Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

uffe207

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av uffe207

  1. Tack för hjälpen. Öppnade spaken och sprejade och rengjorde.
  2. Har läst att det nya handelsavtalet mellan USA och Sverige diskuterar att ta bort detta handelshinder ang. båtar.Bilar finns det inga regler för. Va! Finns det inte?Förklara mera. Mackey Importerar du en bil från USA behöver du bara göra en reg.besiktning. Inga krav på CE regler
  3. Har läst att det nya handelsavtalet mellan USA och Sverige diskuterar att ta bort detta handelshinder ang. båtar. Bilar finns det inga regler för.
  4. uffe207

    trimtilt

    Hur sänker jag drevet om det har fastnat i uppfällt läge??
  5. Hej. Har en 98:a med alla manualer. ulf-berggren@hotmail.com
  6. jag har till Ciera 22-28 fot. Årsmodell 1998
  7. Hej. jag har schema på elsystem bayliner
  8. Eftersom det blev en livlig debatt har jag via trsp.styrelsen av väl insatta personer att har en båt väl passerat gränsen utan att ha stoppats av tullen(tullen kan stoppa icke CE märkta båtar) så är det fritt fram för privatpersoner att ägaoch använda båten.Det är inga problem att sälja om man upplyser köparen och skriver en klasul att han står för ev. märkning.
  9. Kan du förklara skillnaden mellan en generator i en båt och en bil.Godkänd i bilen men ej i båten. Samma fabrikat.
  10. Jag har importerat en bil från USA i år.Det behövdes inte en massa ädringar på den inte.Ingenting är CE märkt för det finns inte dom idiotiska kraven.Nä det är båthandeln som vill ha monopol ock ingen konkurenter.
  11. uffe207

    CE märkning

    Ang. CE märkning kan man läsa att det som privatperson inte är olagligt att äga eller köpa en icke märkt båt utan endast som näringsidkare.Vidare står det att det inte berör sjöfartsverket om köp mellan privatpersoner oavsett skick eller CE märkning.Citerat från sj.f.verkets hemsidor.
  12. uffe207

    bravo 3 drev

    Någon som vet vad det kostar att renovera ett B3 drev.Det är omöjigt att få ett någorlunda fast pris någonstans. Uffe
  13. Jag har ett Bravo 3 drev som knackar när jag svänger.Fick bytt bälgar och lagret in till motorn i våras.Där var vatten i drivbälgen men inte glapp i kryssen.Borde kanske bytt kryssen om det kan vara dom som knackar nu.Nån som vet och kan tipsa.
  14. uffe207

    Plotterklabb

    Minnesbatteriet i min plotter Raychart 425 tog slut. Delade den och lossade batteriet. Det var löddat med 3 punkter i kretskortet.Hela jobbet tog 10 min. Ringde till Navship för att beställa ett nytt men det gick inte. Dom säljer inte batteri utan jag skulle skicka plottern och dom ska montera batteriet för 1000-1500 kr och det skulle ta ca.2-3 veckor.Kollade på Kjell&Company som hade batteriet för 39 kr.PÅ en förmiddag var allt klart,och plottern igång igen. Jag tycker att det är skit av Navpoint att försöka plocka kunder på pengar. Uffe
  15. uffe207

    Vattenläcka

    jag har en mercruiser med bravo 3 drev. Har fått bytt bälgar drivaxellager,växelvire mm.hur kan den ta in ca 3liter/dygn ihamn och ännu mer när jag kör?.Skrovet är 100% felfritt
  16. Jag köpte en skotorkningsfläkt på Rusta för ett par hundra. Sedan skruvade jag av ett luftintagsgaller och stoppade in slangarna i. Ingen risk att det händer nåt i motorrummet . Kan använda en timer som sköter allt.Tätar och har bara ett litet utsläpp på andra sidan. Funkar perfekt. Går också bra att använda en kylvakt som slår till vid 0 grader.
  17. uffe207

    rostfritt

    Hej alla. Vad behandlar man rostfria propellrar och trimplan med för att slippa påväxt
  18. Håller med Fredric. Suveränt. Minaär också på väg. Uffe
  19. Fins det någon som har svensk manual till Bayliner 2355 SE 1998?Betalar för en kopia. Uffe
×
×
  • Skapa nytt...