Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

borr

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om borr

  • Placering
    Kadett
  1. Tror jag snart kommer surfa ihjäl mig på blocket. Finns hur mycket som helst att ta in. Därför kommer ytterligare en vilken båt-tråd. Har inte haft båt förut men är bra sugen. Tänkte mig först en DC för 200 k men insåg att tröskeln ekonomiskt och kunskapsmässigt blir för hög. Tänker mig nu en prova-på båt för mellan 30-50 k. Har sett Ryds Camping, men tjejen är ute efter något fräscht, läs nytt. Behöver inte vara något fartmonster, inget man måste kunna sova i, men nyare och något enkelt men ändå trivsamt. Daycruiser-light. Tips?
  2. En fråga till: Om jag har en ribbåt/gummibåt. Antar att man inte slussar med dem? Om vi ska bära dem förbi slussarna. Är det då rimligt? Väger det för mycket med motorn, eller kan den tas loss?
  3. Tack så mycket för det svaret!
  4. Bäst vore om den fick plats på en liten kärra bakom bilen som kunde vinschas(?) ner och upp vid en badplats eller annat lämpligt.
  5. Bor i Linköping och jag frestas av tanken på att ha en liten båt, kanske ribbåt som man kan ha i förrådet, slänga upp på en liten kärra och sänka ner i Kinda kanal / Stångån / Roxen och bara åka på en liten kvällstur, kanske fiska. När jag ska upp är förfarandet enkelt att få upp båten igen. Finns det något som liknar denna båt och lösning? Behöver inte vara ribbåt, utan kan vara vad som helst.
  6. Detta var inte enkelt. Som tur är är jag inte ute efter att åka snabbt. Båten får gärna ligga och puttra framåt. Tjejen gillar att sola på däck och att bada. Jag kan tänka mig att fiska lite. Ju mer jag tänker på det verkar Albin 25 vara optimal. Stora utrymmen, kanske inte världens snabbaste. ekonomisk? Trailerbar? Planande båtar med drev och rak axel, vad är det?
  7. Tack för alla svar! Trailerbar båt, vad menas med det - att kunna köra den med släp eller att kunna köra med släp och att skicka ner den i skön mha släpet?
  8. Har tankarna på en daycuiser, ryds 20 eller bella 620. Hur långt är det rimligt/vanligt att åka på en helg eller vecka? Bor i Linköping och vi har Vättern, Vänern, Västervik/Valdemarsvik, Kinda Kanal och Trosa i närheten. Hur långt är vanligt att åka?
  9. Tack för svar! Det får bli att ta med tält Vi har inga ungar än, men planerar för det, därav den svävande siffran. Sen tänker vi att vi bjuder med oss syskon / vänner, då blir man ju några st. Men vi kanske inte ska köpa båd för deras skull? Håller fast vid min 6600 fc Andra tips på liknande?
  10. Vi tänkte köpa en motorbåt som man kan vara ute några dagar i, max 4 vuxna och 2-3 knoddar. Jag gillar båtar med akterruff, mysiga däck man kan sitta och dricka vin på, inslag av teak . Inte för stor båt utan lite smidigt och rätt ny. Den här gillar jag starkt. http://www.mv-marin.fi/sve/6600fc.html Budgeten är max 400 000 kr. Andra tips? Var bör vi ha båtplats för att ha så ett optimalt läge map få slussningar osv? Nån som har varit ute och åkt i dessa trakter, Kinda kanal, vättern och kan tipsa om vad man bör tänka på?
×
×
  • Skapa nytt...