Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Skrutten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    109
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Skrutten

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det som avgör är risken att störa markägare eller boende Det är risken att störa som avgör hur nära ett hus du kan uppehålla digDet som avgör är risken att störa markägare eller boende Alltså..om jag känner mig störd har jag rätt att avvisa dig om det är jag som äger marken.
  2. Ja.. som det verkar äger klubben marken och då får man vara glad om man som utomstående (ej medlem i klubben) överhuvudtaget får lägga till på bryggan eftersom det är privat mark...men det är ju ingen ursäkt för att bete sig illa mot gäster. Om de inte vill ha gäster hade de väl kunnat satt upp en stor skylt PRIVAT MARK. Hade klubben arrenderat marken från någon kommun eller större markägare då hade det nog sett lite annorlunda ut.. Moderaterna..eller vilka det nu var.. är ju inne på att börja begränsa allemansrätten.
  3. Vattnet kommer ej ut ur skvallerhålet? Sannolikt en spindel som byggt bo..peta med en ståltråd.
  4. Verkar som att nya ryds 478 också har större stuvutrymme i ena sidotoften. De har uppenbarligen lyssnat på båttidningens kritik angående det iallafall
  5. Funderar på en Ryds 478 GTi. Tydligen bäst i något test. Är detta en bra båt? Någon med erfarenhet? Såg att Huges hade en drive nu där man får båt och motor samt massa tillbehör bl.a en plotter lowrance HDS-5 för 139.000.-.
  6. På Volvo Pentas prispolitik. Nya arikelnummer hit o dit med ofantliga ockerpriser ....det är tamigfan sanslöst. Går man in i en butik och frågar efter pris på en artikel kommer expediten tillbaka högröd i ansiktet och verkar närmast skämmas när denne ska meddela priset. Det är bara idioter som betalar det de begär. Även om jag hade 10 miljoner på banken skulle jag inte betala det de begär. I fortsättningen kommer jag inte handla ett skit från svenska VP-återförsäljare....tyvärr.
  7. Åker inte dit i år (igen)...same people..same shit!
  8. Dåligt.. Dollarn ligger på 6,42 dvs 599x6,42 = 3850,- sedan tillkommer frakt ca 300,- alltså 4150,- sedan tilkommer tull och moms ca 1137 alltså summa 5287,-. Och då har du en plotter med inbyggda kartor för USA. På Hjertmans betalar du 6495,- och det med svenska kartor.
  9. Någon som har provat detta? http://www.ultrasonic-antifouling.com/
  10. Mitt råd är: Köp ladixgrejer om du nu har det. Det finns inget värre i en båt än hemmapulliknande installationer som även sänker värdet på båten. Så med tanke på det är 665,- en struntsumma.
  11. Ansvarsförsäkring? Är inte det bara någon bluff för att vi som anlitar er ska känna oss säkra? Kan du ge ett exempal på när en ansvarsförsäkring löst ut?
  12. Är det inte en stålbåt du har? varför inte låta en svetsare svetsa ihop en konstruktion i stålplåt eller aluminium?
  13. Nej jag är inte ute och cyklar...man klarar sig aldeles utmärkt med endast radar, man ser naturligtvis om det är ett fartyg på kollisionskurs även med radar, förutsatt att man kan hantera och läsa den förståss. Alla fartyg över en viss storlek måste förvisso ha AIS men alla andra då?? Men det är klart... har man så mycket kulor så man inte vet vad man ska göra av dem...så visst köp en AIS.
  14. Om du är ute i tät dimma eller mörker och träffar på ett okänt fartyg utan AIS-transponder, vad gör du då? Med radar hade du sett den.
×
×
  • Skapa nytt...