Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

SunBusterR

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om SunBusterR

  • Placering
    Kadett
  1. När båten står vid bryggan vad är då bättre för motorn, att man lämnar den i körläge (med propellern i vattnet) eller upptiltad (med propellern i luften)? /C
  2. Tack för era svar allihop. Jag kommer nog att lägga det här med trimplan på is nu ett tag. Får se till att jag har någon med mig i båten som kan sitta långt fram. Då är problemet löst tillsvidare. Trimplan till våren kanske..... /C
  3. Halloj Har lite funderingar om trimplan är nåt för mig. Har som sagt en sunbuster r med 40hk. Sitter jag själv så stegrar båten rätt ordentligt vid låg fart och vid startpådrag innan den lägger sig och planar ut. Skulle trimplan göra stor skillnad? Skulle önska att båten planar vid lägre hastighet och framförallt planar snabbare. Motorn väger 71 kg så den är inte så tung för att var 40hk. Finns det nån som testat trimplan på en likadan båt eller liknande och kan meddela resultat? /C
  4. Ska ta upp båten. Vad använder man att tvätta aluminiumbåtar med? Finns det nåt medel till att få bort oxiden också? Vore kul att få den blank igen.
  5. Om man nu har tänkt att sätta en extramotor på båten för att trolla lite vad är bäst, en liten fyrtaktare, en liten tvåtaktare eller elmotor?
  6. Testade lite propellrar på min SunBusterR. Har sett test från buster/yamaha att min båt kan komma upp i 28 knop med en 30 hk motor med 9 7/8 13P propeller. Eftersom jag har en 40 hästare så tycker jag att det bör gå minst lika fort. Testade med gps och den gick drygt 25 knop. Då hade jag 12P i stigning, diam ca 25cm. Testade ProPulse (minsta läget på stigning) och kom upp i samma fart men stadigare gång och lägre varv på motorn. Sen testade jag en mindre prop. med 17P och diam. ca 22 cm. Då gick båten 27 knop och fick betydligt lägre varv. Seg till planing också. Vad säger man...är det motorn som är seg (mariner 40hk, tvåtakt -97) eller kan man inte få upp mer fart med en 40hk?. Många på ex. blocket säger att deras sunbusters gör allt mellan 25 och 30 knop med bara 30 hk. Ska testa fler lägen på stigningen på ProPulse men jag antar att jag inte kommer upp i 30 knop. Kommentera gärna och ge mig några tips på hur jag ska trimma in min båt och motor. Har som sagt funderat på 30hk 4-takt för trolling men är lite tveksam eftersom jag gärna vill ha fart till wakeboard också.
  7. Tjenare Är det någon som kan ge mig några råd gällande att ha 30 eller 40 hk på min SunBuster R? Är det stor skillnad att ha 30(4-takt) eller 40 hk(2-takt)? Ett annat alternativ för mig som vill kunna fiska med båten som nu har en 40hk tvåtakt är att hänga på en liten motor. Någon som har tips på hur man fixar det? Kanske t.o.m. har det på sin SunBuster. Känns dock enklare att ha en 30 hk 4-takt........men dyrt med ny motor.
  8. Hej Jag har en SunBuster R -95 med en 40hk tvåtaktare -97 . Jag har funderat på att byta till en 4-takt 30hk för att slippa avgaser och kunna köra sakta för trollingfiske. Är det någon som testat en SunBuster R med både 30hk och 40hk som kan säga om det är stor skillnad i fart och styrka? Orkar man dra wakeboard efter med 30hk?
×
×
  • Skapa nytt...