Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Torpsittaren

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Torpsittaren

  • Placering
    Kadett
  1. Äntligen har jag fått svar från Navionics, och dom har inte dessa kurvor i kortet. Bara USA. Konstigt, Garmin har det, så informationen är ju känd. Det får bli en Garmin i alla fall. Synd när dom säljer Raymarines A serie så billigt nu.
  2. Jag vände mig till en annan lokal reparatör och han sa att den dubbelgängade skruven satt så hårt fast i gängorna på det övre staget så tar man i kan saker högre upp i motorn gå sönder. Det skulle behöva tas loss mer delar för den övre stången behövde bytas ut. Den kostnaden tyckta jag var okej med tanke på att jag inte kunnat backa och manövrera båten ordentligt på 2 år och kuggarna i växeln har låtit illa när man växlat. En motorservice samtidigt visade på andra brister som åtgärdades. Nu har det gått 2 säsonger och jag har kunnat använda min båt, wakeat med barnen, fiskat och njutit av somrarna. Den är för kort för att en halvdan reparation ska göra den sämre.
  3. Vet någon om Navionics Platinum XL kort över Västkusten 5P410XL innehåller Fish´ N ship kurvor. Och om någon provat att se dom på en Raymarine A50D, A57D eller A70D. Jag vill se mer än 3, 6,10 (Silver) och 20 meters (gold kort) kurvor. Kolla detta youtube klipp. http://www.youtube.com/watch?v=HyECV6T8gQc Varken försäljare i sverige eller Raymarine vet detta och Navionics verkar inte överdrivet intresserade av att svara så jag hoppas på er. Garmin har kort med 3 meters kurvors upplösning redan på sina BlueChart g2 kort och jag tycker det verkar bra när man ska leta fiskeställe innan man börjar kolla på lodet.
  4. Det är en 30 Hk, Modellen är 6J800. År 88-90 någonstans. Har ett serienummer också men vet inte någon sida man kan mata in det på. I service boken står det 30DM. Propellern roterar när kabaget är frånkopplat så visst ligger väl friläget fel då. Senast ändrad av Torpsittaren | 04 juli 2009 | 10:46
  5. Reparatören sa något om att skruva på en dubbelgängad mutter bak på riggen när växeföraren lag i backläge tror jag men den var svår att komma åt och jag tyckte inte det blev bättre av det så jag skruva tillbaks.
  6. En reparatör på västkusten bytte min impeller för 2 år sedan och efter det har jag haft problem med växelspaken och friläget. Har jag inte teleflexkablarna monterade på snurran är motorn tillkopplad i neutralläget. För att få friläge har jag gängat ut fästena till teleflexkablarna så långt jag vågat, typ 3-4 gänger kvar. För jag sedan reglaget lite bakåt får jag friläge. Men det raslar ibland i kuggarna och för jag reglaget för långt bak kan jag inte dra igång snurran, det spärras på nått sätt. Reparatören hävdar att han justerat in motorn som man ska vid ett impellerbyte och att det kan bli så här i bland. Min fråga är om någon vet hur denna injusterings rutin går till från det att man sätter ihop motorn igen?
  7. Jag hittade den här guiden. http://www.marinshopen.se/Motorer/OmMotorer/Yamaha/Fastställårsmodell/tabid/366/Default.aspx Men den stämmer inte så bra med beteckningara om man jämför med den länk du visade. Tror du dom har ett annat system i usa. Hittade också en bra bild om var skylten ska sitta, får kolla när jag kommer till hamnen. http://www.marinshopen.se/Motorer/OmMotorer/Yamaha/Fastställmotornummer/tabid/346/Default.aspx
  8. Vet någon var modellbeteckningen eller serienumret sitter på en 30 Hk yamaha utombordsmotor. Den är av årsmodell någonstans 1988-91. I en maual jag har står beteckningen 30DM men den hittar jag inte på http://www.yamaha-motor.com/outboard/parts/home.aspx. D kan stå för 1990 och M för manuell start om man kollar den svenska sidan men där var mest reklam. Jag vill helst hitta rätt beteckningar på snurran. Ska man hämta hem sprängskisser vill jag ha det rätt. Är det instansat på motorblocket eller sitter det en märkplåt någonstans.
  9. Kan jag skada något om jag blåser upp tryckluft genom skvallerhålet på en 30 Hk. yamaha motor. S.k. reparatör, bytte impellern för 2 år sedan.
×
×
  • Skapa nytt...