Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Hjorth

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Hjorth

  • Placering
    Kadett
  1. Ok, en kollega tipsade just om e-tec oxå, ska kika närmare och se om man kan hitta nån begagnad. Båtarna är ju snarlika, vet du om det gjorde större skillnad på bensinförbrukningen?
  2. Hejsan! Jag har en Uttern510ht med en Mercury80hk från tidigt 80tal (81-82) som elen börjar bli dålig på, tycker även att den är ”grymt” törstig och kanske onödigt stor för båten. Går i tankarna att byta motor (begagnad) men vet ej till vad? Jag vill inte ha en alltför slö motor sett till båten och gärna lite billigare i drift än nuvarande. Tips mottages mer än gärna:) Tack på förhand;)
  3. Tackar för tipsen redan mera kött på benen tack!
  4. Hej jag har en Uttern 510 ht med en 80-hästars mercuy på. Jag skulle gärna vilja ha tips om vad man ska tänka på inför vinter-förvaringen. Är det ok att låta motorn sitta på när den kommer att stå utomhus,vad bör man göra med den?? Skriv gärna och berätta vad ni gör med era båtar inför vintern. Tack på förhand!!
  5. Sorry Hans1 glömde av att kolla proppen innan den åkte i plurret.
  6. Tjena på dig mannen Har du fått tag på nån ny rem?? annars tycker jag att du ska ringa till industriprodukter i karlstad dom kan säkert ta fram en rem till dig. dom liger bredvid hjertmans.
  7. Har köp en uttern 510ht som aldrig har vart botten målad. Den förre ägaren sa till mig att man inte behöver botten måla när man har båten i insjö,min kommer att ligga i klarälven och vänern och där finns det massor med båtar som är bottenmålade....Vill gärna ha råd på vad ni tycker man ska göra?? Båten toppar 40 knop har detta nån betydelse varför det är bättre att låta bli,nån som vet?? Finns det fördelar och nackdelar med detta målande?? skriv gärna och berätta vad ni gör och vad ni vet... Ha D!! Senast ändrad av Hjorth | 25 april 2008 | 09:17
  8. Stämmer nog, gick igenom kartongen med mitt ekolod och va hitta jag där tro???? jo det va två rostfria skruv till fästet haha göttt!!
  9. Ja just det glömde säga det att det beror ju lite på va man vill ha för radie på böjen. Lycka Till
  10. Det finns speciella bocknings maskiner för att bocka rör. Det är samma maskin man använder till alla rör typ 12mm och uppåt, man byter bara verktyg på bockmaskinen till den daimeter som röret har som man vill bocka. Jobbar som rörläggare så ja vet vad jag pratar om,fylla med sand det är inge jag skulle rekommendera om du vill bocka med millimeter tolerans. Vet ej va maskinen heter finns ett flertal modeller men om du ringer till cramo eller nån annan verktygsuthyrare och ber om en bockmaskin så är det nog inga problem eller en El och Instrument Firma. Polera rost fritt kan du göra med speciella trissor (scotch brite) som man sätter i borrmaskinen,men det ska bara användas där man har svetsat. Det finns garanterat på biltema kanske inte just det märket men det duger det dom har. Efter man har gjort det ska man polera med häxan och autosol för att få snygg finish Jag rekomenderar att du tig-svetsar det du ska svetsa. Mvh. Hjorth
  11. ok, ska kolla upp det så återkommer ja.
  12. nejrå sickan ska man inte va snål med det kan kosta en dyrt det:) tack för tipsen och ha det GÖTT i sommar!!
  13. köpte båten för en månad sen och tänkte ta premiären till helgen förutsatt att ekolodet sitter på plats. jag hoppas verkligen säljaren prata sanning när han sa 40 knop..
  14. oki dok! men genomgående är väll att utesluta elle??
×
×
  • Skapa nytt...