Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

LadyAnnila

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    584
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av LadyAnnila

  1. Vi har en SilentWind 400 och den är tyst eller så tyst man nu kan få dem. Vi har ett litet vinande ljud emellanåt men tror att det är när det blir för stor turbolens mellan vårt soltak och generatorn. Vi hade I början lite problem med vibrationsljud men det löste vi genom att peta ner rörisolering i stolpen som vindgeneratorn är monterad på. Elkabeln går då i hålet I rörisoleringen. Nackdelen med Silent Wind 400 är att den kräver ganska mycket vind innan den börjar generera ström. Detta löste vi av misstag. Vi stod på land, på en grusplan och luften som virvlade runt innehåll ganska mycket sanddamm vilket trängde in i vindgeneratorns lager. Vi byte lager men kunde inte få tag på originalen, utan tog ett som skeppshandeln rekommenderade. Detta lager snurrade mycket lättare och vår vindgenerator startar nu mcyket tidigare än tidigare..
  2. Ber om ursäkt för mina multipla inlägg, crappy uppkoppling och MG på en iPad var ingen bra kombination. Anledningen till min fråga var att det är så lätt att stirra sig blind på priset och lätt glömmer var man skall använda utrustningen. Stor skillnad om man "bara" ska ner till Medelhavet eller om man skall over till Karibien och kanske fortsätta ännu längre.
  3. Vi har en fleetbroadband satellit mottagare med telefon och modem. Funkade perfekt vid vår översegling till Atlanten. Hårdvaran kostar ca 80 tkr sedan måste du ha ett abonnemang. Vi har det billigaste och det ligger på 800-1000 SEK/månad beroende på kursen (kommer inte ihåg USD beloppet). I det abonnemanget ingår 5Mb surf, därutöver kostar varje Mb 20-25 kr. Ringer gör man för ca 7 kr/min överallt i världen. Blir alltså bra mycket billigare än att använda mobilen för att ringa hem. SMS finns det med är en datavariant som knaprar på din 5Mb. Har man inte lyckats stänga av ALLA automatiska uppdateringar på sin dator blir det kostsamt. Vår segling över Atlanten tog 15 dygn och vi plockade ner väderrapporter på 7-10 Mb, totalt under resan. Den första veckan var Grib-filerna ganska stora då vi ville få helheten men ju närmare vi kom Karibien desto mindre blev filerna. Vi utökade vårt abonemang under den månaden som vi beräknade vara till havs, så vi hade 15Mb fritt och betalade runt 18kr/överstigande Mb. Vi köpte hela utrustningen via Cordland som har mycket kunskaper i ämnet.
  4. Tyvärr är det ju så att hamnpriserna ute I Europa är bra mycket högre än hemma i Sverige. Men å andra sidan, så kan hamnarna/marinorna vara förhandlingsbara när det gäller långtidskontrakt. Att komma ner till södra Portugal på 4 veckor, om nu det är en vanlig semester , verkar inte orimligt, men du hinner inte se så mycket på vägen vilket är lite synd. Att gå via kanalerna ner kan kanske vara ett alternative. Då kan du säkert lämna båten i någon by längs vägen medan du åker hem och jobbar. Beror ju lite på vad din båt har för djupgående. Ett annat tips är att skaffa Pilots för den sträckan du kan tänka dig att segla, där är hamnarna väl beskrivna och med kontakt uppgifter. Annars är det ju bara att segla på, och när man hittar ett vettigt ställe så stannar man där. Då behöver man inte detaljplanera så mycket ut man kommer så långt man kommer och hinner se en massa på vägen. Behöver inte heller bli stressad över att man blir inblåst några dagar här och där.
  5. Spanien är mycket speciellt när det gäller gasol. Vi lyckades varken fylla eller byta våra Campinggas varken på spanska fastlandet eller på Kanarieöarna. Inte ens i Las Palmas gick det.
