Jump to content
Tuesday 21 May 2024

Mark77

Medlemmar
 • Content Count

  535
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mark77

 1. Mark77

  Gummibåt

  Vi söker en RIB eller gummibåt som är typ 3,5-4,5m lång för ca 25-30hk. vad för märken skall jag se på? Har kollat lite på Walker Bay och Zodiac. Båten skall helst vara såpas lätt att några personer kan dra upp den, sedan skall den gärna vara ganska så stryktålig och tåla att dras upp på en strand. Kan någon rekommendera något märke/modell och kanske dela sina erfarenheter?
 2. En torkare på plastruta repar den ganska fort..ingen seriös tillverkare monterar torkare på plastruta..
 3. Mark77

  Kapell och bågar

  Skulle kolla på E-Bay, vad för årsmodell på båten? Har båten färdiga fästen som man kan knäppa fast/fästa kapellet och/eller bågarna i? Vill du ha hamnkapell eller körkapell? Senast ändrad av Mark77 | 14 april 2012 | 05:11
 4. 303 Fabric Guard, recommenderas av t.ex Sunbrella mfl..Funkar utmärkt och ger UV skydd dessutom..
 5. Hej Lönar sig att läsa på www.etecownersgroup.com , bra sida, finns info om propellrar på General information. Kolla att den varvar 5500-5700RPM på top..
 6. Egentligen borde man undvika diskussioner som denna då den ofta inte leder nån vart annat än till att folk börjar gräla och sedan låses tråden, utan ett egentligt svar. Evinrude E-TEC får min röst om vi talar moderna motorer.
 7. Bayliner 192 Discovery är en bra båt, skulle dock välja den med 4,3 V6 motorn, 3,0L motorn kanske kan vara aningen klen för den båten..Sjöegenskaperna är utmärkta med tanke på storleken...Bayliner lagar bra skrov. Att nån ansåg den vara plastig, nå hellre plast än limmat trä som snabbt blir förstört när fukten söker sig in under och skapar problem...föredrar mattor som kan knäppas fast och enkelt tas ur för rengöring.. Väljer du en båt med utombordare så är en modern 2 taktare som t.ex Mercury Optimax eller hellre en Evinrude E-TEC inget att vara rädd för, utmärkta motorer. . Senast ändrad av Mark77 | 09 april 2012 | 00:48
 8. Har VP en oljesticka för drevet, vart sticker du den? Min Mercruiser har en behållare med drevolja i motorrummet, och mig veterligen så visas nivån där om den ligger i vattnet eller på land?
 9. Mark77

  Yamarin 65 DC

  Skulle gärna översätta hela testet, men det var en lång artikel. Båten toppade hela 49 knop med den kombinationen, och dom gillade nog det mesta. Ett problem som kan löna sig att kolla är att båten nog hade en brytare för elektrisk länspump, men pumpen saknades. Märktes då en genomföring läckte och man lär inte märka att man har mycket vatten i slaget(rätt ord?, bilge på engelska) före det är ganska mycket där, problem att få båten i plan.. Handpumpen är svår att hantera också...och mittenrutan har en gasfjäder som inte lär vara alltför hållbar. Kan skriva mer om det positiva imorgon
 10. Mark77

  Yamarin 65 DC

  Köpte just senaste numret av tidningen Kippari, där finns ett flere sidors långtids(förra sommaren) test av just 65 DC Yamaha F225.
 11. Vissa båttillverkare anger max vikt också, t.ex Boston Whaler..
 12. Jo vi har 0,5 för bilkörning, 1,0 för båt.. Det många är överens om är att fast man skulle ha 0,0 så är problemet fortfarande dom som kör med typ 1,5-4 promille. Dom bryr sig inte om reglerna vad dom än är. Som i fallet med JJ lehto, tror han hade typ 1,7om jag minns rätt. Frågan är om han hade klarat den färden nykter ens(köra i 45knop i en smal kanal, 1 meter djup, med betong fundament på sidorna) När det gäller båtar så sker det mest fylle relaterde olyckor i roddbåtar, utan flytväst.
 13. Oftast brukar vi nog ta efter det som är korkat men inte det som är bättre i Sverige
 14. är ni säkra på att det inte skall rullas ihop i uppfällt läge? Så är det på min Bayliner iaf, är kapellet delat?
 15. Lacknafta låter inge vidare för sömmar etc, kanske stöter bort vatten en tid men knappast bra för kapellet..
 16. Alla Nordiska båtar tillverkas i mycket små serier, och det betalar kunden för..
 17. Mark77

  motorstölder

  Hur bra mår en 4-taktare då den transporteras/förvaras vänd upp och ner? Bra att dom åkte fast iaf...
 18. Oxiderad gelcoat är betydligt tuffare att polera än billack, så därför kanske endel får bättre resultat med ett grovt medel som autosol för metallytor..Skulle dock hellre söka medel som är lämpade för just oxiderad gelcoat, troligen rubbing med en roterande maskin och lammulls trissa som första steg, sedan polish, möjligen i två steg, sedan skydda med vax/försegling..
 19. Det är ju utsidan som utsätts för smuts, sol, regn, måsskit etc, så det är klart du skall behandla utsidan främst, men inte skadar det säkert att spruta på insidan med... När jag tänker på det så stöter mitt sunbrella-kapell vatten både på in och utsidan, antar att dom dränks i impregnering från fabrik? Vad för impregnering använder du? 303 rekommenderas av dom flesta kapellmakare och det funkar verkligen bra...
 20. En stor skillnad gällande skrovet är att den nya modellen inte har steglister, utan ett slätt skrov likt Magnum, I tester har den ansets gå mjukare i motsjö, nånting Buster-båtar aldrig varit speciellt bra på..hoppas denna är bättre, skall prova en i vår... På Buster båtar kan man lägga till all utrustning senare, utom då kanske färgen...skulle börja från ganska basic och se vad som verkligen behövs...
 21. Kan inte du be en kompis köra och sedan kolla vid motorn om nånting ser ut att skapa motstånd? Kolla även att kavitationsplattan ovanför propellern inte är dränkt(skapar mycket motstånd, inte bra för nånting), ÅF brukar montera ett-två hål för lågt ..
 22. Tycker också det låter för dyrt..extra utrustning skall man inte betala så mycket för..och behöver du allt det den har ens eller är det mera i vägen? Skulle hellre satsa på den nya modellen(bättre på alla sätt med glasrutor, bättre skrov etc), med 115hk och sedan efter hand utrusta den som du vill ha den..
 23. Båtfolk i norden i synnerhet verkar nog tycka nya ideer är intressanta, men köper dom inte...Jag köpte en båtlyft för jag ville inte måla bottnet, och jag har drev, och vill inte ha det i vattnet hela sommaren, pga korrosion, beväxtning och att om det läcker in så är det inge vidare att lämna alltför länge utan övervakning..
 24. Skulle också tycka att det vore intressant att se hur den funkar i verkligheten..Med en utombordare borde det kunna funka bättre än med drev, då duken kommer upp vid akterspegeln också?
 25. Din motor skall varva 5000-5200 vid max gas och normal last.. du måste lasta den rejält för att få ner varvet 800-1000RPM..Är detta en auktoriserad återförsäljare för Evinrude? Kolla på etecownersgroup, finns mycket att lära där..Nedan en länk där rekommenderat max varv finns för alla modeller, kanske du kan visa detta åt han som sålde dig båten också; http://www.etecownersgroup.com/post?id=5396435
×
×
 • Create New...