Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Kaus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kaus

  • Placering
    Kadett
  1. Tjena, jag tog på mig cyklop och hoppa i med en borste nu i sommras när det var som varmast. Borsten liknande en rotborste fast den var i plast. Den hade även en rak kant som man kunde skrapa med, jag hittade den på Coop. Tog väl en kvart per sida och det gjorde en såån oootrolig skillnad på båtens prestanda när den var ren. Sen får det bli borste och högtryckstvätt omedelbart efter upptagning nu i höst. Tulpanerna får absolut inte torka fast, då blir det ett h-e att få bort dom. Tidigare ägaren av min båt hade inte rengjort den förra hösten, så jag fick hålla på med starkt frätande medel och gasmask för att få bort skiten, försökte med plastskrapor och högtryck, men det gick helt enkelt inte bort. Ang. chilipulver eller inte så ska det bli intressant att jämföra med farsans båt som ligger jämte min. Hans är bottenmålad med chili medans min är helt omålad.
  2. Visst skulle man kanske känna så, men jag förutsätter att jag ska slippa utnyttja deras tjänster och mina 600kr går till annan nytta för dom. Om dom inte erbjöd dom här tjänsterna skulle nog inte så många vara stödmedlemmar.
  3. Min röst går till SSRS eftersom att deras uppgift är att rädda liv oavsett om du är kund eller inte.
  4. Du hittade idag en sida som du använt dig mycket av i sommras.
  5. Har du inte missat en väldigt fundamental regel här, den att motorbåtar väjer för segelfartyg, så vad är rätt sida för en segelbåt? Det blir väldigt svårt att framföra en segelbåt om man inte får utnyttja hela farledens bredd. I förhållandet segelfartyg - motorbåt tycker jag personligen inte att det finns någon specifik sida som ett segelfartyg ska hålla sig till, det är inget jag har tänkt på när jag seglat iaf.
  6. Förlåt, fina foton skulle det ju vara. Sol och bad den 30/7.
  7. Jag skulle gissa på att det beror på den långa riggen. Antikavitationsplattan, d.v.s. plattan ovanför propellern ska ligga i höjd med skrovets mittenlinje/kölen. Om jag inte misstar mig så är väl Fugitive en väääldigt låg båt?, Om motorn går som den ska borde båten flyga fram med en 35hk, normalt brukar det väl vara runt 20hk på Fugitve?
  8. Alla diskussioner handlar hela tiden om skatterna eller alternativa bränslen, oavsett vilket alternativ vi väljer istället för bensin är ingen av dom hållbar i längden. Produktionen av olja kommer troligtvis inte att kunna öka, man kan antagligen hålla dagens produktionstakt i några år till och sen kommer oljan att minska. Att skatten eller oljepriset skulle skunka drastiskt är inget troligt scenario, fokus måste istället läggas på hur vi kan minska vårt energiberoende. Om man ser t.ex. etanol som ett alternativ för motorer så är det inte hållbart att en bil ska dra ca 1 liter/mil som idag, ny teknik måste fram som reducerar förbrukningen avsevärt. Tekniken finns säkert, det är bara det att Bush och Saudi's shejker undanhåller oss den så att dom kan kräma ur så mycket pengar som möjligt från de sista dropparna olja. När oljan är slut plockar dom fram kortet ur skjortärmen. F-n, vad pessimistisk jag låter, kan lika gärna sälja bilarna och båten medans de ännu är värda något. P.s. jag samåker till jobbet för att minska mitt energiberoende, sen nöjesåker jag med båten, haha..
  9. Kaus

    Båtransport

    Hej, jag har funderat på det här när man transporterar en båt med utombordare på trailer, i vilket läge är det bäst att ha motorn? 1. Nerfälld max = dålig markfrigång men mindre belasning på akterspegeln vid skak/rörelser. 2. Helt uppfälld = här blir rörelsekrafterna större i akterspegeln i och med ett större moment när riggen står mera utåt. 3. Mitt emellan? Om man har den helt eller delvis utfälld ska man då ha någon form av stöd mellan motor och akterspegel, har sett en del som kilar in en planka!?
  10. Fiske och ankring i trång farled låter som att det strider rejält mot sjöfartsreglerna!? Senast ändrad av Kaus | 02 juni 2008 | 10:55
  11. Ni har väl inte gjort bort er och glömt att fylla på med tvåtaktsolja i bensinen, med tanke på värmeutvecklingen?
×
×
  • Skapa nytt...