Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

evaand63

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om evaand63

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. kylmedium r134 finns på biltema deras tryckluft på burkskall vara r134.har jag fått höra. Har själv bytt på en gammal isoterm,använde dock deras kylspray 36-521 samt en ptf olja.36-4516,Mitt system var nästan tomt ingen kyl effekt alls. Jag började med att byta ut ca 1/2dl av den ursprungliga oljan.du skall inte ha med driv gasen från oljan utan använd kylmedlet sen efter det är det bara att fylla på med kylspray som är R134 det är lätt att fylla på för mycket men provkör blir kompressorn kall alldeles för mycket.Blir röret väldigt frostigt lite för mycket.röret skall bli frostigt tidigast efter ca 15-30 min. fungerar fint på bilen ochså fyllt på ett antal. Köpte kopplingarna till R12,R134 slang från England cA 100 sek.Finns säkert att hitta någon annan stans. Vakumsög inte systemet utan skölde det med r 134. Kompressorn fungerar fint på sin andra säsång är en isoterm med asu. Johnny.
  2. evaand63

    Rokultspilot

    Står i valet att beställa en pilot från england. Dom flesta rekommenderar en snabb pilot.jag har tittat lite närmare på st2000 4.1sek obelastad,TP22 8sek 20kg belastning.Hur mycket skiljer det vid lika belastning finns det något test?.Är det ingen större skillnad så lutar det åt Tp22 tack vare ett bättre skydd mot vädrets makter och ett något lägre pris på pilot samt tillbehör.
  3. Vad är lägsta pris i sverige? Då jag har en dotter i england.Så har jag kollat på priserna där. tex. st1000 från 213 pund Tp10 från 220 pund st2000 från 298 pund Tp 22 från 350 pund frakt Skall ha den till en tur 80 med ett välbalanserat roder på akterspegeln.
  4. Byggde själv en rulle förra vintern typ Cu till min tur 80. Den är gord i mahogny innan mätet i rostfritt ser ut att vara i trä samma nyans som relingen väldigt snyggt.Problemet med CU typ är att du inte kan spänna upp förstaget ordentligt.Toppsvirvelnvill järna hänga sig släpa efter vid hög belastning.Vilket resulterade i att jag monterade en försagsprofil.Jag har använt mig av hjertmans svirvel 3301-8 ungifär samma brottslast som min då varande försagsvire 5mm (har idag ingen vire utan rullen är förstaget)Svagaste punkten är svirveln.var ute i höst testade mig och båten enda sättet att lära sig?som mest ca 25ms i byarna rullen fungerar bra att reva och släppa ut. Angående att kapa försaget använd godkända grejor som håller/är gorda för ändamålet.typ Hjertman ändterminal ex6334-5 Du kommer inte att spara några stora slantar på att bygga skälv men det är väl inte det som är viktigt utan att ha skoj tänka lite exprimentera, och sen när allt funkar man mår så gott. Johnny
  5. Har inte en aning om vilken flotte du ska använda. Dock undrar jag om placeringen är den bästa om den dan infinner sig. Då du behöver flotten är den troligen borta eller sönderslagen det är inte ovanligt att även mycket stabila konstruktioner går åt pipan i en svår storm tycker att akterspegeln är väl utsatt även om den är högt plaserad. M.V.H.
  6. Byggde en egen rulle i somras typ cu till min tur 80. funkade sådär ville gärna hänga upp sig slutade med att jag monterade en alu profil på rullen fungerar numera kanon inga problem att reva ens i 20 s/m har inte kostat mer än 1000:-
  7. Bytte fönster och lister på min tur80 i vintras. listerna kan du köpa hos dom flesta båttillbehörs kedjorna,välj lister för utanpå liggande glas och om båten står ute värm listen är ett helvete att jobba med barhänt i minusgrader
  8. Har för mig att hon låg för pump en hel sommar.typ 10 M2/tim Bör ha varit 2003 trodde hon var bärgad efter ett litet doppsåg ganska sunkig ut. sommaren efter hadde dom snyggat till henne hoppas det inte bara var spackelHar du kollat spanten och stocken, byta några 10 tal meter bordläggning är väl okej,men en dålig stock nej tack. Vill inte vara pessimist men tog mig vatten över huvet på ett liknande projekt för ca12 år sen.hon var 16 x5m dock ej plastad.
  9. Skulle inte tillverka pakning för hand då minsta lilla grad eller matrial förtjockningställer till det.utan skär ut det eller stansa.det går bra att tillverka packning i alla mjuka metaller t,e,x, aluminium. vad har du för komp hur mycket vill du höja? ökad komp tidigare skälvantänding Ö.D.ökad komp tätare syre blandning snabbare förbränning=risk för knackning motorhaveri du behöver öka disel inblandingen prova med lika procent ökad komp ökad bränsle inbland och jobba där ifrån Räkna inte med att kunna öka vrid/effekt med mer än max 5-10% ha så roligt.
  10. Tack för svaret Tyvär är tur 80 hemsida inget som uppdateras ofta utan verkar ligga lite i ide.
  11. evaand63

