Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Sundell

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    47
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Sundell

  • Placering
    Fänrik
  1. Låter som en hård grundstötning. Vilket aldrig är roligt att uppleva! Den del av växelhuset som är borta antar jag är skeddan, den del som sitter under propellern som oftast går av när man kör på något. Angående propellern, du kommer ingenstans utan propeller! Skeddan och propellern går att fixa, finns företag för detta. Har du otur är propelleraxeln sned, vatten i växelhusoljan eller vibrationer bevisar detta.
  2. Hallå! Har plockat av tiltenheten då en läckande o-ring gjorde att den tappade trycket. Den tappar trycket och läcker olja när den är nertiltad 80-100%. Innan det håller trycker hyffsat bra. Den läckande o-ringen är någon av dessa vid nr 16. Problemet är att få ur den genomgående axeln dom sitter på. Sprinten i ena änden fick jag bort men den sitter direkt stenhårt, axel rör sig inte ur fläcken. Är det något mer som ska lossas på, eller har den bara ärgat fast helt? Antar att den dras ur som skissen visar, vill inte använda mer våld innan jag är säker. 5-56 burken är tömd! Någon som har gjort liknande arbete, hur fick ni ur den.. Värme, våld? Tacksam för tips då att köpa ny tilt inte känns aktuellt.
  3. Hallå, när motorn lades i för säsongen hade impellern torkat sönder. Vilket inte upptäcktes och motorn nöp vid halvgas. Lät motorn bli kall, vred på nyckeln och den startade direkt. Kolvarna hade inte fastnat vilket jag såg som positivt. Rensade kylkanalerna och bytte impeller, växelhusolja och olja i motorn. Skvätte även i lite olja i varje cylinder. Problem 1: Motorn startar utan problem men orkar inte dra i sig bensin vilket gör att man får pumpa på blåsan manuellt för att inte motorn ska dö. Pumpmembranet såg fint ut, men väldigt banan format. Pumpar man på blåsan med avstängd motor och väntar några minuter har blåsan tappat lite tryck när provar att pumpa igen. Problem 2: Motorn ger ifrån sig ett litet tuffande ljud efter att den nöp. Alltså inget direkt distinkt knackande utan mer tuffande, som luft kommer någonstans. Lyckas inte lyssna helt vart det kommer ifrån. Testat: Byte av tank, slang och blåsa utan resultat. Tömt förgasaren.
  4. Har nu haft båten på land och och fixat lite andra saker. Ställde alla förgasare i grundläge 1 1/4 varv, då alla stod olika. Blev ingen förbättring. Tog 1/4 varv till, fortfarande ingen skillnad. Inga problem om man stannar och drar på direkt igen, men efter start och tomgångskörning över 20 sekunder är problemet tillbaks.
  5. Kan prova det, men har inte provat det innan då den går klockrent på alla andra varv
  6. Hallå på er! Har en Mercury 90hk -89 med ett problem jag inte hittar en lösning på. Den startar alltid lika lätt. När jag lägger i växel går den på ett riktigt lågt och jämt varv. När jag senare gasar lite känns det som jag dränker den med bensin, eller tvärt om. Väldigt nära på att dö. Men om jag håller kvar gasen i samma läge kommer varvet efter någon sekund och jag kan ge full gas, även vid planing håller den en jämn gång. Varför dör den nästan precis vid detta läge, och börjar varva efter ett litet tag?
  7. Ja var 14 när jag hade en sådan motor. Var inga problem att dra upp den, kunde stå på knä i soffan och dra. Min hade kärvat fast i leden vid nrbrickan, vet inte vad leden kallas... Fick smörja upp rejält innan det blev lätt
  8. Du måste blåmarkera den sedan ta kopiera och klistra in i ny ruta för mig funkade det fint
  9. Kolla alla kablar först iallafall! Jag hade nog tagit isär den, det borde du klara. Kolla kolen och annat. Lär bli billigare än nytt eller verkstad
  10. Svårt att säga men. Har du den emot akterspegeln kommer den plana snabbast men sen kommer den antagligen proga i vattnet. Längst ut kommer den plana senare med gå bättre på plan. Därför är trim o tilt bra att ha på vissa båtar. Du får försöka få ur pinnen och prova dig fram med båten i vattnet. Spruta på 5-56 under en dag och knacka lite då och då så borde den släppa. Vad har du för motor?
  11. Planar båten snabbt utan åkare? När det gäller skidan beror det mycket på hur man gör. Gör man fel kan det vara omöjligt. Har personen på skidan båda fötterna på skidan? Ha helst ena benet löst som det skulle vara 2 skidor, men luta benen bakåt så smalbenet är nedåt, om åkaren orkar. Då blir tyngden fram på skidan så du kommer upp fortare. Har man båda benen på brukar tyngden bli på bakre benet vilket gör det jobbigare för motorn. Prova detta
  12. Är detta i någon butik eller är det hemsidan?
  13. Tidigt 80-tal tror jag nog, ta annars nummret på den och kolla på någon hemsida.
  14. En bild skulle passa fint, du kanske inte ens har orginalramen. Men har du kvar den gamla rutan så går du väl till glasmästeriet så gör dom en ny?
×
×
  • Skapa nytt...