Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Teoo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Teoo

  • Placering
    Fänrik
  1. Enligt lokal källa ska det även vid nordvind vara farligt en liten bit innan Ålesund. Även Hurtigruten får invänta bättre väder någon gång där. Vet inte vad det heter men på kartan kan man se att det kan stämma.
  2. Tack för alla bra tips. Finns det några speciellt farliga ställen man bör vara extra vaksam på, t.ex. djupskillnad som kan skapa stora vågor.
  3. Hej! Jag hoppas ni kan hjälpa mig. Jag ska segla min motorseglare på 25 fot till Ålesund eller rättare sagt till Sykkylven i Juli. Jag har kort seglingserfarenhet men min far som följer med har lång erfarenhet men med motorbåt. Jag vill ha tips på rutt, hamnar och vad som bör undvikas etc. Det är ingen ren nöjessegling utan en transportsträcka som måste göras. Självklart ska jag njuta av seglatsen också men instick i fjordar längs vägen blir det inte något av. Jag seglar eller går för motor helst bakom öar så resan blir lungnare.
  4. Jag har en motorseglare i Göteborg som jag målar med mjuk bottenfärg. Köp en sån där sandpapperssvamp, blöt ner ytan, tvätta av allt som sitter löst, låt torka, rolla på ny färg, färdigt. Lätt och snabbt.
  5. Tack grisslan2 för infon. Är det någon som vet någon bra sjövädersite eller app till Symbian/Nokia? Även andra appar och siter som man har nytta av ute i havet vore det bra att få tips om.
  6. Är det ingen maringuidbesökare som använder t.ex. Nokia? Nokia har oftast Symbian. Det kanske är så att alla båtmänniskor använder iphone eller android-telefoner.
  7. Bor själv i Göteborg men Höganäs ser ut att vara ett bra läge. En båtskrot behöver knappast ligga i ett större samhälle eller stad. Höganäs verkar vara bra. Kolla upp om det går att få statligt bidrag eller EU-bidrag. Kontakta tjejerna som startade upp en båtskrot om dom har några tips. Ni är knappast konkurrenter då ni bor i olika delar av Sverige.
  8. PathAway GPS 5 Symbian är en programvara för sjökort och kartor. Har någon erfarenhet av PathAway GPS 5? Se länk under. http://www.soltek.se/db/cgi-bin/db.pl?sok=symbian&id=1621&kid=&q=2&s=1&o=0&l=12&mall=db_lista.html&template_file=db_artikel.html Finns det gratisalternativ som fungerar bra?
  9. Teoo

    Symbian

    Jag skulle vara tacksam om ni skrev hur man använder Symbian på smartphones till havs, t.ex. sjökort, navigering, kompass, väder eller några andra bra att ha-apps. Jag har köpt Nokia N8 men kan inget ännu om smartphones. Kan bara osmartphones. Senast ändrad av Teoo | 08 januari 2011 | 09:47
  10. Det är sällan rea är en riktig rea. Jag har slutat gå på rea för att man förlorar oftast på det. Man köper något som känns billigt trotts att man inte behöver grejen. Köp det du ska köpa då du behöver det. Det spar du mest pengar på.
  11. Själv tar jag upp min båt inför vintern men undrar vilken av dessa två klarar vintern bäst. Men visst skulle det vara skönt att slippa höst- och vårarbetet på båten.
  12. Tack så mycket för svaret.
  13. Teoo

    Vilken fisk?

    Jag var ute och fiskade i går vid Stora Pölsan och fick dock ingen makrill men lite annat dock. Jag är ingen van fiskare och jag undrar vad det är för fisk jag fick som du kan se på fotona? Är dom bra att äta?
  14. Det verkade inte vara så populärt att ge tips om barnvänliga naturhamnar. Jag ska nog öppna en hemsida med tips om barnvänlig segling. Där ska det finnas tips om barnvänliga naturhamnar. Sedan göra reklam för att fylla dessa stränder med barn.
  15. Vi har en son på 3 år och vi undrar om det är någon som vet någon barnvänlig naturhamn? Vår hemmahamn är Björlanda kile och vi har en motorseglare (sticker ner ca 1,2 m) där marschfarten är 6 knop. Lämpligt maxavstånd från Björlanda kile skulle vara ca 1,5 timmar då vår son inte gillar långa seglingsetapper. Vi är tacksamma för alla tips.
×
×
  • Skapa nytt...