Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

thomasdaman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om thomasdaman

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Precis installera turboirc (GPSDirect) och Konfa den att använda din gpspuck. Efter det så kommer Seapilot att få in gpssignal precis som en tablet med inbyggd gps.
  2. GPS delen beror på att det är en Win store app. Dessa kan inte kommunicera via en comport eller usb. En store kan endast få sin position via windows location api alt wifi (dock inte localhost) och den uppdateras av drivrutiner som ibland kan komma med gpspucken. Tyvärr fungerar inga av mina gpspuckar direkt jag kör dock TurboIRC som är en universell drivrutin som verkar funka för alla.
  3. Seapilot presenterar sina sjökort enligt ecdis standard det vill säga samma presentation som stora fartyg är tvingade att använda. Standarden är framtagen för att man på ett tydligt sätt ska få en tydlig bild, samt färgsättning som är anpassade för digital presentation. Alla gillar olika men navionics har en helt egen presentation och följer ingen standard.
  4. Har du kollat kylvattenslangen till drevet ? Om du brukar konservera genom att lossa den kanske du har glömt sätta fast den. Då får inte båten något vatten när du går upp i plan.
  5. Du får installera all el själv när det gäller fartyg dock så gäller det att du vet vad du gör. Man får lätt problem om man installerar själv och inte har okll på prylarna. Ett nytt drev kan lätt bli till ett gammalt
×
×
  • Skapa nytt...