Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Rob1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Rob1

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag gissar på ca 3 timmar om du stressar och slussen/broöppning klaffar perfekt.
  2. Har en 23ht 2011 med d3 200. Båten går otroligt bra med denna motor som har ett ordentligt vrid och orkar upp i plan oavsett last och man slipper dessutom hjälpa till med trim av motor eller trimplan. Toppfart ca 34 knop men bra marsch ca 26 knop och då går motorn väldigt tyst och drar endast 0,9 nm. Att d3 är dålig tror jag gäller första generationen innan 2010 jag har inte haft problem med min, dock är servicedelar dyra ca 4000:- för alla filter när det är VP original. personligen gillar jag ht konceptet då du sitter skyddat vid dåligt väder samtidigt som du kan njuta av de fina dagarna genom att öppna luckorna och ta ner kapellet. Nackdelen är att den blir vindkänslig och kräver mkt justering med trimplanen men det kanske även gäller dc. Gällande designmissar så är det nog mer en smaksak det mesta r väl genomtänkt men att trycka in så mkt på en så liten båt gör att man måste planera allt som ska göras och göra det i rätt ordning. Ankarspel rekommenderas starkt särskilt om du är själv ute med barn.
  3. Jag mailade Navix när jag skulle koppla in ankarspel. Grym service fick svar inom en timme med komplett elschema för båten samt instruktioner för hur jag skulle koppla in spelet.
  4. Jag har en 2011 med vp 200. Bredvid min vattentank sitter växelservo, inga problem att ligga på den. Pumpen till trimplanen sitter på BB sida på min. Facebookgruppen heter Aquador boats. Kan försöka ladda upp bilderna här senare ikväll.
  5. Det går att dra fast ankarhållaren på insidan jag nådde hela vägen bak genom att ligga på rygg bredvid vattentanken. Enklast om man är två så behöver man bara hålla emot på insidan.
  6. Jag har monterat ett Balder på sb sida den högerhängda varianten. Ankarbeslaget har jag monterat bredvid luckan som ligger över stegen. Tyvärr går det inte att flytta den luckan till bb sida. Själva ankarspelet och reläet har jag monterat på en aluminiumplatta som fördelar lasten på större yta. Linuppsamlingen har jag inte riktigt löst än då vattentank, brandsläckare och servo till växlingsmekanismen ligger i vägen. Troligen syr jag någon slags säck och hänger under spelet. Bilder finns på aquador Facebooksidan.
  7. Du måste koppla via ankarstoppet. Int ehelt tydligt om du kollar på den medföljande lappen. Kolla istället på kopplingschemat som finns på navinordics hemsida betydligt bättre.. Jag själv kopplade mitt i helgen ooch det funkar elegant.
  8. Står i köpartagen och tänkte beställa en reliance 13,75x19 till min Yamarin 65 dc med Yamaha F150. Innan jag trycker på köpknappen vill jag höra med experterna om detta är rätt dimension.
  9. Eller så köper du en portabel gasplatta. Fungerar alldeles utmärkt att koka potatis eller kaffe.
  10. Som sagt en LM speed. Hade en själv som ungdom med en 20 hästars murkla.. Gick som ett skott. Dock sprack den i botten 2 ggr, lyckades ta mig in på grunt vatten båda gångerna för att rädda motorn. Är på jakt efter en LM Speed till rätt pris. Hör av dig om du vill sälja din.
  11. Verkar skumt. jag har en 65 dc med Yama 150 och den gör 41 knop med original bs prop och höjden tror jag är andra hålet. Toppfarten verkar ganska oberoende av last. Samma toppfart själv med nästan tom tank som med hela familjen, full tank, full vattentank mm. För att nå toppfart måste motorn tiltas extremt högt = högst upp på mätaren och nära att det kaveterar. Har läst tester där den gör nästan 44 knop med 150hk och det verkar rimligt med rätt propp, åtminstone på min båt.
  12. Premiäråkt båten idag totalt 50 distans. Helnöjd så här långt går mkt bra i marschfart och lite sjö. Det enda negativa är att det blir duggregn med halva kapellet uppe iofs inte helt ovanligt med baksug med kapellet öppet. Förvånansvärt bra klipp i F150 även om jag inte maxat den än (får hålla mig 10 timmar).
  13. Det blev en F150 försäkringen blev orimligt dyr (13-14tkr) med en 225 hk att 43 knop enligt Yamaha körfakta räcker gott och väl. GPS utan ekolod, haft det fram tills nu på gamla båten men aldrig använt funktionen. Stämmer att det är startspärr på årsmod 2012 samt att det är lite annorlunda design på kåpan. Senast ändrad av Rob1 | 04 april 2012 | 13:04
  14. If har funkat för min del frågar endast efter märke och inte modell. Vad som händer vid en ev. Försäkringsärende vet jag dock inte
  15. Rob1

    LM Speed

    Någon som har mer info om LM speed (LM Joy, LM surf verkar vara alternativa modellnamn) hade en sådan med 20 hk murkla som gick som ett skott. Gissar att båten är en 50 tals konstruktion med tanke på designen med fenor. Är även intresserad av att köpa en som ett skoj projekt.
×
×
  • Skapa nytt...