Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

df90

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    662
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

13 Trovärdig

Om df90

  • Placering
    Flottiljamiral

Profile Information

  • Plats
    Kungälv

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tackar för alla bra förslag, blir nog Geosafe eller Redknows. Får ta och läsa igenom deras beskrivningar och manualer. //Kent
  2. df90

    Båtlarm

    Någon som har tips på ett bra båtlarm med spårningsfunktion. Skall sitta i en 6-meters hyttbåt med utombordare.
  3. Låter ju väldigt intressant, tänk att slippa polera och vaxa. Trots alla fantastiska dundermedel håller det ju ändå max en halv säsong sedan är båten halvmatt och trist. Hoppas bara folieringen håller för lättare stötar och fendergnidande.
  4. Ganska säker på att det är en Johnson/Evinrude 4
  5. På det tomma flatstiftet ska den sitta, det bör finnas märkningar instansade vid resp stift
  6. Svårt att veta utan närmare beskrivning av båten såsom skick och servicedokumentation m.m. Vild gissning 70 - 90 000:- vid privatköp
  7. Tack för tipsen Pentax, kollar upp detta, misstänkte själv att det inte vore så lyckat med trebent avdragare. Är det tumgängor på dessa gamla reliker?
  8. Skaffat ett litet vinterprojekt, en Crescent 8 hk från 60-talet. Eftersom jag bara har gnista på en cylinder tänkte jag ta av svänghjulet och kolla brytare m.m. Antar att man lättast får loss det med en svänghjulsavdragare om det går att få tag i. Frågan är någon som vet vad det är för gängor där avdragaren skall fästas? Tacksam för alla råd och tips!
  9. Skulle aldrig behandla bälgarna med något hokuspokus. Så viktiga detaljer att jag följde motortillverkarens rekommendationerna med bytesintervall, när jag hade inombordare, kör numera utombordare och slipper eländet.
  10. Kvarndammen mellan Kungälv och Göteborg har ibland inlösta försäkringsbåtar i varierande skick.
  11. Tack ChristerN för ditt förslag! Klart intressant med en crescent 42. Minns i min ungdom en kille som monterade på en 20 hk johnson på en 42:a, trodde den skulle slå runt baklänges. Lär den förstås inte göra med min gamla 8 hästare. Ser gärna fler förslag.
  12. Har fått tag i en Crescent 8 hk utombordare ifrån mitten av 60-talet. Skall nu gå igenom motor under vintern och försöka få den i riktigt gott skick. Fick då snilleblixen att försöka få tag i en tidsenlig mindre plastbåt att sätta motorn på. Några tips på lämplig båt ifrån den tiden, gärna crescent? Eftersom man själv föddes vid den tiden så har jag inte stenkoll på vilka båtar som fanns då.
  13. Det var ju riktigt intressanta inlägg trots att jag inte fått svar på min ursprungliga fråga. Blev nu lite sugen på att tillverka en egen styrning ändå. Tar till mig infon och klurar lite på hur jag skall göra. Tack för svaren!
  14. Den ser ju ut att fungera alldeles utmärkt. Till och med en intervallfunktion har du fått med. Har lite begränsat med plats under styrpanelen samt att båten är nästan helt ny så jag håller mig nog till fabrikstillverkade prylar men tackar för tipset.
  15. Som vinterprojekt tänkte jag installera en vindrutetorkare på passagerarsidan i båten och då styra båda torkarna med en: http://www.watski.se/Kontrollenhet-for-vindrutetorkare-11be2 Någon som har erfarenhet av denna till synes smarta box för att synka upp till 3 st torkare?
×
×
  • Skapa nytt...