  6. Gasol kan vara hur svårt och krångligt som helst ena gången och hur enkelt som helst andra gånger. I Europa (som vi lämnade dec -13) är det i dag snudd på omöjligt att få svenska t.ex P6 påfyllda. Har du en nyare flaska i komposit ska det gå bra. För att vara på den helt säkra sidan, använd Campingas flaskor, de byter du tom mot full. I Karibien (där vi är nu) måste du se till att ha en övergångsnippel med dig. Oftast så har gasolställena en nippel, men det är bra att vara förberedd med en egen. På Trinidad hade t.ex nippel till en svensk P6 men inte till campinggas flaskorna. Det finn info på www.fogas.se, Tips och Råd och Gasol utomlands.
  7. Om du "bara" har tänkt dig ner till Medelhavet så är det helt OK med en motorbåt. Enklast genom kanalerna, tänk bara på att nere vid Canal Midi så har du en maxHÖJD, genom en tunnel att tänka på. Vet inte vad den är men det kan du ta reda på. Alternativt så går du den ostliga kanalrutten via Donau och kommer fram i Svarta Havet. Att gå utsidan med motorbåt, tror jag inte riktigt på, kan vara för mycket sjö för att det skall bli bekvämt. Du har en lång passage och det är tvärs over Biscaya ca 500 sjömil vet inte om det är möjligt i vanliga motorbåtar att göra en så lång passage, bränslemässigt. Men det är ju bara att kontrollera om utsides alternativet ändå är intressant. Alla andra sträckor går att dag eller dygns segla. (använder ordet segla i betydelsen transportera sig till sjöss) Att ha en motorbåt i Medelhavet kan vara ganska så smart då det väldigt ofta ändå inte är segelbart väder, dvs stiltje eller svaga vindar. Under våra 3 år i Medelhavet hade vi 50/50 motorgång/segling. Det var en familj som motorbåtade en eller två säsonger i Medelhavet, det var en artikel om det i SXK Medelhavs medlemstidning Odyssen. Om du blir medlem så har du tillgång till tidningsarkivet. Om du vill ha info om den östra kanalvägen via Donau, så har minst två båtar gått den vägen och skrivit om det, Hilda och Kvasthilda, du hittar länkarna på min blog www.sailinglife.se. Lars Hässler, en av våra mer berömda lång- och längeseglare har skrivit en bok, På kanalerna genom Europa, också väldigt läsvärd och informativ. Boken finns på biblioteket och hans hemsida Jennifer någonting, hittar du också lank till på min blog. Om du seglar med barn och tanker vara borta under skoltid, kontrollera med skolan att det är OK, finns några inlägg här på MG om att det kan vara besvärligt. Men om nu barnen inte får ledigt så är ju sommarlovet långt, och man kan alltid lämna båten i en marina under terminerna och åka hem till skolan.
  8. Vi seglade over till Karibien I December 2013, efter ca 8 års förberedelser, ändå kändes det pirrigt att kasta loss och segla over. Naturens krafter är kraftiga och man kan inte bemästra dem, bara acceptera och göra det bästa av situationen. Att vara ödmjuk i sin litenhet på havet så vinner man mycket. När man så laser en sådan fråga som TS ställt så blir man rent förbluffad. Har man nu tagit sig till andra sidan av Atlanten så borde man ju ha förberett sig även för hemseglingen. Är det så att man köpt en båt på andra sidan och skall segla hem den, så borde man ju har förberett sig. Allt man behöver kunna vad gäller segling går liksom inte att förmedla här. Det har med övning och erfarenhet att göra. Det är stor skillnad på Atlantsegling och kustnära segling. Vad gäller vind och vågor så finns det beskrivet i de piloter som handlar om Atlant korsning, t.ex Imrays Handbook in Atlantic Crossing (eller ngt liknande) Där kan du hitta allt om förhärskande vindriktningar och vilket väder ni kan förvänta er vid olika tider på året. Att ha bra väderprognoser och att kunna plocka ner väderprognoser under överfarten är också bra. Kolla på måna siter och titta inte bara på det området där du är, du måste titta på ett större område och fundera over vad låg och högtrycken kan göra för bra eller mindre bra för din segling. Prata med övriga som är på väg over, de har förhoppningsvis mer kunskaper. Hoppas ni får en trevlig och lugn överfart.