    Gelcoat nr ???

    Hejsan, Undrar om någon kan hjälpa mig att finna rätt kulör?. båten är en tur 80 segel nr.276 Med en kulör på fribordenvit och en på däck lite grå nyans Taksam för hjälp.
  12. Jag och gumman köpte en tur 80 för 2 säsonger sedan. Kan inte annat en att rekomendera en sådan,tar sjön bra och seglar antagligen betydligt bättre än sitt lys 0.99.Hon börjar lägga sig ner vid 6 knop toppar ca7.5 om man jobbar lite, Har varit ute i 15-20m/sek hon tar sjön underbart,surra rodret och hon håller kursen i timmar. Byggde nytt roder på aktern inför första sjösättningen, så hur hon rör sig med org,roder vet jag inte men knappast sämre. Kostar lite mer än en hurley från ca 35000kr(betalade 40 för våran med en 8hk yanmar i gott skick och div segel och en del hobby invändigt. Men som sagt köp beg utrustning och BARA det ni anser er behöva. Har själv långseglar drömmar men vill ha en 30-35 fot främst för att kunna bo si så där i under 2 vintrar medans vi bunkrar pengar. (ps.dotterns pojkvän håller rodret denna kväll)
  13. Jag har kanske för er en konstig fråga fundering, varför måste det bli så halt när man polerar däcks ytor?? Jag har gjort det på ovanbyggnad runt om liksom på däck och det vart snor halt....visst ska sätta halkskydd osv. Men min fråga finns det nåt annat man kan polera och behandla med som inte gör att det blir så halt?? SKA TILLÄGGA ATT VI VERKLIGEN BEHÖVER BEHANDLA DÄCKSYTOR UTAN ATT BEHÖVA MÅLA M.M I ÅR. TACK PÅ FÖRHAND!!
  14. tack för svar...men vi har nu fått veta hur osv. Ja jag håller med att det finns alldeles för dyra preparat o metoder för detta ändamål...att få båten någorlunda vit o ren igen. tack alla som svarat o tipsat. Eva o johnny
  15. du har en värmare på max 4000w och pump på upp till 21l/min skulle tro att vattnet när det passerar värmaren bara värms upp någon grad innan det går ut i slingan för att kylas ner fungerar troligen bara på passiva radiatorerhar du en fläkt på ett av packeten så kyls troligen vattnet ner denna grad och alla radiatorer efter denna blir kalla har vatten buren gasol i husvagnen max 5000w pump 4.5l/min 6x900mm radiatorer drygt 2000w på radiatar sidan.har för mig att man bör inte ha mer än ca 60%max effekt på radiator sidan skulle tro att vattnet ej hinner värmas upp stryp pumpen för kraftig effekt på radiator, kan ha helt fel va vet jag
×
×
  • Skapa nytt...