då jag haft motorn i tilt läge. Finns det någon flottör i underhuset( mekanisk eller elektronisk) som fastnar i stop läget och påverkar start proceduren? Motorn är alltid svårstartat då jag har tiltat motorn ovanför vatten ytan vid parkering och sen i rätt läge försökt startat den. Är det någon med samma problem?
  5. Tyvärr så sitter ingen brytare på locket. Sensor sitter i botten på behållaren.
  6. kreta

    Drevoljelarm

    Hej, jag vill kontrollera att larmet går om oljan i behållaren till drevet tar slut. Finns det något sätt att testa givaren?
  7. Nej, de är nya och har hört att fler som har denna motor och har samma problem
  8. Har cummins 4,2 . När jag kör över 2000 varv kommer svart damm från drivremmen som smutsar ner hela motorrummet.är det någon som har tips på hur jag kan få stopp på det? Har ni samma problem med ovanstående motorn?
  9. kreta

    Cummins Flusch

    Har två cummins 320 h som behöver renspolats efter några år i saltvatten. Är det någon som har gjort det och i så fall vad använder man för att rengöra kalk och saltavlagringar? Tänkte undvika att göra det på mekanisk väg. Bara fluscha.....
  10. kreta

    Elpanel

    Har en Scheiber panel AC/DC och på den finns bla en knapp som heter Negative Jag måste trycka på den för att elen skall fungera. Är det någon som har motsvarande? Finns det instruktions bok? Har nyligen köpt båten....
  11. Tack, vem är det? Jag har tyvärr inte hittat någon som har malarna till dessa.
  12. kreta

    Prestige 38

    Hej, jag letar efter solskydd ”covers” till rutor på min Jeanneau Prestige 38. Är det någon som har någon tips?
  13. kreta

    Svart pulver

    Har en QSD 4.2 och får svart pulver i motorrummet. Antar att det kommer från drivremmen. Är det någon som har samma bekymmer ?
  14. Tack, Skulle inte oljan vara brunaktig då? Då jag kör på låga varv (1700 varv) händer det inget.. Bara när jag matchar (3000 varv) rinner oljan ur behållaren. Jag har inte fyllt upp behållaren med olja enlight anvisningarna (ända upp till markering) och ändå trycks oljan ut.
  15. kreta

    Drevolja

    Har en Bravo III drev med en olje behållare i motorrummet. Drevoljan rinner över från behållaren. Det verkar som oljan i drevet blir mer och trycks ur locket i behållaren Vad kan det vara för fel?
  16. kreta

    Slitet remm

    Har en Cummin- Mercruiser 4,2 som smutsar ner motorrummet med små svarta partiklar från drivremmen. Jag har inte haft båten länge nog för att avgöra hur ofta man måste byta rem. De befintliga remmen satt jag som nya. Är det någon som haft samma problem med nedsmutsning från rem?
  17. kreta

    El panel

    Har en Scheiber panel AC/DC och på den finns bla en knapp som heter Negative Jag måste trycka på den för att elen skall fungera. Är det någon som har motsvarande? Finns det instruktions bok? Har nyligen köpt båten....
  18. J Hej igen. Nu har jag bytt impeller och insåg att det inte var något fel på den gamla. Det är tråkigt om det är topplocket. Hur kan jag se om det är limpan? Finns det något sätt att kolla innan man börjar skruva? Tacksam för tipps. Och tack till dig Eld-:
  19. Då jag öppnar locket på sötvattenkylarn stänker det vatten ur påfyllnings hålet fast motorn är nystartad och kall. Har en Cummins Mercruiser QSD 4.2. Vad är det för fel? Värt att nämna att impellern är inte bra och måste bytas ut.
  20. Nu är det fixat. Pampas hittade att sensorn från kamaxeln hade gått sönder. Byte sensorn och nu startar motorn igen
  21. Tyvärr fick jag samma problem efter ca en halvtimmes körning . Begärde bogsering eftersom motorn startade inte. Skall ringa Pampas imorgon och kolla om de kan komma och läsa felkoden.....
  22. Tyvärr fick jag samma problem efter ca en halvtimmes körning . Begärde bogsering eftersom motorn startade inte. Skall ringa Pampas imorgon och kolla om de kan komma och läsa felkoden.....
  23. Efter nollställning av larmet med hjälp av Vodia startade motorn på engång. Vad som var fel är det inte lätt att få veta. Hoppas att jag slipper sådana problem i framtiden. Tack för alla vänliga tipps jag fått.
  24. Tack för tipset. Jag skall prova filtret. Staget begriper jag inte var den sitter. Motorn larmade under gång. Jag kom till hamn och byte alla filter men lyckades inte få igång motorn. Då jag vrider nyckeln går larmet igång och motorn startar inte fast startmotorn drar igån den.
×
×
  • Skapa nytt...