  9. SXK Medelhav ska du nog vända dig för att få "personlig" kontakt och info om kanalresorna. Jag utgår från att du last en massa bloggar/seglingssidor skrivna av personer som tagit kanalerna till Medelhavet. Tag direkt kontakt med dem, kontaktuppgifter brukar finnas på deras hemsidor. Det är alltid kul att få mail från läsare av en blog/seglingssida.
  10. Om ni lyfter i flytvästen, tänk på att banden ofta är ganska smala och kan skära in och göra ont. En landgång med tvär-ribbor så att vovven kan gå själv är det enklaste om man har en vovve modell lite större.
  11. Grymt - verkar ju finnas rätt så många som gör detta i en vega ser jag nu! Jo, men en båt på 53 fot för någon som seglar själv - aldrig i livet dels så har jag som inte är född med diamanter och guld i överflöd inte råd samt att detta är enbart som en längre resa, dvs något jag sparar ihop till själv och då är det tyvärr inga miljoner som kommer på tal. Tusen tack för kostnader Har funderat lite på detta med motor och jag personligen ska väl försöka använda det så lite som möjligt, just för att hålla inne på en rätt onödig kostnad som just bränsle. Hur är det med att segla hem sådan? Tänk att jag seglar från sverige i December och kommer vidare till karibien vid kanske, februari (?) - är det kört att ta sig hem då eller? Har hört väldigt lite om folk som tar sig hem igen och ja, tanken är ju att göra det. Just vår typ av båt funkar alldeles utmärkt att segla själv. Så det hade nog inte varit några problem. Men jag menade inte att du skulle segla en 53 fotare, bara att du inte ska gå ner alltför mycket i storlek. En 10 metersbåt är inte speciellt stor. Om du seglar själv ska du bara se till att segelsättning och annan hantering kan göras av en person. Dvs dra ner så många tampar som möjligt till sittbrunnen. Enkelt sätt att reva. Enkelt sätt att sätta spribommen osv. Satsa på ett elektriskt ankarspel med fjärrkontroll. Du kommer att svära ve och förbannelse över att behöva använda muskelkraft varje gång du ska ha upp ankaret. Har du otur så måste du ankra om några gånger innan båten ligger där den ska och inte stör/är i vägen för andra på ankarplatsen. Fjärrkontrollen gör att du kan vara kvar i sittbrunnen och styra båten och slipper springa fram och tillbaka och missa stället du skulle lägga ankaret på. Här i Prickly Bay på Grenada ligger det en finsk båt, som har haft otur och tur. Den är till salu. Du måste fixa ny rigg, nya segel och en massa annat på utsidan. Så om du inte nödvändigtvis måste segla TILL Karibien och om du vill ha ett arbetsprojekt i solen kan det kanske vara något. Båten flyter har ingen slagsida och enligt bilderna på ägarens blogg verkar innandömet helt OK. Dock att hon ser för hemsk ut på utsidan. http://www.noonsite.com/Countries/Finland/finnish-yacht-serena-abandoned-crew-tell-their-story När det gäller att segla till och från Karibien så är slutet på november - februari bra att segla till Karibien returen gör du maj-juni så tar du ett sabbats år så får du 3-4 månaders segling i Karibien innan det är dags att styra kosan hemåt igen.
