Jump to content
Saturday 18 May 2024

frsa0500

Medlemmar
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About frsa0500

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej tack för tippsen ska kolla upp de förslag ni har kommit med
 2. Har upptäckt att ena röstjärnsinfästningen har börjat läcka. Jag tänkte i vinter plocka bort det och göra rent från gammal tätningsmassa. Men vad ska man använda för massa till röstjärn. Någon som har provat någon dundergugga så det blir tät.
 3. Nu är semesterseglingen avslutat för i år och det gick ju bra som vanligt, men… Jag fastnade i ett nät med mitt S-drev och undrar nu om man kan montera någon form av linavskärare på S-drevet?
 4. Tack för nya uppslag så som vexelkurs... men min fråga var "Men var ligger en gängse prutmån på" Ni som har varit i kontakt med mäklare och genomfört en afär. Hur mycket har ni prutat då? Och om man tar medelhavet som köpplats.
 5. Jag står i begrepp att köpa en båt i Medelhavet och mina funderingar är hur man lägger upp skälva båtaffären. En del frågor har jag klart för mig så som momsen, CE-märkningen, olika dokument och hemtransport m.m. Men var ligger en gängse prutmån på (känd båt, normalt skick och genomsnittlig utrustningsnivå) om är 36-38 fot för ca: 50000 euro som ligger vid spanska ostkusten mellan Barcelona och Malaga? Hur kan man resonera utifrån frågeställningen och dessa exempel på båtar:? http://se.topboats.com/barcos-ocasion/dehler-36-cws-0223172117 http://se.topboats.com/barcos-ocasion/beneteau-oceanis-350
 6. Jag har titta lite på Contest 43 som långfärdsbåt (minst caribien men troligen längre). Är det någon som känner till dess styrkor och svagheter? Har sökt efter artiklar som testar båten men har inte funnit någon… har någon läst någon test av båten?
 7. Ett stort Tack Peter K för listan har sett den innan men fann inte på den när jag sökte...
 8. Hej Har funderat på att köpa ”C-MAP MAX MegaWide MW4” och undrar nu vilken plotter som funkar till dessa kort? Gärna en lista om någon har…?!
 9. Tack för alla info ser nu att det står på fyra språk i blå boken...
 10. Hej Vi ska hyra en segelbåt i Grekland och nu kräver de domdokumentation kring vår nautiska kompetens på engelska men kustskeppare står på svenska. hur har ni gjort med översättning av er kompetens till engelska?
 11. Nu är jag på jakt efter en större båt med potential till en långsegling (minst ner till kariberna och tillbaka) och har sett Moody 376. Är det någon som känner till båtens kvalité och sjöegenskaper?
 12. Funderar på att köppa denna båt, vad tron ni? Är det något jag ska vara uppmärksam på? bensinmotor som är 23 år när rasar moton? Vad kostar det att byta till diselmotor ca 170 hk? Windy 8800 DC http://www.maxibryggan.se/NyHuvudsida.htm Båten finns i Västervik Pris: 275 000 kr Båt-år: 1989 Motor: Volvo Penta AQ271 Motorår: 1989 Hk: 270 Fart: knop Bränsle: Bensin Kylning: Sötvatten Utrustning: Ankarwinch i aktern Plotter Trimplan Länspump el Länspump manuell Förtöjningspaket Stävstege Propeller rostfria Styrning Morse teleflex Dusch på badplattform Kylbox Septitank med eltömning Bogropeller Kompass Landström Stereo Badplattform Badstege Kapell -08 Värmare renverad -10 Batteri förbrukning 3 st Batteri start 2 st Drev 290 DP Kök Wallas diesel Toalett Båten finns i Västervik Pris: 275 000 kr se www.maxibryggan.se Senast ändrad av frsa0500 | 04 maj 2012 | 09:44
 13. Ett stort tack luftvapnet..... Har fört in dina tips i min Norgebok.Fortset att komma med bra tips vikar och hamnar
 14. Tack föt tipset! Shetland har jag inte tänkt på... jag kommer att segla med min sambo och bror min kommer att föja med en del. Kom med mer förslag!!
 15. Hej toaen Jag ser att du är frekvent här på forumet och har många bra förslag på hamnar... men om du ställer frågan för att du undrar utifall jag inte riktigt förstår vad det innebär att segla 2000 nm fram och tillbaka så kan jag lugna dig. Jag är en god seglare har arbetat till sjöss i 15 år och haft flera segelbåtar innan min Bellona 23 vilken enligt mitt tycke är en mycket kompetent liten havskryssare, som reder sig väl i hårt väder... Fortsätt att komma med förslag på hamnar.... gärna med bilder så som toaen har gjort
×
×
 • Create New...