Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Marv

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Marv

  • Placering
    Fänrik
  1. Ligger i Stora Nassa nära ett av fågelskyddsområderna. Är förbluffad av hur många som inte har koll. Ett 20tal båtar har kört rakt in eller kommit ut ur detta område senaste dygnet. Många vänder när man hojtar men andra sktier i det. Det är bara motorbåtar och gummijollar som uppvisat detta beteende.
  2. Nja detta är inte helt sant, om det var så skulle det inte vara någon vits med en dyrare mppt regulator. Håller med om att det relevanta är att mäta strömmen.
  3. Är de 14v från solcellen eller över batteriet ?
  4. Jag tycker nog att jag får ut det som är specat ur min solcell. Det är dock viktigt att dels ha den rätt riktad, men ännu viktigare om inte helt avgörande är att den inte är skuggad på någon del. Även en liten partiell skuggning sänker strömmen drastiskt.
  5. Det du har är en "vanlig" PWM regulator. En solcell har en lastspänning på ca 17.5 V och med 80W får du då en maxström på 4.6 A. Om batterierna är nära fulladdade så laddar den såklart inte lika mycket.
  6. Vi hade en sådan i viken förföra året, vid 9 tiden på kvällen tyckte jag att det räckte och bad dem stänga av men fick bara en laddning oförkämdheter tillbaka.
  7. Skulle gissa att de kliver via grannbåten om du förtöjer längre ut.
  8. Har för mig att det är tändsäkringen till ugen. Vi hade en sådan spis i en Scampi.
  9. Varinne där med en Scampi för måååååååååånga år sedan.
  10. En uppdatering. Jag var fräck nog att gå in på biltema med en nit och provade den enklaste tången som funkade så den fick det bli.
  11. Oavsett hur du gör och vad du väljer, se till att ha sunt förnuft vid användandet i skärgården. Har varit med om folk som har haft elverk igång hela kvällen i en vik för att barnen skulle kunna se på TV. När jag framåt 9 tiden tyckte att jag hade visat hänsyn och låtit det stå och brumma 4-5 timmar och bad dem stänga av det möttes jag av oförskämdheter.
  12. Tack för era svar, det blir nog att ta med en nit och prova. Det verkar lovande.
  13. Jag har köpt 4.8mm monelnitar för att fästa ny antenn i masten, nu kan jag inte hitta min popnittång. Är det någon som vet hur tungt det är att dra en monelnit ? Min tanke är att köpa billigaste tången på Biltema men är rädd att jag står där och det inte funkar.
  14. Det blev en Finngulf 33 från 90.
  15. Vi har två barn oxh har hyrt i många år, men köpte för 2 år sedan en egen båt. Min syn på att hyra nedan. Positivt + slipper vår och höstmek + inga oförutsedda utgifter + man kan prova litet olika båtar, beror förståss på tillgången + bekymmersfritt. Negativt - man får nöja sig med de båtar som finns att hyra - många som hyr ut är folk som inte använder båten så mycket men som inte vill skilljas från den, därav är ofta underhållet eftersatt - jag är petig med hur jag vill ha saker och på hyrbåtar får jag sällan sdom jag vill.
×
×
  • Skapa nytt...