  12. Vi korsade Atlanten i dec 2013. Vår båt räknas till de större, (53 fot) men jag har aldrig känt mig så liten som ute på Atlanten. Att korsa i en som då skulle vara hälften så stor. Nej aldrig i livet. Men det är jag det. När du väl kommer över till Karibien så är det ankaret som gäller. Det finns marinor, både stora och små. De små är kanske bara 2 bryggor. Priset för vår båt ligger runt 300 SEK/natt ungefär. Maten är relativt dyr här tycker jag. Inte alls så billig som många har påstått. Dieseln ligger runt 10 SEK/liter lite beroende på var man bunkrar. Öl - i affären 1 33 cl burk 5.5% kostar 8-9 kronor en flaska med 27 cl kostar ungefär lika mycket. Köper du öl i en bar/restaurang så får du räkna med runt 25 kr/ 27 cl/flaska. Levnads omkostnaden i östra Medelhavet, är faktiskt lägre än här, även om dieseln är dyrare och man "måste" ligga i marina under vintern 4-6 månader. Om du tittar på vår blogg, under Länkar och Seglingssidor så hittar du länkar till många seglingssidor. T.ex Isidora och SusieQ är två mindre båtar som seglade över 2013/2014. I bloggen under December 2013 så hittar du bloggar från överfarten, bilderna finns i januari 2014.
  13. Vår livflotte är utrustad med vatten, torrfoder, fiskelina, spegel, sjösjukepiller, foliefilt, ficklampa o batterier och antagligen en hel del mer som jag glömt. Vi har 3 färdigpackade grab-bags och en som vi packar om det behövs. I de färdigpackade finns det mat för 10 dagar för 2 personer och 3 ggr/dag, fiskelina, krokar, spegel, dynamoladdad ficklampa, ljusstavar som aktiveras när man bryter dem, första hjälpen och en handdriven watermaker som kan fixa 4 l vatten/timme, om man orkar pumpa så länge förståss. Men det gör man nog. Vi har även portions vattenpåsar. Den bagen som skall packas om det blir dags innehåller redan nödljus och kommer att fyllas på med bl a Epirb, handhållen VHF och vår bärbara satellittelefon.
  14. www.thejourney.se för deras egna berättelse.
  15. Imrays Pilot (seglingshandbok) över Baltic Sea. Bl a Polen ingår där. http://imray.com/Publications/Imray+Pilots/Pilots+and+Cruising+Guides/North+West+Europe/IB0148/
  16. Efter 2,5 säsonger i utrikiska vatten har vi aldrig sett någon hissa tratten. Klotet används däremot men precis som Gunnar säger, klot men ingen belysning. Fast jag har hört att holländska och tyska KBV är väldigt noga med att man hissar tratten. Dock inget vi drabbades av när vi seglade förbi.
  17. I våras tog vi bort all bottenfärg på vår 53 fots segelbåt. ca 60 kvm båtbotten så det var inte ett jobb vi såg framemot precis. Vi köpte något som heter StripIt från England som skulle ta bort bottenfärgen men lämna kvar gelcoaten. Det visade sig vara just Kaustiksoda och tapetklister. Hade blivit betydligt billigare att blanda till själv..... MEN kaustiksoda är förfärligt frätande. Du måste ha ordentlig vattentålig skyddsutrustning och även en heltäckande ansiktsmask. Maken fick sådant här medel dels på handleden och dels som stänk i ansiktet. Ansiktet sköljdes snabbt och fort, men på handleden fick han en ordenligt frätskada som tog någon månad att läka. Det är även viktigt att spruta marken under båten ordenligt efteråt så att inget finns kvar som katter o andra djur kan skada sig på. Vi kletade på StripIt, täckte med gladpack och lät det sitta över natten. Gladpack för att fukten skulle behållas. Sedan var det högtryckstvätt, borstar och skrapor som gällde. Men i ditt fall får du ju vara försiktig med skrapan, kanske räcker med borste och högtryck. Ett förfärligt kletigt jobb som vi definitivt inte kommer att göra om. Vi hyr in folk nästa gång
  18. Från den 1/1 2014 så skall roamingavgifterna vara sänkta rejält enligt ett EU-beslut. För att kolla roamingavgiften måste man kolla med sin svenska operatör.
