Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

perpro

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    34
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om perpro

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej, Jag har en AMT185R med Suzukis DF90. Fungerar mycket bra. Propellern som sitter på är orginal (osäker på stigning etc). Motorn varvar till 0-100 varv under maxvarv när man är ensam i båten. Vid onödigt kraftiga svängar kaviterar propellern (?? suger luft). Händer ofta när man åker vattenskidor och åkaren har ramlat, ni förstår. Jag vill gärna få någon knops extra toppfart och bättre grepp. Så jag är sugen på att prova en stålpropeller, men vill inte lägga ut tusenlappar om det inte blir någon förbättring. Jag har pratat med Orust Marin där jag köpt båten och de säljer gärna en propeller till mig, men de har inget lager så jag kan inte testköra ordentligt innan köp. Känner ni till någon bra marina längst västkusten (mellan säg lysekil och norra Göteborg) där man kan få hjälp och dessutom provköra innan man slår till? Tacksam för svar. mvh //Per
  2. Ja, för att inte tala om hur många som bara har EN motor i båten. Vad händer om den havererar nära ett rev.
  3. Jag har 185R och är jättenöjd med den. Stabil och fin, även med 4 vuxna 3 barn vilket var sommarens rekord. Jag uppskattar också att den är så pass torr i kraftigare sjögång. Men det hör kanske storleken till? Bästa båten jag har haft....fast jag ar ju bara haft just den ... men ändå :-) Jag har bara 90hk, men tycker det duger fint (drygt 35knop). Om du är i västsverige kan du ju alltid skambuda på denna: http://www.blocket.se/vi/17189112.htm?ca=15_s
  4. Ja, fast det gör Magellan också. Eller de skriver MapSend BlueNav charts are derived from Navionics Gold http://www.magellangps.com/products/map.asp?tab=0&PRODID=1142 Jag skulle gissa att de har konverterat till något eget format från Navionicsformatet, och därmed fungerar det inte....men jag är inte säker. I vilket fall, det är snuskbilligt, kolla bara riktpriserna på deras hemsida: http://www.magellangps.com/products/card.asp?PRODID=1142 Frågan är om det är något lurt här. Gammal version kanske? Jag köpte en TV från NetOnNet för några månader sedan, och det visade sig vara billigt, men parallellimport, vilket gjorde att svenska generalagentens pixel-garanti inte gäller, samt att panelen i TV var sämre än de som svenska agenten tar in. Surt. Så kolla ordentligt att det är uppdaterat och korrekt.
  5. hejsan tack för svaren. Smögholmarna är ju fint (i passagen mellan lyr och smögholmarna finns ju en massa fina tilläggningsplatser, om jag inte vågar mig upp på vannholmen/kråkholmen... CaptainH: Ursäkta en nybörjare, vad menar du med rungningen på tjörn....öh...öh...är inte det hela tävlingen (runda tjörn...tjörn runt...)
  6. hej, Till helgen tänkte jag för första gången åka ut och titta på Tjörn Runt med min lilla styrpulpetare. Jag undrar om ni har några bra tips på var man kan hålla till för att se lite action, utan att vara i vägen för seglarna. Jag vill både se extrembåtarna i början och titta på kaoset i klungan. Jag kan tänka mig att ankra upp i vattnet eller bara flyta omkring, kanske jaga efter någon enstaka båt, eller kanske lägga till vid någon naturhamn. Jag har båten i Mollösund (dvs nära till Björholmen, Stigfjorden, Ängeviken, etc). Tack på förhand, //Per
  7. (Utan att veta hur det är i Grötö) I vissa hamnar måste man faktiskt räkna med att man stuvar båtarna rätt tätt. Så är det bara, och det kan ju ibland vara en del av charmen med just de hamnarna faktiskt, även om det kanske inte blir så naturskönt.... Att lägga sig längst in i exempelvis Mollösund längs med bryggan och säga skärgården är stor lägg er någon annanstans fungerar inte. Men om man inte tål att det är mycket folk i en gästhamn så är skärgården stor så får man väl hitta något mer avskilt ställe. :-) Jag skulle till och med säga att det ingår i platsen att man kommer få båtar utanför sig om man lägger sig på vissa platser i en populär eller trång gästhamn.... Rörande brandsäkerheten har jag hört någonstans att det skall vara maximalt tre båtar på varandra, men jag vet inte riktigt om det bara är en rekomendation eller något mer... //Per
  8. Hej på er, Det rätta borde vara att agera och erbjuda hjälp tidigt under brandförloppet, redan när det bara verkar komma lite onormalt mycket rök från båten. När båten är övertänd är det givetvis svårt att komma nära, men jag skulle gissa att det ändå tar några minuter innan branden sprider sig så mycket. Det är under den tiden man verkligen har handlingsutrymme för både personräddningar och förtöja en bogserlina. (Bra idé med ankarkättingen, det hade jag inte kommit på i ett skarpt läge.) Jag har föresten sommarstugan en kilometer från olycksplatsen och man kunde tydligt se rökpelaren hem till oss. Angående att många åkte förbi kan också bero på att det var så mycket båtar i närheten. Jag har svårt att tro att någon åker förbi en familj i nödsituation om det inte finns några andra båtar i närheten. När det är många på plats är det enklare att lämpa över ansvaret till någon annan som är mer erfaren skulle jag gissa...?
  9. Hej, Tja, varför inte in öster om skaftö, in i malöströmmar och sedan insidan av orust till stenungsund, sedan öster om tjörn till hakefjorden, och marstrand/albrektssund och sedan ner till götet? Men, vad vet jag?
  10. Hej, Jag har haft liknande fel: Suzuki DF90 och Lowrance 5300. Vid två tillfällen har motorn stoppat vid ca 3000 varv. Ena gången var vid tankning (motor avstängd, GPS på), den andra gången kommer jag inte ihåg, men jag brukar precis som du köra igång GPSen ett par minuter innan motorn. Det löste sig genom omstart av motorn. Det stör mig dock lite. Man märket inte felet vid hamn, utan först när man drar på. Påtalat vid 20h servicen, men det var givetvis omöjligt för dem att felsöka det. Vid leverans visade interfacet att motorn drog ca 3000 liter / h (vilket gudskelov inte var sant *smile*), det löste sig med reset calibration i NMEA-dialogen.
  11. Hej, ingen aning, men det skulle det väl kunna vara. Men i så fall borde det väl hända igen nästa gång du drar på för fullt (i samma förutsättningar)? På min Suzuki utombordare sänker elektroniken varvet till 3000 och varningslampa lyser. Omstart ger full effekt igen.
  12. Ok, då förstår jag vad du menar och håller med dig till 100%. Mina tankar går till den avlidna och hans anhöriga...
  13. Med all respekt för tragedin i övrigt, Man kan givetvis inte säga att det var privatseglarens fel att militären förolyckades, vilket du antyder.
  14. Hej, tack så mycket för de bra tipsen. En fråga till: Hur gör ni med tamparna när ni är ensamma? Bak först? Jag har tänkt att skaffa mig fasta tampar i hemmahamnen (med öglor, så att de har rätt längd automatiskt så att säga)
  15. Han kör kanske 96 km/h (dvs 52 knop) med trailern?
×
×
  • Skapa nytt...