  19. Yoggi funkade bra, iallafall på Kanarieöarna. Men att stoppa in ett SIM kort där man får 500 Mb/månad i en router där flera kan koppla upp sig på samma abonemang då räcker inte tilldelningen speciellt länge. Tyvärr så gick det inte att köpa till fler Mb förän de 30 dagarna hade gått, så för oss blev Yoggi lite dyrt då man fick köpa nytt SIM kort och aktivera när Mb tog slut. I Grekland när vi hade ett fast abonnemang hade vi tillgång till 10 Gb per månad. 2 personer som surfade, läste tidningen, svarade på mail, bloggade, kollade väder oc ladda ner GRIB filer, Facebookade osv dvs vanligt användande UTOM streaming eller nedladdning av filmer/TV så gjorde vi åt mellan 6 och 7 Gb/månad. Att då tvingas ner till 500 Mb per månad för 2 personer var tufft. Kommer man då från ett landbaserat användande där användandet oftast är fritt (ingen Mb/Gb begränsning) har man inte har en susning om hur mycket man använder så blir det ett abrupt uppvaknande.
  20. Jodå vi har träffats och Hasse rekommenderade The Wirie väntar med spänning på leveransen. Om vi träffar Laya igen så ska jag hälsa! Men i Medelhavet har man inte så stor nytta av den antennen då det är så otroligt ont om WiFi nät som är fria eller som man kan köpa access till. Då har man mer nytta av en Extern 3G antenn som plockar upp mobilnätets signaler.
  21. Tyvärr så är det så det funkar. Att du får köpa nytt SIM kort/Dongel i varje land du kommer till. Om du har ett årskontrakt i en marina så kan du kanske få ett abonnemang isf kontantkorts varianten. I Grekland kan du få det iallafall. Så då slipper man att hålla på och fylla på hela tiden. Annars så har ju roaming avgifterna sänkts nu från 1/1 2014, men vad det gör på datatrafikpriset vet jag inte. Kolla men din svenska leverantör, kan kanske vara ett alternativ. I Spanien var det struligt att få tag på kontankort med mobilt internet och donglar. Kan vara enklare (och billigare och bättre tillgång) om du använder din smartphone som modem till datorn och skaffar ett kontantkort till smartphonen. I Italien var det väldigt struligt att få det hela att fungera, det var aktiveringar kors och tvärs och när man hade aktiverat själva kontot så skulle man aktivera den produkten man ville ha. Det kostade oss en halv förmögenhet, eller ja iallafall 100-150 Euro, innan vi fick det att funka. Och inte blir det lättare av att de är så få som talar engelska i Italien. Grekland, funkar kanon. Vi hade Vodafone under de år vi var där. Både kontantkort och abonnemang. Kontantkorten var lätta att fylla på, man bara gick till en kiosk och köpte en voucher. Har för mig att 2 veckor/2Gbit kostade 15 el 20 Euro. När vi tecknade abonnemang så fick vi 10 Gbit/mån för 40 Euro. Fria WiFi nät är det ont om i Europa numera, så en antenn känns som en onödig investering. Bättre då med en 3G antenn, även om vi hade täckning i princip över allt. Även ute till havs. Internet på caféer/barer/restauranger är vanligt, men då måste du ta med dig datorn i land och kosta på dig en öl eller ett glas vin eller något liknande. Men de är smarta, för de har begränsat räckvidden i sina nät. Så en extern antenn gör inte så stor nytta. Seglar du vidare ut i världen, till Karibien så är en bra WiFi antenn att rekommendera. Här köper man inte SIM kort utan kopplar upp sig på WiFi nät. Inte så många gratis nät, men man kan för en hyfsat billig peng köpa access. Många av WiFi näten finns dessutom på flera av öarna. T.ex Cruisers WiFi som finns på Trinidad o Tobago, Grenada och Antigua och ett antal flera ställen. Att ha wifi ombord är kanska smart. Då behöver man inte slåss om vem som skall ha dongeln. Det finns många olika alternativ, ett är att dela ut internet från sin smartphone (iallafall kan man göra det med iPhonen)
  22. Just för att komma runt besittningsrätten, försök att hyra ut till företag som behöver till sina anställda. Det finns mäklare som specialiserat sig på detta.
×
×
  • Skapa nytt...